Draai voor klassieke weergave

Geld cadeau geven? 8 unieke manieren om geld te geven

Geld geven als cadeau is een makkelijke en snelle oplossing. Het scheelt jou een dagje struinen door de winkelstraten én de jarige koopt iets wat hij of zij op het verlanglijstje heeft staan. Het geven van geld is saai en kan onpersoonlijk voelen. Zoek je een alternatief voor de witte envelop met geld? Deze acht oplossingen maken van geld geven een feestje.  

Natuurlijk is het afhankelijk van de hoogte van het bedrag dat je cadeau wilt geven. Er zijn verschillende manieren om het geld leuk te verpakken - ongeacht de hoogte van het bedrag - zodat de aandacht minder naar het bedrag zelf gaat. Zo kun je van een klein bedrag toch een origineel cadeau maken.
Dit zijn 8 unieke manieren om geld cadeau te geven

1.    Het regent geld - maak geld vast aan een paraplu 

Voor dit idee maak je geld vast aan een paraplu. Als de jarige de paraplu openklapt, zal het geld regenen. Je hebt hiervoor een (oude) paraplu, visdraad of lint en briefgeld nodig. Maak van het briefpapier rolletjes en knoop dit vast met visdraad of gekleurd lint. Maak het uiteindelijk vast aan de metalen bogen van de paraplu – en viola! Als de jarige de paraplu opent, zal het geld regenen. Is dat geen leuke verrassing? 

TIP: Om de paraplu vol te hangen, zonder een vermogen kwijt te zijn, kun je het briefgeld afwisselen met gekleurde papiertjes met leuke teksten erop.

2.    Een geldboom schenken

Heeft de jarige het imago van Dagobert Duck of wordt het tijd dat de jarige gaat sparen? Geef dan een geldboom cadeau. Misschien wat voor de hand liggend, maar je hebt briefgeld en een boom nodig. Een klein plantje is hiervoor ook bruikbaar. Maak van het briefgeld leuke figuurtjes en hang/plak het aan de plant. Je kunt ook de aarde 'besprenkelen' met wat muntgeld, om het helemaal af te maken.  

3.    Lijst het geld in

Wil je geld geven met een boodschap? Lijst dan het geld in. De jarige zal het lijstje pas openmaken bij een bijzondere gebeurtenis. Hiervoor heb je een lijst, een wit A4tje en een schaar nodig. Schrijf op het A4tje een persoonlijke boodschap en klaar ben je. Wil je iets meer creativiteit toevoegen? Een foto erbij kan ook erg leuk zijn, een mooie kalligrafie tekst of een tekening. Op Pinterest vind je de leukste voorbeelden

Gaat er iemand trouwen? Print dan een afbeelding met een (getekende) trouwauto uit. Laat wat touw of lint aan de onderkant van de auto uit het papier komen en bevestig daar rolletjes papiergeld aan vast. Dit zijn de 'blikjes' aan de auto waarop staat: pas getrouwd. Onderaan het A4tje kan je je persoonlijke boodschap kwijt. Nu nog in een mooie lijst doen en inpakken in folie of cadeaupapier.

4.    Werken voor je cadeau

Wil je iemand geld geven, maar moet diegene hier wel nog moeite voor doen? Stop dan wat muntgeld in een pot gel of in een waterballon. Deze manier van geld geven zal voornamelijk bij kinderen goed ontvangen worden. Lachen, gieren, brullen voor jou én de jarige heeft uiteindelijk zijn geld. Stiekem vindt de jarige het zelf ook wel grappig. 

TIP: Met gele gel en een laagje watten heb je in een handomdraai een geknutseld biertje.

5.    Spaarpot vol (klein)geld

Een spaarpot kopen is zonde van je geld. Hoe duurder je spaarpot is, hoe minder geld je erin kan doen. Je kunt gemakkelijk een spaarpot zelf maken. Als je met een grote groep geld geeft, vul dan de spaarpot met muntgeld. Hoe lager de waarde van de muntjes, hoe beter. Dan heb je er namelijk meer! Als je al het muntgeld in een spaarpot stopt, kan de jarige eindelijk zeggen 'dat hij een goed gevulde spaarpot heeft'. Je kan eventueel op de spaarpot met een watervaste stift een boodschap schrijven of alle namen van de geldschieters.

6.    Maak een unieke origami van geld

Ben je goed met vouwen? Vouw dan van briefgeld een origami. Internet staat vol met interessante en mooie creaties van origami. Daag jezelf uit én verbaas de jarige. Zullen ze geloven dat jij het zelf gemaakt hebt? Bijna zonde om het uit te vouwen.

7.    Een snoeppot met een verrassing  

Is de jarige een echte snoeperd? Koop dan een doorzichtige pot en vul deze met snoep. Verstop hiertussen wat verpakt muntgeld en zorg dat dit aan de buitenkant niet te zien is. Het lijkt nu net alsof je een pot met snoep cadeau hebt gedaan. Als de jarige aan het snoepen slaat, dan staat diegene nog een leuke verassing te wachten.

8.    Geld in een ballon: wat een feest

Geld geven is met dit idee echt een feestje en de meest makkelijke oplossing. Je hebt altijd wel een ballon in huis. Stop het geld (opgerold en vastgemaakt met cadeaulint) en wat confetti in een ballon – en blazen maar! Het leukst is om het geld te verdelen onder verschillende ballonnen. 

Top 10 meest gegeven cadeaus

  1. Bos bloemen
  2. Cadeaubon
  3. Luchtje
  4. Chocolade 
  5. Boek
  6. Envelop met geld
  7. Dagje uit of etentje
  8. Fles wijn of andere drank
  9. Bezoekje aan de bioscoop
  10. Foto inclusief fotolijstje

Nog meer cadeautips lezen?

Auteur: Ilse Bloemendal