Ga naar de inhoud

Waar woont Mark Rutte?

Update:
Mark-Rutte

We presenteren jullie met trots een nieuwe editie van “Wie Woont Waar”. Vandaag openen we de deuren naar het huis van niemand minder dan Mark Rutte. Verwacht hier geen kastelen of extravagante villa’s – Mark Rutte’s woonkeuze zal je wellicht verrassen.

Op ons vorige artikel ‘Zo woont André Rieu‘ werd positief gereageerd. Daarom nu de beurt aan Markt Rutte. Waar woont hij? Een vraag die vele zich afvragen.

Rutte’s stadse nederigheid in Den Haag

Mark Rutte, die al jarenlang zijn politieke thuisbasis in Den Haag heeft, blijkt te wonen in een appartement in het Haagse Benoordenhout. Ondanks zijn bekendheid en invloed, heeft de premier ervoor gekozen om te leven in een bescheiden stadsomgeving.

Dit staat in schril contrast met de veronderstellingen over zijn woonkeuze. Zijn voorkeur voor eenvoud wordt benadrukt door zijn frequente bezoeken aan lokale hotspots, waaronder het gezellige eettentje ‘Soeboer’. Volgens Rutte kan je hier heerlijk eten.

Een mogelijk chic nieuwbouwappartement?

Geruchten doen de ronde dat Mark Rutte zichzelf mogelijk heeft getrakteerd op een chic vernieuwbouwappartement ter waarde van meer dan 1 miljoen euro. Volgens betrouwbare bronnen gaat het om een chique penthouse aan het Willem Witsenplein in Den Haag. Dit voormalige Rijksmonument, ooit de thuisbasis van de Octrooiraad, is getransformeerd tot een reeks exclusieve appartementen.

Volgens Quote 500 en Bekendeburen zou Rutte het Haagse penthouse hebben gekocht voor een bedrag van 1.350.000 euro. De woning, met een riante woonoppervlakte van 200 vierkante meter, belooft luxe in overvloed. Een weelderige woonkamer met een state-of-the-art keuken, 3 ruime slaapkamers, 2 badkamers en meerdere dakterrassen met panoramisch uitzicht over de Hofstad maken deel uit van deze prachtige residentie.

Bovendien ligt het penthouse op korte afstand van het Haagse bos, waardoor de minister-president zelfs elke ochtend door het bos naar het binnenhof kan fietsen.

Rutte wel of niet een penthouse

In de eerste aflevering van Linda’s Wintermaand op SBS6 wordt Rutte geconfronteerd met deze geruchten. Presentatrice Linda vraagt hem naar het vermeende penthouse: “Ik hoorde een gerucht dat je een penthouse zou hebben gekocht, en toen dacht ik; dat vind ik nou niks voor jou.” Rutte reageert gevat: “Ik ben zo blij dat je deze vraag stelt, dit is zo geestig. Er heeft op een website gestaan dat ik een enorm penthouse zou hebben aangekocht bij mij in de buurt. Met ook nog extra logeerruimtes en 3 parkeerplekken voor auto’s die ik niet heb.” Zijn reactie lijkt de geruchten te ontkrachten. Jammer!

Andere leden van de Tweede Kamer wonen wel wat ruimer

Niet toevallig vertonen de woningen en hypotheken van de leden van de ChristenUnie een aanzienlijke bescheidenheid.

  • Arie Slob verwierf zijn woning in Zwolle in 2015 voor een bedrag van 525.000 euro, waarbij hij een hypotheek vestigde van 550.000 euro.
  • Carola Schouten, een partijgenoot, lijkt verstandig gespaard te hebben voor haar huis in Rotterdam. In 2012 kocht ze het voor 417.000 euro en financierde het met een lening van 395.000 euro.
  • Opmerkelijk genoeg tonen de hypotheken van Kajsa Ollongren en Wopke Hoekstra een aanzienlijk minder bescheiden karakter; beiden haalden meer dan 1,2 miljoen euro op bij de bank.
  • De D66-minister is woonachtig in Amsterdam, terwijl CDA’er Hoekstra in 2015 een onderkomen in Bussum aanschafte voor 1,29 miljoen euro.
  • VVD’er Sander Dekker behoort ook tot deze groep, zij het dat hij het benodigde bedrag voor 2 panden in Den Haag leende, die werden verworven voor respectievelijk 342.000 en 975.000 euro.
  • De hoogste hypothecaire last rust echter op de schouders van Ferdinand Grapperhaus, de CDA-minister. In 2007 kocht hij zijn herenhuis nabij het Vondelpark voor 2,25 miljoen euro en financierde het met een imposante hypotheek van 3 miljoen euro.
  • Een opvallende vermelding onder de staatssecretarissen gaat naar Mona Keijzer, wier verblijf in Edam lokaal bekend staat als ‘het Keizerlijk Paleis’. Dit omvat een aanzienlijke villa, gefinancierd met een even indrukwekkende hypotheek van 1,25 miljoen euro.

Mark Rutte privéleven

Het privéleven van Mark Rutte is goed bewaard gebleven. Iedere glimp die wordt opgevangen, van zijn woonsituatie, vakantiebestemmingen tot aan de partner van Mark Rutte: het is nieuws!

Meer over: