Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Met deze apps kun je gemakkelijk online videobellen

Eerder schreven we al over verschillende manieren om contact te houden op afstand. Videobellen is daar één van. En dat wordt - zeker gedurende de coronacrisis - continu gedaan. We zetten de meest gebruikte applicaties op een rijtje, inclusief de voor- en nadelen. 

1. Zoom videobellen

Kosteloos videobellen? Dat kan niet alleen met Skype, Facetime en WhatsApp, maar ook met Zoom. Deze applicatie wordt op dit moment vooral gebruikt voor online vergaderingen van bedrijven. Zo kun je toch communiceren zoals je op kantoor zou doen, inclusief gezichtsuitdrukkingen. En het is nog sneller en duurzamer ook. Het voordeel is dat je geen account nodig hebt om aan een videogesprek deel te nemen. Houd er wel rekening mee dat videobellen in groepen maximaal 40 minuten kan, tenzij de organisator een abonnement heeft. Zo houd je het wel lekker kort en efficiënt!

2. Houseparty app

Houseparty bestond al even, maar is door COVID-19 weer een succes geworden. Met de videochat-app kom je makkelijk in contact met bekenden; vrienden, familie en collega’s. Je kunt je afvragen wat het verschil is met videobellen via bekende kanalen zoals Skype. Dat zit ‘m in de extra functionaliteiten. Met Houseparty kun je zowel chatten en videobellen als live spelletjes spelen met een groep vrienden. Op die manier heb je geen huis vol mensen nodig om er een feestje van te maken. Het nadeel is dat je de app niet kunt gebruiken op een Windows-computer. 

3. Hangouts chat 

Hangouts is een chatservice van Google waarmee je berichten en foto’s kunt versturen, videogesprekken kunt voeren én opnemen. Of je nu moet vergaderen of een virtuele borrel wil organiseren met vrienden. Ontmoetingsplaatsen (hangouts) zijn er nu eenmaal om eindeloos te vertoeven. Handig om te weten: je kunt met maximaal 10 personen tegelijkertijd aan een videochat deelnemen. Daarnaast heeft elke deelnemer een Google-account nodig om de app te kunnen gebruiken. 

4. Teams videobellen

Microsoft Teams is nog zo’n platform om in teamverband te communiceren. Met Teams kun je eenvoudig vergaderen, chat- en videogesprekken voeren en bestanden delen. Is je huis een rommel of heeft je partner nog weleens de neiging om langs te lopen? Geen zorgen, je collega’s hoeven er niets van mee te krijgen. Je kunt je achtergrond namelijk vervagen. Een ander voordeel is dat je meerdere apps kunt koppelen aan Teams, waaronder de zakelijke chat-app Slack. Zo kun je vanuit een ‘oude vertrouwde werkomgeving’ een videogesprek beginnen. Een nadeel kan daardoor wel zijn dat de communicatie via verschillende kanalen verloopt en onoverzichtelijk wordt voor bedrijven.

Lees ook:

Bronnen: Nu.nl
Auteur: Anouk Bruel