Ga naar de inhoud

Nieuwe functies WhatsApp, dit kan je allemaal verwachten

Update:

Meer dan 2 miljard mensen in meer dan 180 landen gebruiken WhatsApp. Met deze app blijf je in contact met vrienden en familie, waar en wanneer je maar wilt. De populaire app komt met nieuwe functies. Zo krijg je langer de tijd om (verkeerde) berichten naar een ander te verwijderen en kan je verbergen dat je online bent. Dit gaat er allemaal veranderen.  

1. Het verwijderen van berichten: een van de nieuwe functies van WhatsApp

Misschien is het je al opgevallen, maar sinds deze week geniet je van de nieuwe functies van WhatsApp. Zo heb je als gebruiker langer de tijd om je te bedenken na het verzenden van een bericht. Eerst had je hier een uur de tijd voor,nu kan dit binnen 48 uur. Hiervoor moet je wel allebei de nieuwste versie van WhatsApp hebben.

2. Niet meer laten zien dat je online bent

Het tijdstip wanneer je voor het laatst online was, kon je al verbergen. Je krijgt nog wel te zien wanneer je online bent. Dit kan je ook binnenkort aanpassen. Dan ziet niemand meer of en wanneer je online bent. Ook kan je ervoor kiezen om je onlinestatus alleen aan je contactpersonen te tonen en wordt het mogelijk om de status voor specifieke mensen te verbergen. Let wel op, als je je onlinestatus afschermt, kan je het van anderen ook niet meer zien.

3. Groepsgesprekken anoniem verlaten

Wanneer iemand een groepsgesprek verlaat, krijg je altijd een melding. Binnenkort kan je een groepsgesprek verlaten zonder dat iedereen het ziet. Over een tijdje krijgen alleen beheerders hier nog een bericht van.

4. Melding bij screenshots: een van de nieuwe functies van WhatsApp

Maak je wel eens een screenshot? Dit kan je binnenkort beter niet meer doen. Als je een gesprek screenshot, krijgt de ander een melding. Bij foto’s en video’s waarvan gebruikers hebben ingesteld dat ze een keer bekeken mogen worden, is het zelfs helemaal niet meer mogelijk.

Wanneer deze nieuwe functies geïntroduceerd worden is nog niet duidelijk. 

Meer over: