Ga naar de inhoud

Gebeld door een onbekend 06-nummer? Probeer dit trucje eens


Het kan iedereen overkomen: je wordt gebeld door een onbekend 06-nummer en je vraagt je af wie er aan de andere kant van de lijn is. Het kan een belangrijk telefoontje zijn, maar het kan ook een oplichter of telemarketeer zijn die je lastigvalt. Gelukkig is er een handig trucje dat je kunt gebruiken om erachter te komen wie er belt, zonder dat je direct hoeft op te nemen.

Een gebruiker van GoeieVraag wilde weten of dit mogelijk was, en er zijn zeker wat dingen die je kunt proberen.

Stap 1: onbekend 06-nummer online opzoeken

Allereerst is het natuurlijk handig om het nummer online op te zoeken. Typ het nummer in in de zoekmachine van jouw internetbrowser en kijk of er hier informatie omhoogkomt. Wellicht hoort het nummer waar je door gebeld bent bij een bedrijf of persoon die bepaalde diensten aanbiedt, en dan is het nummer ongetwijfeld online te vinden. En ook zijn er online telefoonboeken te vinden, zoals Telefoonboek.nl, waar het nummer misschien in staat.

Stap 2: de Whatsapp-truc

Staat het nummer niet online? Dan is het waarschijnlijk een persoonlijk nummer van iemand. Wat je dan kunt proberen, is het nummer toevoegen in je contacten en het vervolgens in WhatsApp opzoeken. Niet om een bericht te sturen, maar om te kijken of er informatie op het Whatsapp-profiel staat. Hier kun je namelijk zien of diegene een naam heeft ingevuld of een foto heeft toegevoegd, waardoor je erachter kunt komen wie het is!

Stap 3: de Facebook-truc om onbekend 06-nummer te achterhalen

Op Facebook moet je ook een telefoonnummer invoeren om een account te kunnen hebben. Sommige mensen hebben deze niet privé staan. Als je het nummer dan opzoekt in de zoekbalk, kan de persoon die bij het nummer hoort zomaar omhoogkomen!

Stap 4: anoniem terugbellen

Tot slot is het ook nog mogelijk om diegene (op een later tijdstip) anoniem terug te bellen. Misschien hoor je dan wie er opneemt en kun je botweg ophangen als je diegene niet wilt spreken. Afgeschermd bellen is heel eenvoudig. Tik vóór het nummer dat je wilt bellen #31# in. Als je nu belt ziet degene die je belt jouw nummer niet. Succes Sherlock Holmes!

Niet gelukt? Dan zit er niets anders op dan te wachten tot diegene het nog een keer probeert.

Meer over: