Draai voor klassieke weergave

De meest originele cadeaus voor haar

Het is best lastig om ieder jaar weer leuke en originele cadeaus voor je partner, (schoon)moeder, vriendin of dochter te vinden. Voor een vrouw is parfum of een sieraad al snel goed, maar het is natuurlijk leuker om eens iets anders te geven. We zetten een aantal cadeau ideeën voor haar op een rij.

Vergeet vooral niet: mensen waarderen het vooral als je moeite doet voor hun cadeau. Dus zet die cadeaubon maar uit je hoofd.

1.  Geef een onvergetelijke ervaring

Is er iets wat ze altijd al heeft willen doen? Puppy’s knuffelen, eten in dat ene restaurant, een bepaalde BN’er ontmoeten, met alpaca’s wandelen? Geef haar dan een ervaring cadeau. Nieuwe herinneringen zijn vaak het mooiste cadeau én je hebt er zelf ook iets aan, want je kunt zelf ook gezellig mee. 

2.  Een tijdschriftabonnement

Dit is een cadeau waar ze niet één keer, maar maandenlang plezier van heeft! Kies een tijdschrift op basis van haar interesses en sluit een cadeauabonnement af. Heb je geen idee welk tijdschrift je moet kiezen? Dan kun je ook voor een bladcadeau gaan: dan kan ze zelf een keuze maken en zit je altijd goed.

3.  Geef haar een hobbycadeau

Het is natuurlijk altijd fijn als iemand een hobby heeft waar je cadeaus voor kunt kopen. Houdt je partner van koken? Dan is ze vast blij met een prachtige nieuwe messenset! Is je schoonmoeder graag aan het knutselen? Maak haar dan blij met nieuwe potloden of bijzondere pennen. Is je moeder een sportief type? Maak dan deze fanatieke sporter blij met een mooie drinkfles, nieuwe sportschoenen of gewichten. Zo zie je maar, voor elke passie of hobby is wel een bijpassend cadeau te vinden.

4.  Genieten van een heerlijk wijnpakket

Als de vrouw in kwestie wel van een wijntje houdt, dan zit je nooit fout met een lekker wijnpakket. Doe er een reep chocolade, verse noten of Franse kaas bij en het pakket voor een heerlijke avond is compleet. Wil je nog een stapje verder? Je kunt ook een wijnpakket personaliseren met een foto en naam. Dit kun je bijvoorbeeld op de wijnkist of op de fles laten bedrukken. Dan heb je een lekker, uniek én origineel cadeau!

5.  Een boek over haar interesses

Als je een vrouw een boek cadeau doet, geef je haar een heerlijk ontspannend moment voor haarzelf. Maar misschien heeft de vrouw in kwestie al een kast vol met boeken. Dan is het lastig om te bedenken wat voor boek je kunt geven. Dan kun je altijd voor een boek gaan dat over een onderwerp gaat waarvan je weet dat ze het leuk vindt. Houdt ze bijvoorbeeld van yoga? Dan kun je een boek over yoga kopen. Let wel op, de kans is aanwezig dat ze inmiddels een e-reader heeft aangeschaft. Dan is het handiger om een e-book te geven. Een digitale voucher is natuurlijk wat minder leuk, maar dat los je op door een bloemetje, een doosje bonbons of een fles wijn erbij te geven.

6.  Geef haar een workshop cadeau

Wat geef je cadeau aan een ondernemende en nieuwsgierige vrouw? Een workshop! Handjes uit de mouwen, doen en leren maar … Want nieuwe dingen leren is altijd leuk én je bent er nooit te oud voor. Uit het leren van nieuwe dingen haal je energie en inspiratie. Wat dacht je van een workshop zelf parfum of bonbons maken? Of een kookworkshop waarin je een bepaalde keuken kunt leren? De mogelijkheden zijn eindeloos.

7.  Ontspannen met een verwendag

Als een tastbaar cadeau lastig te verzinnen is, kun je ook een verwenmoment of verwendag cadeau doen. Je kunt haar bijvoorbeeld verrassen met een (zelfgemaakt) diner, een lesje yoga of met een sauna bon. Altijd goed, want wie vindt het niet heerlijk om verwend te worden? Dit cadeautje is extra leuk voor drukke vrouwen. Zij vergeten namelijk vaak om een momentje voor zichzelf te nemen. Zonde, want ze hebben het dubbel en dwars verdiend!

8.  Verras haar met een verwenbox

Je kunt natuurlijk ook zelf een ‘verwenbox’ maken, zodat de ontvanger van het cadeau thuis kan genieten. Vul een doos met allerlei lekkere verwenmiddelen: maskertjes, bruisballen voor in bad, ontspannende thee (inclusief persoonlijke theemok), een warme kruik, lekkere bedsokken, een lekkernij, een pyjama en een dvd van een klassieke romantische komedie. Kortom: allemaal spullen waarmee ze een heerlijk rustig avondje kan hebben.

9.  Een persoonlijk sieraad

Een standaard sieraad van de plaatselijke juwelier geven is natuurlijk altijd goed. Bijna alle vrouwen houden wel van sieraden. Goud, zilver, diamantjes … De keuze is reuze. Geef daarom een sieraad wat ze nog niet heeft. Wat dacht je van een persoonlijk sieraad? Je kunt in veel sieraden een gegraveerde boodschap, initiaal of foto laten zetten. Of wat dacht je van een bedel met betekenis of een speciaal sieraad gemaakt van een oud sieraad (van dierbaren)? Daar ga je gegarandeerd succes mee behalen!

10.  Een fotoboek vol herinneringen

Een persoonlijk fotoboek als cadeau zal een ontzettende verrassing zijn voor haar. Maak bijvoorbeeld een album met allemaal mooie herinneringen en momenten van jullie samen. Het zal enorm worden gewaardeerd en je kunt samen op een mooie manier terugkijken op de afgelopen jaren. Je kunt kiezen voor een fotoboek dat je zelf in elkaar knutselt met het knippen en plakken van afgedrukte foto’s, of een boek dat je online in elkaar kunt zetten. Hoe dan ook, het is een onvergetelijk cadeau.

Lees ook:

Auteur: Ilse Bloemendal