Ga naar de inhoud

Nieuwe functie in WhatsApp: Peilingen in groepsberichten


Vis, vegatarisch of vlees tijdens het kerstdiner? Binnenkort is het mogelijk om hier binnen de kortste keren achter komen. Dit allemaal vanwege de nieuwe update van WhatsApp, waarmee het mogelijk is om peilingen in groeps-chats te zetten. Ook is het sinds kort mogelijk om berichten naar jezelf te sturen op WhatsApp. Lees hier alles over deze nieuwe functionaliteiten.

Peilingen in WhatsApp-groepen

Na de komst van de nieuwe update van WhatsApp is het mogelijk om een peiling in groeps-chats te zetten. Wat wil iedereen eten tijdens de feestdagen? Wanneer wordt het gevierd en wie maakt wat? Een peiling in de groeps-chat geeft binnen de kortste keren het antwoord. Door deze nieuwe update is het mogelijk om een vraag te stellen en tot 12 mogelijke antwoorden te bieden waaruit mensen kunnen kiezen. Zo krijg je een idee van wat de groep verkiest. Groepsleden kunnen hun stem uitbrengen en controleren wat de resultaten zijn.

Handig he? Je zou zelfs de opties opnieuw kunnen ordenen als je iemands keuze wilt beïnvloeden. Als je niet van plan bent om het ooit te gaan gebruiken, gaat er voor jou niets veranderen. Deze functie bestaat op de achtergrond, je hebt hier geen last van. Wanneer deze update precies komt, is nog onduidelijk.

Berichten naar jezelf sturen

Een WhatsAppje naar jezelf sturen klinkt best gek, maar het is wel handig. Je gebruikt het als een soort notitieboek. Hier deel je notities of dingen die je niet moet vergeten. Of schrijf je een concept van een bericht dat je later wilt versturen, zonder het risico dat je het per ongeluk verzendt voordat het klaar is. WhatsApp biedt deze functie niet officieel aan, dus is er een kleine omweg nodig om zo’n gesprek met jezelf aan te maken.

Gelukkig is dit niet lastig. Je maakt een nieuwe groep aan met 2 deelnemers. Typ een groepsnaam, bijvoorbeeld: ‘Notities van Brenda’, en klik dan op ‘maak’. Tik vervolgens op de naam van de persoon die je hebt toegevoegd en klik op verwijder uit de groep. Nu bestaat de groep alleen nog uit jezelf. Fijn, want nu heb je altijd je notities op je telefoon staan. Het is handig om degene die je toevoegt aan de chat vooraf te informeren over dit plan. Zo snapt diegene waarom hij of zij toegevoegd werd en weer verwijderd is. Hij of zij kan de chat later zelf verwijderen.

Meer over: