Behoort het tot comazuipen als je 15 biertjes opdrinkt in 6 uur?

Weet jij het antwoord?

/2500

Comazuipen is een letterlijk begrip: zo veel drinken dat je in coma raakt. Hoeveel er moeten worden gedronken is voor iedereen verschillend.

Als je er niet van in coma bent geraakt, is het geen comazuipen. Het valt wel onder de categorie teveel/zwaar drinken

Nee niet als je je niet in een coma/bewusteloosheid hebt gedronken. Bij comazuipen raak je echt in een bewusteloze toestand. Maar waarom zoveel? Het is echt niet stoer en ook nog eens heel slecht voor je hersens.

15 in 6 uur zal nog geen comazuipen zijn, maar je bent dan wel goed aan het oefenen er voor. Mocht je een jong meisje zijn met ondergewicht, dan kun je toch wel de klos zijn en dat is weer leuk voor op school om over op te scheppen, want je moet toch wel heel veel lef hebben om aan comazuipen te doen, dan tel je pas mee!! Ach en moet je een keertje op intensive care liggen, ze hebben daar hele goede dokters hoor, wel vervelend voor je ouders, maar ja, het hoort bij het volwassen worden toch? Even kijken of er hier nog comazuipers zijn die me nu een minpuntje geven?

Hoi vandaag, Op wikipedia vond ik dit + een verwijzing naar een (in mijn ogen) betrouwbare bron: Comazuipen De term comazuipen (in het Engels binge drinking genoemd) wordt gebruikt voor het gemeenschappelijk overmatig drinken van jongeren, soms ook minderjarigen. Hierbij wordt meestal gebruikgemaakt van sterke alcoholhoudende dranken zoals wodka, tequila en whisky. Maar het is ook mogelijk te comazuipen met lichtere drankjes als de Bacardi Breezer. Het comazuipen leidt frequent tot bewusteloosheid en ziekenhuisopnames en moet dus zeker gezien worden als een vorm van alcoholmisbruik. Deze term comazuipen is afgeleid van het in Duitsland als Komasaufen betitelde drankmisbruik onder jongeren. De toestand van bewusteloosheid die dit gedrag tot gevolg heeft is echter niet hetzelfde als een coma ofwel diepe bewusteloosheid. Ik ben het dus niet eens met bovenstaande reacties. Comazuipen hoeft NIET daadwerkelijk tot een coma te lijden! ANTWOORD Maar dat is geen antwoord op jouw vraag. Het lijkt mij dat het ook afhankelijk is van: - je leeftijd - je ervaring met alcohol - en of je het combineert met iets (zoals drugs/medicatie etc.) .Een 17-jarige die al jaren lang te veel 'zuipt' kan meer hebben, dan een 13-jarige (= natuurlijk minder-jarig) die nauwelijks ervaring heeft met alcohol, sowieso minder kan hebben en ineens 15 biertjes opdrinkt in 6 uur. Vijftien biertjes drinken in zes uur is in mijn ('ouderwetse') ogen heel veel (eigenlijk; veeeel te veel), maar ik heb toen ik nog minderjarig was, leeftijdsgenoten meegemaakt, die dat soort hoeveelheden redelijk goed konden handelen (zij waren ervaren drinkers). Toegevoegd na 7 minuten: Toevoeging definities: 'Het RIVM definieert binge-drinken als het drinken van een bepaald aantal glazen in korte tijd (vaak ook gedefinieerd als ‘op één dag’). Daarbij geeft zij aan dat voor dit begrip geen eenduidige maat bestaat. Soms wordt minimaal 10 glazen op 1 avond aangehouden, maar minimaal 6 glazen wordt ook vaak als maat gebruikt. ' 'Het Trimbos instituut definieert binge-drinken als het drinken van grote hoeveelheden alcohol bij één gelegenheid en typeert iemand als binge-drinker als een vrouw (wel eens) binnen een paar uur 4 of meer glazen en als een man wel eens 6 of meer glazen binnen een paar uur drinkt. Het maakt daarbij niet uit of men 6 of 20 glazen drinkt en hoe vaak men dit doet.' + nog een definitie, die er niet meer bij kon. Zie bron 3

Bronnen:
http://alcoholengezondheid.nl/vragen
http://nl.wikipedia.org/wiki/Drinkgelag#ci...
http://www.nu.nl/algemeen/1003569/comazuip...

Comazuipen is niet gerelateerd aan de hoeveelheid alcohol in hoeveel tijd. Comazuipen is gerelateerd aan de bedoeling die je hebt met het drinken. Als je van plan was om plezier te hebben met je vrienden, en daar zijn in een lange avond 15 biertjes doorheen gegaan, dan is het geen comazuipen maar wel een forse hoeveelheid alcohol. Als je bedoeling is om door te drinken totdat een van jullie buiten westen raakt, dan is het wel comazuipen. Toegevoegd na 6 uur: naar aanleiding van je reactie op mijn antwoord: Geef mij niet de verantwoording voor wat jij acceptabel zou moeten vinden. Ik stel alleen dat als de bedoeling is dat je doorzuipt totdat er eentje buiten westen is, dan is het comazuipen. Ik zeg niet dat dit gebeurt bij 15 biertjes in een avond, ik zeg ook niet dat het niet gebeurt. Ik stelde alleen maar dat 'comazuipen' een avond drinken is met een bepaalde bedoeling. ter vergelijking: als je in Duitsland op de Autobahn 210 rijdt, is het hard rijden. Maar het is nog geen wedstrijd. Het is pas een wedstrijd als je zo hard rijdt om sneller dan een ander ergens te zijn. Het is de bedoeling die telt voordat het de benaming 'wedstrijd' krijgt. Hetzelfde geldt voor comazuipen.

Neen, want en gemiddelde persoon (gezond 70KG.) zal met 21/2 glkaasje bier per uur niet in coma raken,maar (hooguit) dronken. Betreft het flesjes bier dan komt het wat harder aan, gelukkig bevat bier veel water en dat is een belangrijk facet in het coma ziupen, de sterke drank zorgt dat je uitdroogt en dat is een van de gevaarlijkste factoren naast de alcoholintoxicatie zelf. Daarom is het drinken van veel water na het zuipen verstandig, alhoewel (veel) minder alcohol drinken de beste keuze is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100