Ga naar de inhoud

Drugsgebruik Elon Musk baart zijn omgeving zorgen

Update:
drugs

De haarscheurtjes in het imago van Elon Musk nemen toe. Zo leidt zijn drugsgebruik tot zorgen bij de managers van zijn bedrijven, meldt The Wall Street Journal. Musk ontkent ondertussen dat hij drugs gebruikt.

De steenrijke Tesla-topman en eigenaar van socialmedia platform X gaat zich volgens de krant op privéfeestjes te buiten aan LSD, cocaïne en ecstasy. The Wall Street Journal stelt dat hij de laatste tijd vooral zijn toevlucht neemt tot ketamine.  

Gevolgen voor gezondheid en bedrijven

Voor Linda Johnson Rice die in 2017 bestuurslid bij Tesla werd was zijn gebruik reden om haar contract niet te verlengen voor een volgende termijn. Bronnen van de krant vrezen dat Musks gedrag grote gevolgen kan hebben, zowel voor zijn gezondheid als voor zijn bedrijven waar miljarden in omgaan.

Jointje roken met komediant

Berichten over drugsgebruik van Musk zijn niet nieuw. Jaren terug was er ophef nadat hij in een met komediant Joe Rogan een joint op stak. Dat was voor Amerikaanse autoriteiten aanleiding om Musks betrouwbaarheid als topman van ruimtevaartbedrijf SpaceX in overweging te nemen.

Vreemde tweets

Verder zijn er al jaren speculaties over vreemde tweets van Musk uit 2018. Toen beweerde hij dat hij Tesla van de beurs wilde halen. Sommigen schrijven die actie toe aan het gebruik van drugs. Anderen zeggen dat de opmerkingen te verklaren zijn door zijn chronische gebrek aan slaap.

Alex Spiro advocaat van de miljardair, zegt dat zijn cliënt regelmatig op drugs wordt getest bij SpaceX en nog nooit voor een test is gezakt.

Nieuwsberichten over drugsgebruik Musk

Bekijk de beelden hieronder >>

Geen spoor van drug in Nasa-tests

Musk reageert op X op de verdachtmakingen. “Na dat ene trekje met Rogan stemde ik er op verzoek van NASA mee in om 3 jaar lang willekeurige drugstests te doen. Er zijn geen sporen van drugs of alcohol gevonden.” Eerder verklaarde hij al eens dat hij een doktersrecept heeft voor ketamine als antidepressivum.

Bron: Metro, Telegraaf
Beeldmateriaal: Mehaniq by Canva

Meer over: