Ga naar de inhoud

WhatsApp uitgebreid met handige nieuwe functies

Update:
WhatsApp nieuwe functies

WhatsApp blijft zich ontwikkelen. De mobiele berichtendienst heeft weer nieuwe functies toegevoegd. Zo is het nu mogelijk berichten vast te pinnen. Dat kan zowel in persoonlijke chatgesprekken als in WhatsApp-groepen. Handig om informatie snel bij de hand te hebben.

In een eerder artikel gaven we uitleg over het bewerken van een verzonden WhatsApp bericht. Hieronder tref je nog een aantal handige tips.

Wat kun je met de nieuwe WhatsApp functies?

Je kunt tekstberichten, foto’s en polls bovenaan een chat vastpinnen. Het kan alleen met 1 onderwerp tegelijk. Het vastpinnen van berichten is handig om bijvoorbeeld snel een adres waar je met vrienden hebt afgesproken op te sporen. Of om binnen groepen de leden te wijzen op de regels, die je hebt afgesproken. Het is een uitkomst als je wilt voorkomen dat een bericht met belangrijke informatie ondergesneeuwd raakt door andere berichten.

Zo werkt het vastpinnen van een bericht

Je kunt een bericht vastzetten door lang op een item te drukken en daarna Pin in het menu te selecteren. Je krijgt de keuze of je het wilt vastpinnen voor 24 uur, 7 dagen of 30 dagen.

Beheerders van WhatsApp-groepen kunnen instellen dat alleen zij een bericht kunnen vastzetten, of dat iedereen in de groep dat mag doen. 

Video uitleg WhatsApp bericht vastpinnen

De tekst gaat onder de video verder >>

Video gesprek vastpinnen

Spraakberichten verdwijnen automatisch

WhatsApp rolde ook de functie uit waarmee spraakberichten na 1 keer luisteren automatisch verdwijnen, zodra de ontvanger het bericht heeft beluisterd.

Video instellen spraakbericht na 1 keer luisteren verdwijnen

De instructie is Engelstalig, maar voorzien van duidelijke schermafbeeldingen.

De tekst gaat onder de video verder >>

2 accounts koppelen op WhatsApp

Het is ook mogelijk om 2 WhatsApp-accounts te gebruiken op 1 telefoon. Dat is voor veel gebruikers niet perse noodzakelijk, want een groot deel van de WhatsApp-gebruikers heeft maar 1 account.

Het kan wel handig zijn voor mensen die hun privé- en werkaccount vanaf hetzelfde toestel willen gebruiken. 

Video instructie koppelen 2 accounts

De instructie is Engelstalig, maar voorzien van duidelijke schermafbeeldingen.

De tekst gaat onder de video verder >>

Evenementen aanmaken

WhatsApp werkt aan een functie waarmee je evenementen kunt aanmaken. Dat kan gaan om evenementen in de privésfeer, maar ook om zakelijke vergaderingen. Ideaal om eenvoudig en snel iets te organiseren.

Via de paperclip onderin wordt het mogelijk om een evenement toe te voegen. Je kunt het evenement een naam en een aanvullende omschrijving geven. Ook wordt het mogelijk om een videogesprek aan het evenement toe te voegen.

WhatsApp introduceert Passkeys nu ook voor iPhone

WhatsApp heeft recentelijk een baanbrekende update uitgerold voor iPhone-gebruikers, die de manier waarop we onze favoriete berichten-app gebruiken, drastisch zal veranderen. Met de introductie van Passkeys wordt inloggen niet alleen gemakkelijker, maar ook veel veiliger. Deze nieuwe functie, die eerder al beschikbaar was voor Android, maakt gebruik van biometrische gegevens zoals gezichts- of vingerafdrukscans om het gebruik van wachtwoorden overbodig te maken.

WhatsApp wordt veiliger en gemakkelijker met Passkeys

Met de nieuwste update voor iPhone, worden gebruikers nu voorzien van een extra beveiligingslaag in de vorm van Passkeys. Deze revolutionaire functie stelt gebruikers in staat om in te loggen op hun WhatsApp-account zonder dat ze zich het wachtwoord hoeven te herinneren. In plaats daarvan kunnen ze eenvoudigweg hun biometrische gegevens gebruiken, zoals een gezichts- of vingerafdrukscan, om toegang te krijgen tot hun berichten.

Hoe Passkeys te activeren op WhatsApp?

Het activeren van Passkeys op WhatsApp is eenvoudig. Gebruikers hoeven alleen maar naar de instellingen van de app te gaan, het account gedeelte te selecteren en op de nieuwe Passkeys-knop te klikken. Van daaruit kunnen ze de gewenste verificatiemethode kiezen, zoals een gezichts- of vingerafdrukscan, en hun Passkey instellen. Zodra dit is voltooid, kunnen gebruikers snel en veilig inloggen op hun WhatsApp-account zonder gedoe met wachtwoorden.

Innovatie plannen

De introductie van Passkeys is slechts een van de vele stappen die WhatsApp neemt om de veiligheid en gebruiksvriendelijkheid van de app te verbeteren. Naast het toevoegen van deze nieuwe functie, werkt WhatsApp ook aan het verminderen van de afhankelijkheid van mobiele nummers voor verificatie. De app biedt nu ook e-mailverificatie aan naast sms-verificatie, waardoor gebruikers meer flexibiliteit krijgen bij het beveiligen van hun accounts.

WhatsApp is bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten, zoals het vinden van vrienden via gebruikersnamen, en werkt het aan een iPad-app om de gebruikerservaring verder te verbeteren. Ook streeft WhatsApp naar interoperabiliteit met andere chat-apps, waardoor gebruikers naadloos kunnen communiceren met vrienden en familie, ongeacht welke app ze gebruiken.

WhatsApp’s Innovatieve AI-mogelijkheden

Naast de introductie van Passkeys, heeft WhatsApp ook een spannende nieuwe AI-functie aangekondigd die de manier waarop we communiceren verder verrijkt. Deze nieuwe functie stelt gebruikers in staat om op basis van een geschreven prompt een afbeelding te genereren, en dat allemaal in real-time. Terwijl gebruikers hun prompt typen, kunnen ze zien hoe de afbeelding verandert en zich aanpast aan de details die ze invoeren.

Deze innovatieve AI-beeldgenerator wordt eerst beschikbaar gesteld aan testgebruikers van WhatsApp in de Verenigde Staten. Momenteel is het nog niet bekend wanneer Europese gebruikers van deze functie kunnen genieten, maar het belooft een opwindende toevoeging te zijn aan de reeks functies van WhatsApp die onze communicatie nog boeiender maakt.

Bronnen: Bright.nl, Kassa

Meer over: