Ga naar de inhoud

De meest originele cadeau ideeën voor hem

Update:
Cadeau ideeën voor hem Cadeaus voor mannen

Het is ieder jaar weer lastig om een leuk cadeau voor je geliefde te vinden. Een moeilijke opgave, want vaak weet hij zelf ook niets te vragen. Wij zetten een aantal cadeau ideeën voor hem op een rij, zodat je dit jaar wat anders geeft dan een paar sokken of gereedschap. 

1. Een boek over zijn interesses

Een boek cadeau geven is natuurlijk niet heel origineel, maar wel leuk als je goed afstemt op zijn behoefte. Heb je een man die veel van vissen houdt, dan kun je bijvoorbeeld een boek over vissen geven. Of wat dacht je van een boek van zijn favoriete band? Vaak zijn dit prachtige, dikke boeken.

Heeft hij een e-reader, dan is het leuk om een e-book te geven. Een voucher geven is natuurlijk wat minder leuk, maar dat los je op door er een bloemetje, een doosje bonbons of een fles wijn bij te geven.

2. Een rondleiding in het stadion van zijn favoriete club

Is de man in kwestie een groot voetbalfan, en fan van een bepaalde club? Dan is hij vast blij als hij eens een kijkje achter de schermen in het stadion mag nemen. Dit is vaak via de website van de club te regelen. Zo niet, dan kun je er altijd een belletje aan wagen. Vul de rondleiding aan met vragen die je vooraf zelf hebt opgesteld en stel deze tijdens een gezamenlijke lunch of borrel. Dit maakt het net even persoonlijker, door de extra moeite die je erin steekt.

3. Een cadeau wat te maken heeft met zijn hobby

Het is natuurlijk altijd fijn als iemand een hobby heeft, dan is er altijd wel een idee voor een cadeau. Houdt hij van koken? Dan is hij vast blij met een prachtige nieuwe messenset of een inspirerend nieuw kookboek!

Of een sushi-cadeau: de leukste cadeaus voor sushi liefhebbers.

Houdt hij van tuinieren? Maak hem dan blij met tuingereedschap of het nieuwste boek over moestuinieren van Bobbi Eden ;0))

Is je geliefde een sportief type? Maak dan deze fanatiek sporter blij met een mooie drinkfles, nieuwe sportschoenen of een frisse nieuwe sporttas.

Misschien wat gek om te vermelden, maar de waarheid is dat mannen zelfs op oudere leeftijd nog steeds blij zijn met speelgoed. En dan bedoelen we zoiets als een puzzel met 5000 stukjes, technisch lego of een treinbouwpakket. Speelgoed is en blijft leuk. 

4. Geef een onvergetelijke ervaring cadeau

Is er iets dat hij altijd al heeft willen doen? Skydiven, een ritje in een Ferrari rijden, zelf een boot besturen, eten in zijn favoriete restaurant, een BN’er ontmoeten. Nieuwe herinneringen zijn vaak het mooiste cadeau. En je hebt er zelf stiekem ook iets aan als je deelneemt aan de belevenis.

5. Slimme gadgets als cadeau geven

Wil je een écht man verrassen? Maak hem dan blij met een van deze 7 gadgets voor mannen. Deze hebbedingetjes vindt elke man leuk en maakt het leven van de man een stuk makkelijker. Wat dacht je van een virtual reality-bril of een speaker die meer kan dan alleen maar liedjes afspelen?

Wil je niet te veel uitgeven? Bekijk deze tips met cadeaus onder de 10,- euro.

6. Geef een dvd van zijn geboortedag

Kijkt de man in kwestie graag naar docu’s of nostalgische films en is hij geïnteresseerd in geschiedenis? Geef hem dan een leuk en persoonlijk cadeau: een dvd van zijn geboortejaar! Bij De winkel van ONS kun je de dvd van zo’n beetje elk jaar bestellen, hoe leuk is dat?

7. Een bierpakket is altijd lekker

Als de man in kwestie wel van een biertje houdt, dan is het leuk om een bierpakket met verschillende soorten bier te geven. Deze zijn vaak te vinden bij een drankzaak, maar ook bij veel supermarkten of online te bestellen.

Je kan natuurlijk ook zelf een pakket samenstellen met unieke biertjes en bijbehorende producten, dat maakt het net even iets persoonlijker én origineler! Een bierpakket is namelijk iets wat een man vaak krijgt. Maar welke man houdt er nou niet van bier?

8. Een tijdschriften abonnement of blad cadeau

Dit is een cadeau waar hij niet één keer, maar maandenlang plezier van heeft: een tijdschrift. Sluit op basis van zijn interesses een abonnement af. Heb je geen idee welk tijdschrift je moet kiezen? Dan kun je ook voor een bladcadeau gaan: dan kan hij zelf kiezen.

9. Een workshop voor de actieve man

Wat geef je cadeau aan een man die niet graag stil zit? Geef hem een workshop cadeau. Handjes uit de mouwen, doen en leren maar! Nieuwe dingen leren is altijd leuk én je bent nooit te oud om te leren. Wat dacht je van een workshop om te leren hoe een spiegelreflexcamera werkt of de taal van jullie favoriete land. Of geef een kookworkshop waarin hij vanuit een bepaalde keuken leert. De Thaise, de Italiaanse, de Franse. De mogelijkheden zijn eindeloos.

10. Een fotoboek vol herinneringen

Een persoonlijk fotoboek als cadeau geven is gegarandeerd een leuke verrassing voor hem. Maak bijvoorbeeld een album met allemaal mooie herinneringen en momenten van jullie samen. Kies voor een fotoboek dat je zelf in elkaar knutselt met het knippen en plakken van afgedrukte foto’s. Of kies voor een boek dat je online maakt.

En onthoud: een persoonlijk cadeau, met aandacht en moeite gekocht óf zelfgemaakt, blijft natuurlijk altijd het leukst.

Ben je op zoek naar cadeaus voor een vrouw? Dit zijn de leukste cadeautips voor haar of pensioencadeaus.

Meer over: