Een "shot" drinken uit een piepklein flesje (flesje=grootte van je duim) van 17% , komt dit overeen met het drinken van 5 gewone pintjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee beslist niet, het flesje is daarvoor veel te klein. Ten eerste, waar haal je de 17% vandaan? Het piepkleine flesje waar je het over hebt bevat, afhankelijk van wat voor drank erin zit bijvoorbeeld 30% alcohol, 30% van laten we zeggen 0,025 liter (dat zal ongeveer de inhoud van het flesje zijn) is natuurlijk maar heel weinig alcohol, 0,0075 liter alcohol in dit voorbeeld. 5 pintjes bier zoals jij het noemt zou eigenlijk 5 halve liters bier moeten zijn, want een pint is een halve liter, maar gebruikelijker is het om bier te drinken in glazen van ongeveer een kwart liter (0,25 liter). 5% van 0,25 = 0.0125 liter alcohol. Als we dus uitgaan van de getallen die ik hier aanhoud dan zul je 1,6 van die kleine flesjes moeten drinken om dezelfde hoeveelheid alcohol binnen te krijgen als 1 glas bier van 0,25 liter. Toegevoegd op 24-06-2009 16:10:13 P.S. Mocht de drank die ze in het kleine flesje hebben gestopt inderdaad slechts 17% alcohol bevatten dan krijg je dus nog minder alcohol binnen en zul je dus nog meer kleine flesjes moeten leegdrinken om evenveel binnen te krijgen als slechts 1 glas bier.

Zou kunnen. De percentages wijzen op het percentage alcohol per 100 ml bij mijn weten. Dus afhankelijk van de grootte van je duim, zou het misschien wel kunnen.

De standaard eenheden voor alcohol houdende dranken hebben allemaal ongeveer evenveel alcohol. Daarom zijn beirglazen ietwat groter dan rum glazen. Dus als je flesje een standaard eenheid is dan is het evenveel alcohol als een glas bier

stel dat er in je shotje 17 % zit, en in je biertje 5 %, dan krijg je ongeveer 3 x zoveel alcohol binnen bij een hoeveelheid shotje dan bij bier. Maar dat zou dus gaan over gelijke hoeveelheden. Dus je wordt 3 x zo dronken van een klein flesje shot, als van zo'n klein flesje gevuld met bier.In de praktijk wordt bier echter in vele grotere glazen geschonken, waardoor er per consumptie ongeveer even veel alcohol in zit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100