Ga naar de inhoud

Waar woont Elon Musk?

Update:
Waar woont Elon Musk?

Elon Musk, de naam die synoniem staat voor innovatie, durf, en een bescheiden levensstijl? De medeoprichter van PayPal, SpaceX en Tesla, en de man die vaak wordt geprezen om zijn visie en onconventionele aanpak van de wereld, blijkt ook verrassend onconventioneel te zijn als het gaat om zijn woonplaats.

De mythe van het ‘Tiny House’

Al geruime tijd circuleert het verhaal dat Elon Musk zijn dagen doorbrengt in een bescheiden prefab huis, een ‘Boxabl Casita’, met een prijskaartje van slechts $50.000. Dit verhaal kreeg nog meer voet aan de grond toen Musk zelf beweerde dat hij in een klein huisje nabij de lanceerbasis van SpaceX verbleef, waar hij zijn verblijfplaats zelfs een ’technologieklooster’ noemde.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Boxabl Casita

Een miljonair in een miljoenenhuis?

Maar recente onthullingen werpen een ander licht op de zaak. Volgens The Wall Street Journal zou Musk helemaal niet in een eenvoudig Tiny House verblijven, maar in feite zijn intrek hebben genomen in een van de duurste villa’s in Austin, Texas. En niet zomaar een villa, maar die van zijn vriend en medemiljardair Ken Howery, de medeoprichter van PayPal.

Het mysterie van Musk’s verblijfplaats

Hoewel zowel Musk als Howery de geruchten ontkennen, wijzen meerdere bronnen erop dat de Tesla-CEO zijn tijd doorbrengt in de weelderige woning van Howery, gelegen aan de voet van Mount Bonnell en het begin van de Colorado River, te midden van de buurt waar de rich and famous zich bevinden.

Ook benieuwd waar John van ’t Schip woont?

Op zoek naar een nieuw thuis?

Interessant genoeg lijkt Musk, ondanks zijn beweringen van downsizing en minimalisme, op zoek te zijn naar een nieuw onderkomen in Austin. Maar dit keer niet naar een bescheiden Tiny House, maar naar een luxe villa met een prijskaartje van meerdere miljoenen dollars, passend bij zijn groeiende fortuin.

De tekst gaat verder onder het bericht >>

De toekomst van Musk’s huisvesting blijft onduidelijk

Of Musk daadwerkelijk een nieuwe woning zal betrekken, blijft voorlopig een mysterie. De huizenmarkt in Austin staat bekend om zijn geheimzinnigheid. Zelfs als Musk een aankoop zou doen, is de kans groot dat het publiek daar nooit echt achter zal komen. Of hij nu in een bescheiden tiny house verblijft of in een luxueuze villa, 1 ding is zeker: zijn keuzes zullen altijd blijven intrigeren en inspireren, net zoals zijn baanbrekende werk in de ruimtevaart en elektrische auto-industrie.

Meer over: