Sinds kort heb ik digitale ontvangst via een decoder van Upc, maar heb ook een dvd recorder en een bose audio, hoe sluit ik alles aan.

De ontvangst ging eerst via de DVD recorder maar de antenne zit nu in de digitale decoder van UPC, waardoor opnemen en het geluid van de audio Bose niet meer werkt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het hangt allemaal een af van welke in- en uitgangen op de diverse apparaten zitten. De decoder heeft meestal meerdere uitgangen zoals scart, hdmi en cinch aansluitingen, de TV heeft meestal meerdere ingangen (en ook uitgangen!). De TV zou ik met de kwalitatief beste aansluiting (hdmi) aansluiten, omdat je daar het meest gebruik van zult maken. De audio kun je met witte en rode tulpstekkers op de aansluitingen van de TV aansluiten, heeft de TV die niet dan kun je een verloop in de 2e scart-aansluiting stoppen waar dan weer cinch stekkers in passen. Wel het schakelaartje op het verloop op OUT schakelen omdat je het verloop als uitgang gebruikt. Bedenk wel dat je met de DVD recorder alleen maar het kanaal kunt opnemen wat je op de decoder gekozen hebt. Als je de kabel die naar de decoder loopt met een goede splitter ook nog naar de TV antenneaansluiting verbindt dan kun je op de TV wel nog naar een ander analoog kanaal kijken, maar dan moet je voor lief nemen dat je dan geen HD-kwaliteit hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100