Waarom krijg je alleen als je tonic bestelt zo'n stampertje?

Dus waarom krijg je in restaurants alleen als je tonic bestelt zo'n stampertje om de smaak van het schijfje citroen door de tonic te verspreiden?
Waarom niet bij cola of sinas? Daar krijg je ook vaak een schijfje citroen bij, maar nooit zo'n stamp ding.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In Italie zag ik dat ze deze stampertjes ook vaak bij de cola doen, als er een schijfje citroen bij zit. Ook bij cocktailbars worden deze stampers in de vele verschillende cocktails gebruikt. Ik denk dat het er op neerkomt, dat wanneer er een schijfje vrucht in je drankje zit, er een stamper bij hoort. En of iedereen dat nu wel of niet doet, dat is een andere zaak.

Je kunt zo ook tonic van spa onderscheiden. Vaak doen ze het bij cola light ook.

Ik weet niet waarom, maar betwijfel ook of jou stelling klopt. (Hoe groot is jouw steekproef van horecagelegenheden?) Ik krijg 't stampertje wel degelijk ook bij cola met citroen hoor. Daarnaast krijg ´m ook bij de trappist wanneer ik deze met grenadine bestel en daar zit geen citroen bij. Het stampertje is dan puur om te roeren.

Ik krijg over het algemeen een stampertje bij alles met een schijfje citroen. Tonic, cola light, ijsthee, witbier, allemaal met stampertje. Misschien is het toch alleen een eigenaardigheid van de horeca in jouw woonplaats.

ik krijg ook altijd gewoon een stampertje bij mn icetea:)

Als ik ijsthee bestel krijg ik altijd een stampertje om de smaak van het schijfje citroen te verspreiden,lekker fris.

Het hele 'stampertje' gebeuren is uniek in maar een aantal landen. In Engeland of de US kennen ze het fenomeen 'stampertje' uberhaupt niet! Waarom zijn er tegenwoordig van die stampertjes met alleen een 'bolletje' aan het uiteinde - daar kan je echt helemaal niets mee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100