Ga naar de inhoud

Kroonprinses Victoria bij Eurovisiesongfestival

Update:
Songefestival

Kroonprinses Victoria van Zweden en haar gezin kijken ernaar uit om de Eurovisiesongfestival finale in Malmö bij te wonen. Met koninklijke flair zal de avond van 11 mei ongetwijfeld bijzonder zijn. Aftonbladet deelt deze vreugdevolle planning.

Koninklijke aanwezigheid nog niet bevestigd

Hoewel iedereen in Zweden uitkijkt naar de komst van het kroonprinselijk gezin, blijft een officiële bevestiging nog uit. Een woordvoerder geeft enkel toe dat er gesprekken zijn over koninklijke aanwezigheid. Het zou niet de eerste keer zijn dat royals schitteren op het songfestival. Ook koning Charles en koningin Camilla lieten vorig jaar hun koninklijke charme zien in Liverpool. Koningin Máxima genoot zelfs van een repetitie in Rotterdam in 2021.

Bron: RTL Royaltynieuws. Foto: Pascal Le Segretain voor Getty Images

Lees verder over het songfestival >>


Joost Klein steelt de show op Eurovisie Songfestival met ‘Europapa’

Joost Klein songfestival Europapa

De Nederlandse zanger en rapper Joost Klein staat op het punt om in mei met een opzwepend nummer het podium van het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö te betreden. Zijn liedje ‘Europapa’ deed tijdens een speciale middaguitzending van De Avondshow met Arjen Lubach al wat stof opwaaien. Uit 600 inzendingen werd ‘Europapa’ gekozen, niet alleen vanwege de hit-potentie maar ook door de bijzondere betekenis achter het nummer. Luister hieronder naar het lied.

Een liedje met diepte en een feestje bovenop

Joost Klein, die eerder aangaf dat het Songfestival iets kan verwachten wat ze nog niet eerder hebben gezien, heeft het nummer opgedragen aan zijn overleden vader. Hoewel dit een emotionele lading geeft aan zijn act, belooft het allesbehalve een sombere ballad te worden. Met unieke promotievideo’s belooft Klein een groot feest. Songfestivalkenner Maurice Wijnen verwacht dan ook een uptempo nummer met een verrassende act die het publiek compleet in zal pakken.

Dit is het songfestivalnummer van Joost Klein

Bekijk de video met het Europapa lied hieronder en lees verder >>

Dit is het songfestivalnummer van Joost Klein
Interview met Joost Klein over het nummer Europapa

Reacties op youtube zijn lovend

Het is duidelijk dat Klein een grote achterban heeft met fans door heel Europa. De reacties onder de video zijn heel positief. Van ‘je maakt me aan het huilen’ tot ‘dit wordt het lied dat Europa weer samenbrengt’.

12 points from Portugal

OMG Netherlands! You make me cry here. I’m so proud to be part of our European family

1 million views in just 4 hours of being released, absolute madness

Blik naar de concurrentie en vooruitzichten

Terwijl de concurrentie in de tweede halve finale meevalt, volgens Wijnen, wordt de finale een ander verhaal. Met acts uit de eerste halve finale en de “big 5” landen die hoog bij de bookmakers staan, belooft het spannend te worden.

Toch heeft Klein een streepje voor, gezien zijn bekendheid in Duitstalige landen met hits zoals ‘Friesenjung’. Tijdens de presentatie van zijn nummer wordt duidelijk of Klein de verwachtingen waarmaakt, maar Wijnen is hoopvol. De finale zou nog wel eens een grote verrassing kunnen brengen.

Paul Elstak over Europapa en samenwerking met Joost Klein

Hij noemt het een heel Nederlands nummer met een typisch Nederlands geluid. DJ Paul Elstak heeft meegewerkt aan het lied evenals de rapper Donnie. Het nummer bevat volgens Klein veel “90’s met een eigentijdse blik”.

Paul Elstak was in de uitzending van radio538 en vertelde het volgende over deze samenwerking >>

Bron: wnl, Talpa

Meer over: