Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

7 gadgets voor mannen die je niet mag missen

Wil je een man verrassen? Een origineel en leuk cadeau  bedenken kan best lastig zijn. Met dit lijstje maken wij je het wat makkelijker. Maak hem blij met een van deze 7 gadgets. Deze hebbedingetjes vindt iedere man leuk: van geweldige speakers tot een handige e-reader.

Al deze slimme artikelen maken het leven van een man een stuk aangenamer!

Tekst gaat onder de advertentie verder.

1. Speakers die meer kunnen dan alleen maar liedjes afspelen  

Het is heerlijk om muziek te luisteren. Wegdromen met je favoriete liedjes. Of je dat nou met de klassieker Bohemian Rhapsody doet van Queen of met Stairway To Heaven van Led Zeppelin – alles is leuk. Met name mannen zijn fan van muziek. Wist je dat mannen gemiddeld 2 uur en 50 minuten op een dag naar muziek luisteren? Dit is best veel, verras een man daarom met een speaker. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel speakers te koop. Omdat een goede speaker wat duurder is, dien je je goed te verdiepen.

TIP: Ga voor een draadloos geluidssysteem. De speakers hiervan worden aangestuurd via een wifinetwerk. Op deze manier speel je door je hele huis muziek af. Als je deze speaker ook nog eens koppelt aan de gratis app Google Assistent, kun je er tegen praten.

Google Assistant maakt het mogelijk om (zoek)opdrachten uit te voeren, simpelweg door tegen de speaker te praten. Simpele vragen als: ‘Wat voor weer wordt het morgen?’ en ‘Staat er file onderweg naar mijn werk?’ worden direct beantwoord. Daarnaast zijn de speakers in staat om simpele taken uit te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld een timer zetten door dit te vragen aan de speaker: “Google, zet een timer van 10 minuten”. 10 minuten later hoor je het alarm door je speakers. Onwijs handig, makkelijk én hightech! Hier maak je zeker indruk mee.

2. Maak het klussen nóg leuker met het juiste gereedschap

Een bank maken, een fiets repareren of een deur vervangen: sommige mannen vinden het fijn om te klussen. Daarnaast vinden vrouwen klussende mannen erg aantrekkelijk. Uit diverse onderzoeken blijkt zelfs dat vrouwen een handige man verkiezen boven een man die lekker kan koken of goed is in sport. Als je thuis wil klussen, heb je diverse hulpmiddelen nodig. Of je nou van je zolder een hobbyruimte wilt maken of zelf een veranda in de tuin wil plaatsen. Hiervoor heb je de juiste spullen nodig. Een goede gereedschapskist is hiervoor erg handig. Deze 10 soorten gereedschap mogen niet ontbreken:

  1. Hamer
  2. Spijkers en schroeven
  3. Boor
  4. Bouten en moeren
  5. Combinatietang
  6. Werkhandschoenen
  7. Rolmaat
  8. Schroevendraaiers
  9. Ringsleutels
  10. Waterpas

Betaalbare complete gereedschapsets

3. Een alcoholische versnapering altijd een goed cadeau

Naarmate een man ouder wordt, hoe meer hij een lekker drankje op zijn tijd kan waarderen. Waarschijnlijk heeft hij een fles van zijn favoriete merk in huis staan, want door de jaren heen heeft hij die al ontdekt. Toch is het leuk om deze kennis uit te breiden, altijd maar hetzelfde drankje kan wat eentonig worden. Is hij liefhebber van de gin-tonic? Je hebt verschillende mooie bewaarboeken, waar honderden variaties in staan. Of je kiest een gin-tonic pakket met een boek, een shaker, ingrediënten én glazen. Erg leuk! 

Er zijn verschillende cadeaupakketten - inclusief gids of receptenboekje - online te vinden. Dat geeft een feestelijk gevoel bij het ontvangen!

4. Glazen zijn mooi, handig en je hebt er nooit genoeg

Over glazen gesproken, glazen zijn altijd handig. Het klinkt misschien een beetje gek, maar drinkglazen zijn een ontzettend leuk cadeau voor een man. Denk aan een paar mooie, luxe glazen. Vaak kopen mannen veel mooie whiskyflessen, maar vergeten het glaswerk. Zonde, want glazen zetten vaak de puntjes op de i. Geef daarom een set mooie glazen. Het drinkt lekker, heeft een luxe uitstraling én het staat ook nog eens mooi in de kast!

5. Haal de masterchef in een man naar boven met een outdoor oven

Je eigen eten bereiden op gestookt vuur, blijft magisch. De barbecue kennen we allemaal en die heb je waarschijnlijk vaak gebruikt. Tijd voor wat nieuws: maak kennis met een outdoor oven. Zoals de naam al een beetje verklapt, deze oven staat buiten. Met een outdoor oven maak je de lekkerste hout-gestookte gerechten. Je kunt hier bijvoorbeeld brood in bakken, pizza in verwarmen en kip klaarmaken. Heerlijk. Deze ovens hebben een fijne bijkomstigheid: bepaalde versies kunnen ook gebruikt worden als tuinhaard. Dit is natuurlijk extra leuk wanneer het op een zomeravond afkoelt, of wanneer je ook in de winter lekker buiten zit.

Collectie met verschillende outdoor ovens

6. Ontdek de mogelijkheden van Virtual Reality

De mogelijkheden van Virtual Reality (VR) zijn eindeloos. Als je een VR-bril opzet, zit je al gelijk in een andere wereld. Dit is een door de computer gesimuleerd beeld waarin echt van alles mogelijk is. Je kunt rennen, vliegen of zweven. Hiervoor hoef je zelf niet te bewegen, je kan gewoon in je stoel blijven zitten. Je hoeft alleen je hoofd te bewegen. Of je nou naar beneden, omhoog of links van je kijkt, de bril beweegt automatisch met je mee. Hierdoor lijkt het net alsof je echt in de 3-dimensionale wereld bent. Dit effect wordt bereikt omdat je hersenen simpelweg voor de gek worden gehouden.

Hoe het werkt? In de bril worden 2 beelden weergeven uit 2 hoeken. Omdat dit net voor je ogen gebeurt, combineren je hersenen deze beelden in een logisch en scherp beeld met diepte. Met VR kun je spelletjes spelen, films kijken en nog veel meer. Mannen vinden het gaaf om iets te hebben wat bijna niemand heeft. Daarnaast maak je met deze gadget zeker veel indruk. Ontdek het zelf!

7. Vervang je boekenkast door een e-reader

Er is een grote groep die vindt dat er niets gaat boven de geur en het gevoel van een echt papieren boek. Van knisperende bladzijden tot de geur van inkt. Toch heeft een e-reader veel voordelen. Het is ontzettend handig dat er duizenden boeken op zo’n apparaat passen? Een e-reader kan gemiddeld wel 6000 boeken opslaan, ligt comfortabel in de hand en beschikt over gebruiksvriendelijke software. Met een e-reader neem je je boekencollectie overal mee naartoe. De meeste e-readers zijn dun, licht en passen makkelijk in je tas. Vooral op vakantie kan dit een enorme uitkomst zijn. Wat ook handig is, is dat je met een e-reader de regelafstand en grootte van de letters bepaalt. Dit is handig voor iedereen en in het bijzonder voor mensen met dyslexie of als je moeite hebt met het lezen van kleine letters.

Tot slot zijn e-books goedkoper dan normale boeken – wat op lange termijn erg scheelt. En je kunt je boekenkast gaan leeghalen, plek voor wat nieuws!

Lees ook:

Auteur: Ilse Bloemendal