Ga naar de inhoud

Cadeautips voor elke portemonnee: Top 10 betaalbare cadeaus onder de 20 euro


Ben je op zoek naar een cadeau onder de 20 euro? Deze 10 budgetcadeaus zijn leuk om te geven en stiekem ook om te vragen. Je bestelt ze gemakkelijk online om mee te nemen naar een verjaardag of andere gelegenheid. Het enige dat je hoeft te doen, is letten op de levertijd en eventuele bezorgkosten. 

Er staat een verjaardag, afscheid van een collega of jubileum voor de deur, je wilt het perfecte cadeau kopen en zit zonder inspiratie. Wij helpen je een handje!

10 cadeautips onder de 20 euro

1. Nederland reisgids

Na een jaar waarin we nergens anders naartoe konden dan naar ons eigen land, hebben we meer plekjes ontdekt dan ooit. En die hebben Marlou Jacobs en Godfried van Loo samengevoegd in de ‘Nederland reisgids 2021’. Of je nu een weekend weg of een lange vakantie wilt boeken: er is nog een hoop te ontdekken.

2. Kookboek 7x anders

Met het 7x anders kookboek van Jamie Oliver zet je 7 dagen in de week een andere simpele maaltijd op tafel. Zo kun je de hele week gevarieerd eten, zonder daar al te lang over na te moeten denken. Een ideaal cadeau voor elke (beginnende) kok.

3. Jan van Haasteren puzzel

Een Jan van Haasteren is een kunstwerk onder de puzzels. En daar zijn mensen wel even zoet mee, zeker met 1000 stukjes. Bovendien is dit een cadeau voor elk moment en elke leeftijd. TIP: geef de volgende keer een puzzelroller cadeau, zodat de puzzel in een handomdraai van tafel kan wanneer het eten klaar is.

4. Kaartspel

Een ouderwets spelletje geeft altijd vertier. Om te voorkomen dat je een eeuwenoud spel geeft dat al bij iemand in de kast ligt, kun je één van de bestverkochte spellen van 2021 cadeau geven, zoals Exploding Kittens. Het voordeel is dat je er niet veel spelers voor nodig hebt, namelijk 2 tot 5. Je kunt het gerust aan iemand geven die alleen woont, heb je meteen een goede reden om vaker langs te gaan.

5. Geurstokjes

Geef geurstokjes om het interieur op te frissen, van de hal en de eetkamer tot het toilet en de badkamer. De meeste verpakkingen zien er ook nog eens luxe uit, waardoor het geen probleem is om het zichtbaar op je kast te zetten.

6. Baardverzorging set

‘Als je baard maar goed zit’. Een baardverzorging set is het ideale cadeau voor een man. Moedig hem aan om zijn baard te laten groeien of een volgroeide baard eens liefdevol aan te pakken. Lukt het ‘m niet om een baard te laten groeien? Laat hem dan dit artikel lezen hoe je een mooie en volle baard krijgt.

7. Cadeaupakket douche

Een cadeaupakket gevuld met doucheschuim, bodyscrub en bodycrème zal niemand afslaan. Het hoort niet voor niets bij onze primaire behoeften om goed voor onszelf en ons lichaam te zorgen.

8. Espressoglazen

Iemand bij wie je regelmatig op de koffie gaat? Geef een set van 2 dubbelwandige espressoglazen cadeau om tijdens de volgende koffieafspraak te gebruiken. De koffie blijft er extra lang warm in. Deze glazen zijn kras- en vaatwasser bestendig. 

9. Sokken

Als er iets is dat in ieder huishouden zoekraakt, zijn het sokken. De één heeft een huisdier dat er dol op is, de ander raakt ze simpelweg kwijt tijdens de was. Als je nadenkt over een cadeau, kan het net zo goed praktisch zijn. Een paar ‘Happy Socks’ maken het enorm gezellig in je schoenen.

10. Een dvd

Het aanbod op videoplatformen als Netflix en Videoland is reuze, maar dat maakt het des te bijzonder om nog eens een fysieke dvd te krijgen. Geef een (klassieke) film cadeau die niet op deze websites staan of geef het aan iemand die geen abonnement heeft op een videoplatform.

Lees ook
– Geld cadeau geven? 8 unieke manieren om geld te geven
– Duurzame cadeautips voor de feestdagen

Meer over: