Kan ik mijn windows 8 hergebruiken?

Ik ga een nieuwe pc assembleren, omdat die ik nu heb voor het grootste gedeelte outdated is. Maar ik hou mijn harde schijf en processor. Mijn processor is een i5 4460k en mijn harde schijf gewoon een Seagate 1 Tb.
Maar nu is mijn vraag moet ik windows 8 (die op mijn harde schijf staat) weer opnieuw op mijn nieuwe pc gaan zetten? Of zal windows 8, die op mijn huidige harde schijf staat, gewoon werken op het nieuwe systeem?

Weet jij het antwoord?

/2500

Windows ziet een nieuw moederbord als een nieuwe PC. Als je naast je CPU ook je moederbord behoud kan je Windows 8 dus herinstalleren. Het kan wel dat je even met MS aan de telefoon moet om W8 te heractiveren als je teveel verandert. Maar ik snap HELEMAAL niks van je outdatet opmerking. Als je een i5 4460K hebt, heb je een nieuwe CPU, Mobo en RAM, als je dan OOK nog je HDD bewaart, wat is er dan nog outdatet? Je GPU? Dat is een kwestie van bijplaatsen. Je kast? Die heeft geen invloed op het MS-verhaal. Ben benieuwd. Toegevoegd na 58 minuten: Ik zie nu dit. http://www.microsoft.com/oem/nl/licensing/sblicensing/Pages/windows-licensing-for-personal-use.aspx#fbid=2jA-LWqyYOn Kan worden overgedragen naar nieuwe hardware als het van de vorige pc is verwijderd. Dat klinkt hoopvol. Dit is wel helemaal nieuw voor mij.

E.e.a. is afhankelijk van de licentie die je nu hebt. Als het een voorgeïnstalleerde Windows versie is, is het een zgn OEM versie. Deze mag door een fabrikant op 1 pc gezet worden en alleen op die PC gebruikt worden. Deze is dus niet overdraagbaar op een andere PC. Het vernieuwen van essentiële onderdelen in een PC wordt door MS als een andere PC beschouwd. Heb je echter zelf een volledige licentie gekocht dan kan je deze gewoon weer opnieuw gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100