Is het waar dat bronwater (met prik) erg ongezond is?

Mijn man drinkt tegenwoordig i.p.v. frisdranken eigenlijk alleen nog maar flesjes spa rood (maar dan die van aldi).

Nu word er tegen hem gezegd dat dit heel slecht is, en dat er heel veel zout in zit en dat de koolzuur ook slecht is.

Ik kan nergens vinden of dit verhaal klopt, wie weet meer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eergisteren stond er een bericht op nu.nl dat de "prik" in frisdranken zorgt voor agressievere kinderen. Het was een onderzoek onder kinderen van 5 jaar die koolzuurhoudende dranken dronken. Deze groep was agressiever dan de groep die geen frisdrank dronk. Voor kinderen werd dit sowieso afgeraden en ook voor volwassenen bleek er een verband te bestaan. Met frisdrank spreken ze over koolzuurhoudende drank. Mogelijk valt Spa rood hier ook onder aangezien het niet bekend was wat er precies voor zorgde dat die kinderen agressiever waren.

Bronnen:
http://mobiel.nu.nl/wetenschap/3552942/fri...

Het probleem met bronwater of met mineraalwater is dat er veel mineralen inzitten en veel zout, wat voor sommige mensen heel ongezond is. Robby BB

Het is zo dat in Spa bruis (voor de Nederlanders: Spa rood) er inderdaad heel veel zouten zitten. Spa bruis is hier zelfs koploper in. Voor mijn smaak is het zelfs te vergelijken met pekel, hoewel ik reeds aan de pekel heb geproefd die ik gebruik om groenten in te maken en die smaakt zelfs minder zout. Voor de zoutgehaltes moet je maar eens op het tabelletje op de fles kijken dat is zeer verrassend. Als je echt gezond water wil kan je beter gewoon niet bruisend water drinken en meerdere recente onderzoeken hebben aangetoond dat dit niet perse flessenwater hoeft te zijn, kraantjeswater is zeker even goed. In feite is het zo dat je volgens een voedingsdeskundige (toevallig mijn buurman waarmee ik zat te borrelen) die ik heb aangesproken je zelfs beter een frisdrank Zero kan drinken dan Spa bruis.

Het is ongeveer net zo zuur als bier, qua PH-factor. Dus het is in ieder geval slechter voor je tanden dan gewoon water.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100