Draai voor klassieke weergave

10 cadeautips voor haar

Het is ieder jaar weer lastig om een leuk cadeau voor je partner, (schoon)moeder, een vriendin of dochter te vinden. Voor een vrouw is parfum of een sieraad al snel goed, maar het is natuurlijk leuker om iets origineels te geven. We zetten een aantal cadeau ideeën voor een vrouw op een rij.

Vergeet vooral niet: vrouwen waarderen het vooral als je moeite doet voor hun cadeau. Dus zet die cadeaubon maar uit je hoofd.

1.    Geef een ervaring

Is er iets dat ze altijd al heeft willen doen? Puppy’s knuffelen, eten in dat ene restaurant, een bepaalde BN’er ontmoeten, met alpaca’s wandelen. Nieuwe herinneringen zijn vaak het mooiste cadeau én je hebt er zelf ook iets aan.

2.    Een tijdschriftabonnement

Dit is een cadeau waar ze niet één keer, maar maandenlang plezier van heeft. 
Kies een tijdschrift op basis van haar interesses en sluit een cadeauabonnement af. Heb je geen idee welk tijdschrift je moet kiezen? Dan kun je ook voor een bladcadeau gaan: dan kan ze zelf een keuze maken. 

3.    Een hobby cadeau

Het is natuurlijk altijd fijn als iemand een hobby heeft waar je cadeaus voor kunt kopen. Een kok is vast blij met een prachtige nieuwe messen-set, een knutselaar kun je blij maken met nieuwe potloden of bijzondere pennen, en een fanatiek sporter met een mooie drinkfles, nieuwe sportschoenen of gewichten. 

4.    Een wijnpakket

Als de vrouw in kwestie wel van een wijntje houdt, dan zit je nooit fout met een lekker wijnpakket. Doe er een reep chocolade, verse noten of Franse kaas bij en het pakket voor een heerlijke avond is compleet.

5.    Een boek over haar interesses

Een boek cadeau geven is natuurlijk niet heel origineel. Het is wel leuk als goed over nagedacht is. Heb je bijvoorbeeld een vrouw die van yoga houdt, dan kun je een boek over yoga kopen. Kijk hier naar alle websites waar je boeken kunt bestellen.

6.    Een workshop cadeau

Het is goed om altijd te blijven leren. Daaruit haal je energie en inspiratie. Daarom kun je ook een workshop cadeau geven. Wat dacht je van een workshop zelf parfum maken? Of een kookworkshop waarin je een bepaalde keuken kunt leren? De mogelijkheden zijn eindeloos. 

7.    Een verwendag

Als een tastbaar cadeau voor je partner lastig te verzinnen is, kun je ook een verwenmoment of verwen-dag cadeau doen. Breng ontbijt op bed, geef een massage, en kook een heerlijk diner inclusief kaarsen en wijn. Dit cadeau wel alleen voor je partner onder de boom leggen. Voor je (schoon)moeder is dit een beetje gek.

8.    Een verwenbox

Daarbij passend kun je natuurlijk ook een ‘verwenbox’ maken. Vul een doos met allerlei lekkere verwenmiddelen: maskertjes, bruisballen voor in bad, ontspannende thee (inclusief persoonlijke thee-mok), een warme kruik, warme slobsokken, een dvd van een klassieke romantische komedie, een tijdschrift enz. .. hierbij kun je lekker creatief zijn.

9.    Een persoonlijk sieraad

Een standaard sieraad van de plaatselijke juwelier geven is natuurlijk altijd goed, maar wel een beetje saai. Met een persoonlijk sieraad met; gegraveerde boodschap, afbeelding of initiaal, bedel met betekenis of een speciaal sieraad gemaakt van een oud sieraad (van dierbaren), daar ga je gegarandeerd succes mee behalen.

10.    Een fotoboek

Het meest persoonlijke cadeau dat er maar is, is een fotoboek. Het is even een werkje, het resultaat is overweldigend. Je kunt kiezen voor een fotoboek dat je zelf in elkaar knutselt met het knippen en plakken van afgedrukte foto’s, of een boek dat je online in elkaar kunt zetten. Want eerlijk is eerlijk: tegenwoordig staan foto’s op onze telefoon of computer, zonder er iets mee te doen. Dat is heel erg zonde. Kijk hier voor alle websites waar je foto’s kunt laten afdrukken.

Zoek je nog meer cadeau-inspiratie? Hier lees je tips voor duurzame cadeau's

Auteur: Quirine Brouwer