Ga naar de inhoud

Nieuwe functie WhatsApp: verzonden berichten bewerken

Update:

WhatsApp heeft goed nieuws voor gebruikers die wel eens last hebben van een tikfout of slordigheidje in hun geschreven berichtjes. Tot nu toe was het alleen mogelijk om verstuurde berichten te verwijderen. Binnenkort komt er een nieuwe functie waarmee je je verzonden berichten achteraf nog kunt bewerken.

Lees hier meer over deze nieuwe functie en hoe het werkt.

Verwijderen van berichten

Het bewerken van berichten was tot voor kort niet mogelijk in WhatsApp. Als je een bericht had verzonden en later merkte dat er fouten in stonden, was het alleen nog te verwijderen. Als de ander het bericht nog niet had geopend kon je het verwijderen voor iedereen, als diegene het bericht wel had geopend, uitsluitend nog voor jezelf. Het was niet mogelijk om je bericht achteraf aan te passen.

Aanpassen van berichten

Met de nieuwe update wordt dit veranderd. WhatsApp introduceert een bewerkoptie waarmee je je verzonden berichten achteraf nog kunt aanpassen. Dit betekent dat je niet alleen berichten kunt verwijderen, maar ook de inhoud van je bericht nog kunt wijzigen. Als je per ongeluk een bericht hebt verstuurd met rare woorden of typefouten, hoef je je geen zorgen meer te maken. Binnenkort bewerk je gewoon het bericht en corrigeer je de fouten nog voordat de ontvanger het ziet. Dat is een handige toevoeging aan de functionaliteit van WhatsApp!

Verzonden berichten bewerken, dit is hoe het werkt!

1. Open ‘WhatsApp’
2. Ga naar het gesprek waarin je het bericht wilt aanpassen (binnen 15 minuten na verzending)
3. Houd je vinger een paar seconden op het verzonden bericht
4. Kies voor ‘Wijzig’.

Let op: bewerkte berichten worden gemarkeerd met het woord ‘bewerkt’, zodat ontvangers weten dat het bericht is gecorrigeerd.

Vanaf wanneer is het mogelijk om berichten te bewerken?

WhatsApp benadrukt dat net als bij alle persoonlijke berichten, media en gesprekken, de berichten en bewerkingen die worden uitgevoerd beschermd zijn door end-to-end versleuteling. Het bedrijf heeft aangekondigd dat de update momenteel wereldwijd wordt uitgerold en in de komende weken voor iedereen beschikbaar is.

Meer over: