Ga naar de inhoud

Is Peter Gillis zelf de nieuwe exploitant van zijn vakantieparken in Nederland?

Update:
Is Peter Gillis zelf de nieuwe exploitant van zijn vakantieparken in Nederland?

Matthijs Stevens wordt de nieuwe exploitant van de Nederlandse vakantieparken van Peter Gillis. Omroep Brabant heeft dit bekendgemaakt. Stevens, 41 jaar en afkomstig uit Den Bosch, nam het beheer over van de Oostappen Groep. Hij werkte eerder voor een advocatenkantoor dat Gillis vertegenwoordigde.

Peter Gillis stopt ermee

Gillis, bekend van zijn optreden in het programma “Familie Gillis: Massa is Kassa“, is recentelijk in het nieuws geweest vanwege problemen met zijn vakantieparken. Er zijn meldingen geweest van klachten en geschillen rondom zijn parken, zoals ontevredenheid bij gasten over de kwaliteit van de accommodaties en de service. Vele berichten verschenen daarover op social media, wat geen goede reclame voor hem was.

Daarnaast zijn er ook berichten geweest over financiële problemen met betrekking tot zijn bedrijven. Gillis heeft in het verleden ook verschillende juridische conflicten gehad met bijvoorbeeld de gemeente waar zijn parken gevestigd zijn. Deze recente ontwikkelingen hebben de nodige aandacht gekregen in de media en hem doen besluiten het stokje over te dragen.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Overname na vergunningsproblemen

Gillis droeg het beheer over na het verliezen van horecavergunningen en een exploitatievergunning voor het park Prinsenmeer. Deze problemen speelden een rol in zijn besluit om op te stappen. De nieuwe exploitant, Matthijs Stevens, moet nu opnieuw de vergunningen aanvragen. Dit proces bevat een Bibob-onderzoek dat fraude moet tegengaan.

In opspraak geraakte parken

Gillis raakte met zijn vakantieparken meermaals in opspraak, van het sluiten van Prinsenmeer wegens criminele vermoedens tot vervolging voor belastingfraude. Ook kreeg hij hoge boetes voor het niet naleven van huisvestingsregels voor buitenlandse werknemers. Zijn aftreden als uitbater en de overname door Stevens moeten een nieuw begin markeren voor de parken.

Door problemen met horeca- en exploitatievergunningen zag Peter Gillis zich naar eigen zeggen verplicht om het beheer van de Nederlandse parken over te dragen naar een nieuwe exploitant.

In Nederland ben ik klaar, voortaan focus ik mij voor 100 procent op de Belgische parken

vertelt Gillis

Privé problemen: in gevecht met Nicol Kremers

Naast de zakelijke juridische strijd voert hij ook een strijd met zijn ex Nicol Kremers, beter bekend als ‘Nicolleke’. Het stel brak vorig jaar met elkaar en dat bracht de nodige emoties met zich mee. Nicolleke beschuldigt hem namelijk van mishandeling. Gelukkig voor hem lacht het leven deze gewiekste ondernemer ook weer toe. Hij is inmiddels al een tijdje tot over zijn oren verliefd op deze prachtige brunette.

Parken van Peter Gillis te koop

In de uitzending van Shownieuws werd onlangs aangekondigd dat Peter Gillis zijn vakantieparken in Nederland te koop had gezet. Het heeft niet lang geduurd totdat hij een geïnteresseerde gevonden heeft.

De tekst gaat onder het de uitzending verder >>

Is het een truc van hem?

Omdat Matthijs Stevens een voormalig werknemer van Gillis is, gaan de ‘geruchten’ op de social media platformen dat het ‘weer’ een slimme truc van hem is. Hij zet zichzelf op de achtergrond, maar blijft onofficieel toch de eigenaar van zijn parken in Nederland. Mocht dit zo zijn dan is het een goede manier om van het slechte imago, waarvan Gillis zegt dat een heksenjacht op hem is, af te komen. Peter is zo gek nog nie he!

De tekst gaat onder het bericht verder >>

De meestgestelde vragen over Peter Gillis

Hoeveel geld heeft Peter Gillis of is Peter Gillis Vermist?

In deze video geeft hij antwoord op al die vragen.

Bron: nos
Foto: CreativeNature (Canva)

Meer over: