Ga naar de inhoud

Moordenaars Peter R. de Vries wilden Rutte ontvoeren

Update:
Moordenaars Peter R. de Vries Rutte ontvoeren

Een sleutelgetuige, bekend als ‘5089’ of ‘Eddy’, heeft verklaard dat de mannen die betrokken waren bij de moord op Peter R. de Vries ook van plan waren om Premier Mark Rutte te ontvoeren. Deze cruciale informatie komt van de Poolse getuige in zijn dertiger jaren, die een nauwe relatie onderhield met zijn collega, de 28-jarige Krystian M.

Wie waren de moordenaars van Peter R. de Vries?

Er waren 5 verdachten gearresteerd: Gerower M., Erickson O., Krystian M., Konrad W. en Christopher W.. De 2 uitvoerders, Delano G. en Kamil E, van de moord op Peter R. de Vries werd in totaal 150.000 euro beloofd.

Cruciaal bewijs over het Moordplot

Volgens de informatie van Eddy was Krystian M. sinds april 2021 actief betrokken bij het plotten van de moord op Peter R. de Vries. Dit aangezien Krystian M. samenwerkte met een kroongetuige. Na de moord op de broer van de kroongetuige, zou Krystian M. de volgende zijn.

RTL nieuws meldde al eerder dat ‘5089’ vertelde dat vanaf april werd gezocht naar iemand die Peter R. de Vries zou kunnen vermoorden. “Vanaf mei maakten ze foto’s van hem en ze reden achter hem aan. Vanaf juni ging Kamil achter hem rijden, hem volgen om hem dood te schieten”, verklaart de getuige.

De aanslag op De Vries vond daadwerkelijk plaats op 6 juli 2021. De dag daarna hoorde Eddy op zijn werkplaats in Ter Aar het bericht en wie Peter R. de Vries was, waarna hij direct Krystian M. belde.

De tekst gaat onder de vide verder >>

Onthullingen na de aanslag

Niet lang na de aanslag onthulde Krystian M. aan Eddy dat de daders die De Vries vermoord hadden zo machtig waren dat ze zelfs overwogen om de premier te ontvoeren. “Man, ze zijn zo machtig dat ze zelfs de premier willen ontvoeren.”, vertelde Krystian M. aan Eddy vlak na de aanslag. Deze schokkende onthulling werpt een nieuwe dimensie op de zaak rond de moord op De Vries, terwijl het politieonderzoek naar de gebeurtenissen nog loopt.

Betrokkenheid van Krystian M.

De informatie die ‘Eddy’ geeft wijst op een directe betrokkenheid van Krystian M. bij het plotten van de moord en de mogelijke samenzwering om premier Rutte te ontvoeren. Het onderzoek naar deze beweringen en de rol van Krystian M. in deze zaak is nog gaande. Het is nu aan het rechtssysteem om deze verhalen te bevestigen of ontkrachten, en om degenen die verantwoordelijk zijn voor de moord en de mogelijke ontvoeringsplanning ter verantwoording te roepen.

Video: Reconstructie moord op Peter R. de Vries

Bekijk hieronder de beelden terug. De tekst gaat onder de vide verder >>

Waarom stond premier Rutte op de Mocro-maffia lijst?

Politie en Openbaar Ministerie (OM) maakten zich een tijd lang grote zorgen over de veiligheidssituatie van prinses Amalia en toenmalige minister-president Mark Rutte. Ze kregen meerdere signalen dat kopstukken van de Mocro-maffia het op een van hen zouden hebben voorzien.

  • Speculatie over doelstellingen: Het blijft een raadsel wat het exacte doel is, maar één term die naar voren komt, is “destabilisatie”. Er lijkt een intentie te zijn om angst te zaaien en mogelijk als drukmiddel te dienen, zoals bij ontvoeringen voor het verkrijgen van vrijlating.
  • Angstaanjagend effect: De suggestie van destabilisatie impliceert ook de bedoeling om angst te verspreiden. Het fenomeen van ontvoering kan dienen als een tactiek om impact te hebben op de psyche van mensen.
  • Mogelijke chantage: Ontvoeringen kunnen ook als een middel van chantage fungeren, waarbij criminelen proberen hun doelen te bereiken, zoals het verkrijgen van vrijlating van bepaalde personen in ruil voor de beëindiging van destabilisatieactiviteiten.
  • Opmerkelijke overeenkomst met terroristische tactieken: De betrokkenheid van criminelen bij destabilisatieactiviteiten is opmerkelijk, aangezien dergelijke doelen doorgaans worden toegeschreven aan terroristische groeperingen. In de criminele sfeer lijkt het voornaamste doel echter nog steeds financieel gewin te zijn.

Nauwe banden tussen Ridouan Taghi en Mohammed B

Justitie maakte zich ook zorgen over de nauwe banden tussen Ridouan Taghi en Mohammed B, waarbij individu Mohammed B een levenslange gevangenisstraf uitzat vanwege zijn betrokkenheid bij de gebeurtenissen rondom Theo van Gogh in 2004.

Beiden hadden tijd doorgebracht in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Vanwege de vermeende te nauwe connecties had justitie besloten individu B over te plaatsen. Sinds deze overplaatsing hadden de 2 elkaar brieven gestuurd met citaten uit de Koran. Justitie vermoedde dat deze brieven mogelijk gecodeerde boodschappen (opdrachten) bevatten. Kamerlid Ulysse Ellian (VVD) eiste onmiddellijk ingrijpen van de minister en wilde dat de briefwisseling werd gestopt.Hoe

Bron: welingelichtekringen

Meer over: