Ga naar de inhoud

Deze 20 sterren kenden een tragische dood

Update:
Tragische dood

Het leven van beroemdheden wordt vaak gezien als glamoureus en vol glitter en glamour. Maar achter de schijnwerpers hebben sommige sterren tragische en vroegtijdige sterfgevallen meegemaakt. Laten we eens kijken naar enkele bekende persoonlijkheden wiens levens op een bijzonder tragische manier tot een einde kwamen.

1. Antonie Kamerling

Antonie Kamerling, bekend van zijn rollen in Nederlandse films en televisieseries, overleed op 6 oktober 2010 op 44-jarige leeftijd. Zijn dood werd als zelfmoord beschouwd, wat een schok veroorzaakte in de entertainmentindustrie en onder zijn fans.

2. Steve Irwin

Steve Irwin, wereldwijd bekend als “The Crocodile Hunter”, stierf op 4 september 2006 op 44-jarige leeftijd. Hij stierf tijdens het filmen van een documentaire. Hij werd plotseling gestoken door een pijlstaartrog tijdens een duik in het Great Barrier Reef in Australië. Heel bijzonder, want dit gebeurt bijna nooit. Zijn plotselinge dood was een grote schok voor zijn familie en fans over de hele wereld.

3. Gaspard Ulliel

De getalenteerde Franse acteur Gaspard Ulliel kwam op 20 januari 2021 op tragische wijze om het leven bij een ski-ongeluk in de Franse Alpen. Op slechts 37-jarige leeftijd verloor de wereld een opkomende ster in de filmindustrie. Hij stond bekend om zijn veelgeprezen optredens in films zoals “Hannibal Rising” en “Saint Laurent”. We missen hem nog steeds!

Bekijk hier wat hem precies is overkomen (Engelstalig). De tekst gaat onder de video verder >>

4. Sharon Tate

De Amerikaanse actrice Sharon Tate, bekend van haar rol in de film “Valley of the Dolls”, werd op 9 augustus 1969 op brute wijze vermoord door leden van de beruchte Manson-familie. Op slechts 26-jarige leeftijd werd haar veelbelovende carrière abrupt beëindigd, waardoor vrienden, familie en fans geschokt en bedroefd achterbleven. Heel heftig!

5. Grace Kelly

Het leven van Grace Kelly, een van Hollywood’s meest iconische actrices, kreeg een tragisch einde toen ze op 52-jarige leeftijd omkwam bij een auto-ongeluk. Dit gebeurde op 14 september 1982. Na haar succesvolle filmcarrière trouwde ze met Prins Rainier III van Monaco en werd ze prinses van Monaco. Haar plotselinge dood veroorzaakte wereldwijde rouw en blijft een van de meest tragische momenten in de filmgeschiedenis. Ook hier zijn verschillende complottheorieën over gemaakt.

De tekst gaat onder de video (Engelstalig) verder >>

6. Tennessee Williams

De Amerikaanse toneelschrijver Tennessee Williams, beroemd om stukken als “A Streetcar Named Desire” en “The Glass Menagerie”, stierf op 25 februari 1983 op 71-jarige leeftijd aan een hartaanval. Zijn dood markeerde het einde van een tijdperk in de Amerikaanse literatuur en theaterwereld. Zijn geniale werk en unieke stem zijn nog steeds niet vergeten. Hoe kan het ook anders?

7. Marilyn Monroe

Op 5 augustus 1962 werd de wereld geschokt door het nieuws van de dood van Marilyn Monroe. De iconische filmster, bekend om haar sensuele uitstraling en talent voor acteren, stierf op 36-jarige leeftijd aan een overdosis barbituraten. Haar dood blijft omgeven door speculatie en mysterie. Het heeft geleid tot talloze complottheorieën. Wat denk jij hoe de superster nou écht gestorven is?

De tekst gaat onder de video (Engelstalig) verder >>

8. James Dean

James Dean, een van de meest iconische acteurs van Hollywood, kwam op tragische wijze om het leven op 30 september 1955 in een auto-ongeluk. Op slechts 24-jarige leeftijd verloor de wereld een veelbelovend talent, wiens legendarische status alleen maar is gegroeid in de nasleep van zijn vroegtijdige dood.

9. Heath Ledger

Nog een zeer tragische dood. Op 22 januari 2008 werd de wereld geschokt door het nieuws van de dood van Heath Ledger. De getalenteerde Australische acteur, bekend om zijn indrukwekkende optredens in films zoals “Brokeback Mountain” en “The Dark Knight”, stierf op 28-jarige leeftijd aan een overdosis medicijnen. Zijn dood liet een leegte achter in de filmwereld en wordt nog steeds betreurd door fans over de hele wereld.

De tekst gaat onder de video (Engelstalig) verder >>

10. Whitney Houston

Op 11 februari 2012 werd de wereld opgeschrikt door het nieuws van de plotselinge dood van Whitney Houston. De legendarische zangeres, bekend om haar krachtige stem en iconische hits zoals “I Will Always Love You”, werd dood aangetroffen in haar hotelkamer in Beverly Hills. Haar doodsoorzaak? Onbedoelde verdrinking als gevolg van drugsgebruik.

De tekst gaat onder de foto verder >>

11. Kurt Cobain

Op 5 april 1994 werd de muziekwereld opgeschud door het nieuws van de dood van Kurt Cobain. De legendarische frontman van Nirvana, een van de meest invloedrijke bands van de jaren ’90, werd dood aangetroffen in zijn huis in Seattle. Zijn dood werd officieel vastgesteld als zelfmoord door een schotwond op slechts 27-jarige leeftijd. Een hele tragische dood.

De tekst gaat onder de video (Engelstalig) verder >>

12. River Phoenix

Op 31 oktober 1993 stierf de getalenteerde acteur River Phoenix op slechts 23-jarige leeftijd aan een overdosis drugs buiten een nachtclub in West Hollywood. Phoenix, bekend om zijn rollen in films als “Stand by Me” en “My Own Private Idaho”, liet een erfenis achter van buitengewoon talent en belofte die voortleven in zijn indrukwekkende filmwerk.

De tekst gaat onder de foto verder >>

13. John Lennon

Op 8 december 1980 verloor de wereld een van de grootste muzikale iconen aller tijden. John Lennon werd doodgeschoten voor zijn appartement in New York City. De legendarische oprichter van The Beatles en een fervent voorvechter van vrede en liefde, werd slechts 40 jaar oud. Zijn dood schokte fans over de hele wereld en betekende het einde van een tijdperk in de muziekgeschiedenis.

De tekst gaat onder de video (Engelstalig) verder >>

14. Prinses Diana

Op 31 augustus 1997 kwam Prinses Diana om het leven bij een tragisch auto-ongeluk in Parijs. Haar dood schokte de wereld en veroorzaakte een golf van verdriet onder miljoenen mensen wereldwijd. Als een van de meest zichtbare voorvechters van liefdadigheidswerk en humanitaire inspanningen, laat haar nalatenschap een blijvende indruk achter. Deze tragische dood is voor bijna iedereen wel bekend. Elk jaar wordt haar dood nog herdacht.

De tekst gaat onder de video verder >>

15. Robin Williams

Op 11 augustus 2014 verloor de wereld een van de meest getalenteerde en geliefde komieken van alle tijden toen Robin Williams overleed aan zelfmoord door ophanging. Zijn plotselinge dood schokte fans over de hele wereld en bracht het belang van geestelijke gezondheid en welzijn onder de aandacht.

P.S. De zanger Robbie Williams leeft nog wél. Het scheelt maar een paar letters.

De tekst gaat onder de video (Engelstalig) verder >>

16. Amy Winehouse

Op 23 juli 2011 stierf de Britse zangeres Amy Winehouse op slechts 27-jarige leeftijd aan een alcoholvergiftiging. Haar unieke stem en buitengewone talent voor muziek maakten haar tot een van de meest gerespecteerde en invloedrijke artiesten van haar generatie. Haar vroegtijdige dood benadrukte de verwoestende gevolgen van verslaving en de druk van roem.

De tekst gaat onder de foto verder >>

17. Janis Joplin

Op 4 oktober 1970 stierf de legendarische rockzangeres Janis Joplin aan een overdosis heroïne op 27-jarige leeftijd. Haar rauwe en krachtige stem, gecombineerd met haar onconventionele stijl en onbevreesde houding, maakten haar tot een icoon van de tegencultuur van de jaren ’60. Een erg tragische dood. Bekijk hier de aankondiging van haar dood. Kan jij je het nog herinneren?

De tekst gaat onder de video (Engelstalig) verder >>

18. Jim Morrison

Op 3 juli 1971 werd de legendarische frontman van The Doors, Jim Morrison, dood aangetroffen in zijn badkuip in Parijs. Zijn dood op 27-jarige leeftijd wordt officieel toegeschreven aan een hartaanval. Maar ook bij deze dood er zijn talloze speculaties geweest over de omstandigheden van zijn overlijden.

De tekst gaat onder de foto verder >>

19. Bruce Lee

Op 20 juli 1973 stierf de legendarische vechtkunstenaar en acteur Bruce Lee op slechts 32-jarige leeftijd aan een acute hersenoedeem. Zijn plotselinge dood schokte de wereld en liet een enorme leegte achter in de wereld van de martial arts en de filmindustrie. We blikken terug met de volgende video.

De tekst gaat onder de video (Engelstalig) verder >>

20. Jimi Hendrix

Op 18 september 1970 kwam een ​​van de grootste gitaarvirtuozen aller tijden, Jimi Hendrix, op tragische wijze om het leven op slechts 27-jarige leeftijd. Hij ging dood door verstikking als gevolg van braken na een overdosis drugs. Hendrix stond bekend om zijn innovatieve gitaarspel en grensverleggende muziekstijl. Hij liet een erfenis achter die een hele generatie van muzikanten heeft beïnvloed. Zijn plotselinge dood markeerde het einde van een tijdperk in de rockmuziek. Een zeer tragische dood.

De tekst gaat onder de foto verder >>

Welke ster ontbreekt er op dit lijstje? Laat het ons weten.

Foto: Kiran Ridley/Getty Images

Meer over: