Ga naar de inhoud

Rutte zet Van Houwelingen op zijn nummer tijdens debat

Update:
Rutte

De heren van Vandaag Inside genoten van het moment waarop Mark Rutte, Pepijn van Houwelingen scherp corrigeerde tijdens een debat over buitenlands beleid. Een fragment van deze discussie werd veel gedeeld online.

Rutte wees Van Houwelingen terecht over een historische datum, wat leidde tot grote hilariteit onder de toeschouwers.

Bekijk hieronder het debat. De tekst gaat onder de video verder >>

Verhit debat op televisie

Tijdens het debat probeerde Van Houwelingen een punt te maken over landen die grondgebied hebben verloren na een oorlog. Hij haalde aan dat Nederland in 1830 grondgebied verloor, maar Rutte corrigeerde hem direct: het was in 1839. De voorzitter gaf Rutte gelijk. Van Houwelingen probeerde er nog een grap over te maken, maar Rutte was onverbiddelijk en benadrukte dat het om een feitelijke correctie ging.

Bekijk hier de beelden van Vandaag Inside waarin deze discussie wordt behandeld. De tekst gaat onder de video verder >>

Discussie achteraf

Niet alleen het debat zelf, maar ook de discussie daarover bij Vandaag Inside trok aandacht. Johan Derksen vond dat Rutte niet meer geïnteresseerd leek in zijn rol als premier, meer bezig met de NAVO. Na het bekijken van het fragment was de tafel eensgezind in hun bewondering voor Ruttes scherpte. Zelfs de tafelgasten beschreven Van Houwelingen als een druiloor. Ze prezen Rutte voor zijn vermogen om in het debat scherp en gefocust te blijven ondanks de onzin die soms besproken wordt.

Bron: Metronieuws. Foto: Getty Images

Meer over: