Waarom geeft de ene witte wijn WEL en de andere witte wijn NIET een katerig gevoel ?

Ik wil bewust geen merknamen noemen want dat is persoonlijk enzo. Toch valt mij op dat het 'effect' van het gebruik -oké misbruik voor sommigen- van witte wijn verschillend is.
Waar moet ik nou op letten als ik de volgende fles koop? Staat dat ergens op het etiket misschien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoeveelheid sulfiet (middel wijn langer houdbaar te houden) in wijn. Sulfiet geeft vaak hoofdpijn.

Het advies dat iedere wijnliefhebber je zal geven is, dat wanneer je een wijn ontdekt (merk / jaar) die jou goed smaakt en waar je geen last van krijgt, je gelijk een voorraad(je) koopt. Vaak krijg je dan nog korting ook. Toegevoegd na 4 minuten: Hoe iemand reageert op welke wijn (druivensoort, bijgemengd fruit, kwaliteit van het fruit, gisting, duur van de gisting), is heel persoonlijk.

Het alcoholpercentage. Een kater wordt louter veroorzaakt door een tekort aan vocht, water drinken na het alcohol drinken is dan ook het enige wat helpt tegen het slome gevoel. Dat jij bij de ene wijn wel en de andere geen katerig gevoel krijgt ligt aan het alcoholpercentage of aan jezelf. Soms voel je je na een biertje ook opgewekt en blij, en een andere keer voel je je duf en moe. Tóch is het hetzelfde biertje. Als het alcoholpercentage hoger is zit er in verhouding minder water in je wijntje waardoor je ook sneller uitdroogt. Veel water drinken voor en na een wijntje kan dit gevoel dus voorkomen.

Hoe minder conserveringsmiddel hoe minder de kater

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100