Is Cup A Soup gezond?

Is cup a soup gezond?

Weet jij het antwoord?

/2500

Cup A Soup is gewoon een soort snack waar best veel zout in zit. Sommige mensen (zoals ik) hebben juist zout nodig omdat ze een te lage bloeddruk hebben. Daarom hoeft deze soep ook niet ongezond te zijn. Cup A Soup is zo nu en dan goed voor je...maar niet teveel! Patat is ook zo nu en dan goed voor je, net als fruit. Maar teveel is niet goed. Toegevoegd na 1 minuut: Teveel fruit is dus ook niet goed! Sommige mensen denken hoe meer fruit hoe gezonder, maar dat is dus totale onzin!! Als je lichaam teveel vitamine C binnen krijgt, gooit het lichaam het overschot gewoon weer weg.

Ik vind het erg zout en de meeste mensen eten al te zout. Verder zit er naar mijn idee niet veel gezonds in. Tot poeder verpulverde groenten.. ik weet niet of dat nog gezond is! Echter is het wellicht minder ongezond dan andere snacks, in die zin kun je dan beter een Cup a Soup pakken dan een vet saucijzenbroodje. Echter een appel of banaan lijkt me dan weer beter dan een Cup a Soup.

Gezond, in de zin dat je het nodigt hebt, is het antwoord: nee. Weinig voedingsstoffen en erg veel zout.

In feite is die instant soep niet veel meer dan zout water met smaak-, kleur- en geurstoffen. Die zijn deels wel natuurlijk maar dat maakt zo'n kopje soep niet gezond, hoewel je heus niet meteen ongezond eet als je er een kopje per dag van naar binnen werkt. Dat wordt namelijk bepaald door het totale voedingspatroon.

nee helemaal er zitten geen gezonden voedingen stoffen in

Cup-a-Soup is zeer ongezond: Er zit erg veel zout in en dit draagt bij aan de al veel te hoge zoutinname die wij hebben, met ernstige gevolgen: Teveel zout tijdens de kindertijd kan er voor zorgen dat deze op latere leeftijd hypertensie (hoge bloeddruk) ontwikkelen, dat op zijn beurt het risico op hart- en vaatziekten enorm doet stijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100