Mag je royal club shandy kopen onder de 16 jaar

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb het uit het assortiment gehaalt op mijn werk omdat groepjes kinderen van een jaar of 8 het groots gingen inkopen in de hoop er dronken van te worden.. Maar volgens mij valt het idd onder de frisdrank regeling Toegevoegd na 2 minuten: Even gekeken en kwam deze link tegen www.stap.nl/../veelgestelde.html

Als er alcohol inzit niet, anders zie ik niet in waarom niet.

Er zit een klein beetje alcohol in dus dan zou het in principe niet kunnen.

Ja dat mag, het alcoholpercentage valt onder de wettelijke grens. Wel vraag ik me af of je het makkelijk nog kunt kopen, ik kom het bijna nergens meer tegen.

Nee, dat mag niet. Er zit alcohol in. Misschien niet veel, maar het zit er wel in. Ik heb zelf al een paar klanten moeten weigeren in de winkel die dat wilden kopen, ze waren ver onder de 16.

In shandy zit 0.5% alcohol en daarmee valt het dus gewoon onder de regel: geen alcohol onder de 16.

Bronnen:
http://hofvantwente.loes.nl/nieuws/256/vee...

Ja! Er zit zo weinig alcohol in, Dat het onder de categorie frisdrank valt!

Misschien is het illegaal maar iedereen kan het kopen, dus of het word gewoon gedoogd of het is legaal.

Licht aan de verkoper, officieel niet maar de meeste doen niet moeilijk. Maar als je te maken krijgt met haantje de voorste kan het zijn dat er nee word verkocht.

Jazeker wel. Het is iets van 0.5% vol. Erg weinig dus. Je kan dit gewoon onder de 16 jaar kopen (uit eigen ervaring, bij zo'n stuk of zes supermarkten zonder problemen gekocht). Mede ook omdat je dus na ongeveer tien shandy de alcohol van één biertje hebt. Dus dronken zul je er ook niet snel van worden, je maag zal eerder vol zitten.

Het ligt er maar net aan welke winkel en/of kassamedewerker hebt. De 1 weet niet dat er alcohol in zit en de ander wel. In principe is het alcohol en dat is dus verboden voor kinderen onder de 16, maar aangezien het percentage maar 0,5% is, mag dit meestal wel. De ene winkel is er gewoon strenger op dan de andere.

ja dat kan, maar niet iedereen geeft het mee. bij de appie heb ik het al vaker mee gekregen en ik ben 12... dus onder de zestien krijg je het 9 op de 10 keer wel mee

Een drank is een alcoholhoudende drank als er meer dan 0,5 % alcohol in zit. Het mag dus.

Bronnen:
http://www.vakcentrum.nl/pages/455/Alcohol...

Jahoor dit mag gewoon, in shandy zit zo weinig dat je er onmogelijk dronken van kan worden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100