Wat is slechter voor je. Een glas Cola of Rivella?

Met het oog op de ingredienten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vroeger was ik betrokken bij onderzoek en samenstelling van Rivella. Er zit oa wei-concentraat(melkserum) in . Dat is op zich niet giftig. In de Rivella van nu zit geen suiker meer. Dit is dus inside info. Cola bevat vrij veel fosforzuur, cafeine en smaak- en kleurstoffen, alsmede heel veel suiker. Vanuit deze standpunten gezien is Rivella minder belastend voor de gezond heid als je van beide VEEL zou drinken. Toegevoegd na 4 minuten: In een ander antwoord wordt gewezen op een laxerend effect als je een fles Rivella leeg drinkt. Dit komt dan waarschijnlijk door de aanwezigheid van melksuiker. Mensen met lactose (melksuiker)intolerantie kunnen daar dus last van krijgen. Mensen van Aziatische oorsprong kunnen dus last van Rivella hebben, ook van EEN glas.

een glas cola natuurlijk Toegevoegd na 4 minuten: De suikers en cafeïne is nog niet eens het ergste, het grootste kwaad zit ‘m in de aspartaam (E951)

Dat hangt er voornamelijk van af of je voor een van de ingrediënten allergisch bent. Als je niet allergisch bent is een glas van allebei de drankjes niet 'slecht voor je'.

Beide drankjes zijn niet per se gezond. Maar een glas van beide is niet ongezond als je normaal eet enn beweegt. In Coca Cola zit vrij veel suiker (10 keer zo veelals in rivella) en vrij veel caffeine. Dus vanuit dat oogpunt zou je kunnen zeggen dat Cola slechter is.

Cola. Hier zit veel meer suiker in, en ook nog andere kleur- en smaakstoffen waardoor je gebit er ook nog ernstig onder kan lijden. Rivella is beter, ze verkopen volgens mij alleen nog maar die blauwe, da's sowieso al light, daar zit dus bijna geen suiker in. Maar als je een hele fles drinkt is cola weer beter, omdat als je boven de liter komt bij het drinken van Rivella, heeft dit een laxerend effect. Dit is met cola dan weer niet zo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100