Ga naar de inhoud

Verwijderd WhatsApp bericht lezen doe je zó

Update:

Je kent het vast wel: je ontvangt een bericht op WhatsApp, wanneer je het wilt openen, blijkt het al verwijderd te zijn. Vraag je je af wat erin stond? Er bestaat nu een truc waarmee je deze verwijderde berichten alsnog kunt lezen.

Een berichtje sturen naar de verkeerde persoon

Laten we eerlijk zijn: de ‘verwijder-functie’ is soms handig wanneer je per ongeluk een bericht naar de verkeerde persoon stuurt. Meestal maakt het alleen maar nieuwsgierig: waarom wil de afzender niet dat je het bericht leest? Gelukkig is er nu een truc om er toch achter te komen.

WhatsApp-berichten teruglezen met NotiSave app

Met de app NotiSave lees je alle verwijderde berichten op WhatsApp gemakkelijk terug. Hoe het werkt? Je geeft de app toestemming om je notificaties te bekijken en vinkt vervolgens alle apps aan. Vanaf nu kun je zonder problemen al je verwijderde berichten inzien.

Verwijdere berichten lezen via een Back-up

Helaas is de NotiSave app alleen beschikbaar voor Android-gebruikers en niet voor iPhone-gebruikers. Gelukkig is er ook voor de Apple-gebruikers onder ons ook een manier om verwijderde berichten te lezen. Volg deze stappen: Als je een verwijderd bericht hebt ontvangen, verwijder dan WhatsApp van je iPhone. Download WhatsApp opnieuw en herstel je chats via de back-up. Wanneer je ‘ja’ hebt geklikt, merk je dat alle verwijderde berichten zichtbaar zijn.

Andere slimme WhatsApp trucs

  1. Verander de achtergrond. Je verandert de achtergrond van WhatsApp door naar Instellingen > Chats > Achtergrond te gaan. Hier kun je kiezen uit standaardachtergronden of een afbeelding uit je eigen galerij selecteren.
  2. Stuur berichten zonder je handen te gebruiken. Spraakberichten stuur je door het microfoonpictogram ingedrukt te houden en je bericht in te spreken. Voor langere berichten is ook de spraak-naar-tekst functie te gebruiken door op het toetsenbord te tikken en vervolgens op het microfoonpictogram te klikken.
  3. Stuur grotere bestanden. Met WhatsApp verstuur je bestanden tot 100 MB. Als je een groter bestand wilt verzenden, kun je gebruikmaken van cloudopslagdiensten zoals Google Drive of Dropbox en een link delen.
  4. Pas de privacy-instellingen aan. De app biedt verschillende privacy-instellingen die zijn aan te passen. Ga naar Instellingen > Account > Privacy om bijvoorbeeld je profielfoto, status en zichtbaarheid van laatst gezien aan te passen.
  5. Maak gebruik van WhatsApp Web. Met WhatsApp Web gebruik je WhatsApp ook op je computer. Ga naar web.whatsapp.com op je computer en scan de QR-code met je telefoon om WhatsApp op je computer te openen.
  6. Maak gebruik van de Business app. Als je een bedrijf hebt, maak dan gebruik van de WhatsApp Business app. Hiermee maak je een bedrijfsprofiel aan, stel je snelle antwoorden in en bekijk je statistieken.

Meer over: