Kun je koffielikeur maken met zoetstof in plaats van kandijsuiker? Dit voor suikerpatiënten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan dit proberen, maar het is zo dat de suiker, ongeveer 300 gram per liter likeur, de drank tevens een zekere stroperige structuur geeft. Als je de suiker vervangt door een zoetstof zonder er een verdikkingsmiddel aan toe te voegen krijg je een waterachtige likeur, eerder vergelijkbaar met koffie waarin een scheut gin in zit. Ik zou er zeker een verdikkingsmiddel aan toe voegen zoals bv. gelatine, voor zover suikerpatienten dit mogen gebruiken, dat weet ik niet.

Ik denk niet dat dat echt lekker wordt. mag de suikerpatient wel alcohol?

Volgens mij wordt dat niet lekker en suikerpatiënten moeten ook opletten met alcohol. Als ik me niet vergis speelt de suiker ook een rol bij de gisting, dus zonder suiker gaat dat niet

Mag de patiënt wel alcohol dan? In alcohol zitten ook suikers

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100