Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Zomerhoroscoop 2022: ga jij een zwoele, warme zomer tegemoet?

De zomer gaat eindelijk weer van start en het belooft een heerlijk zwoele zomer te worden! Dat heeft alles te maken met de stand van de planeten. Benieuwd wat jouw sterrenbeeld deze zomer te wachten staat? Je leest het hieronder in je zomerhoroscoop voor 2022.

Tekst gaat onder de advertentie verder.

Zwoele zomer

22 juni schuift de planeet Venus (ja, de planeet van liefde en seks) in het sterrenbeeld Tweelingen. Laat dat nu net het meest speelse sterrenbeeld van de dierenriem zijn! En laten we niet vergeten dat de zon op 22 juli in het sterrenbeeld Leeuw schuift – het feestbeest onder de sterrenbeelden. Dat gaat ervoor zorgen dat het een zomer vol liefde, geflirt en plezier wordt. Ook op het gebied van vriendschap is dit voor veel sterrenbeelden goed nieuws. Reken erop dat je veel lol met je vrienden gaat beleven.

Benieuwd hoe de zomer er voor jouw sterrenbeeld uit ziet? Lees dan snel verder.

Ram

Jij wil deze zomer maar 1 ding: genieten, en dan het liefst tot in de late uurtjes. Jij wil lekker dansen met vrienden en volop gebruikmaken van de zwoele zomernachten. Je straalt, en dat valt anderen ook op – hopelijk vind je het niet erg om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Als je vrijgezel bent, zijn er deze zomer genoeg momenten om te daten. Loop niet te hard van stapel, probeer het rustig aan te doen, ook als je iemand heel leuk vindt. Je vrienden kunnen wat afwezig zijn deze zomer, en dat kan voor spanning zorgen. Probeer begripvol te zijn en anderen hun ruimte te geven.

Stier

Deze zomer groei jij nog dichter naar je vrienden toe en leg je ook meer contact met andere mensen in je directe omgeving, bijvoorbeeld je buren. Je omarmt je gevoelige kant en deze zomer staat voor jou volledig in het teken van liefde en vriendschap. Je hebt ook veel ambities. Deze kunnen aan het begin van juli wel eens in een sneltreinvaart komen, maar dan moet je je wel uit durven spreken. Gelukkig schuift Mars in deze periode jouw sterrenbeeld in, en laat dat nu net de planeet van communicatie zijn. Dit zal je net de extra energie geven die je nodig hebt om jouw dromen achterna te gaan.

Tweelingen

Deze zomer moet jij je richten op stabiliteit. Je raakt altijd nogal overweldigd door alle gezelligheid van de zomer, en kan hierbij je verantwoordelijkheden vergeten. Je doet er daarom goed aan om je de eerste periode van de zomer te richten op je eigen rust en je financiële zaken. In juli komt er meer ruimte voor plezier – en ja, ook geflirt – maar houdt zelfliefde als een prioriteit. Deze zomer mag lekker om jezelf draaien, uiteindelijk gaat dit zich dubbel en dwars terugbetalen (misschien wel letterlijk).

Kreeft

Jij hebt je de laatste maanden wat onzeker gevoeld. De zomer gaat jou de oppepper in zelfverzekerdheid geven die je nodig hebt. Het is immers jouw verjaardagsseizoen, kreeft! Daar mag je dan ook optimaal van genieten. Halverwege juli vindt er een belangrijke verschuiving plaats in de relatie met iemand die dichtbij je staat. Dit kan je partner zijn, maar ook een vriend of familielid. Probeer jezelf hierbij niet uit het oog te verliezen en neem regelmatig rust en tijd voor jezelf.

Leeuw

Jij hebt een rusteloze tijd achter de rug en het slaapgebrek begint je op te breken. Deze zomer draait voor jou dan ook om bijkomen en opladen. Dat vind je soms best lastig, want de zomer is jouw seizoen en je wilt het liefst alles eruit halen wat erin zit. Dit kan niet altijd, en dat is ook oké. Halverwege de zomer komen er veel nieuwe en spannende kansen jouw kant op, die je verder helpen. Om deze aan te grijpen moet je echter wel wat oordelen over jezelf loslaten. Alleen dan kun je groeien.

Maagd

Jij begint de zomer wat gestrest (je hebt iets te veel gewerkt de laatste tijd), maar gelukkig zijn je vrienden daar om je af te leiden. Omring jezelf met mensen die dezelfde dromen en ideeën hebben als jij, zodat je volop geïnspireerd raakt en weer nieuwe energie krijgt. Als je een relatie hebt, kun je wat verwarring voelen in het contact met diegene. Aan het einde van de zomer komt er eindelijk meer duidelijkheid. Ook op het gebied van werk klaart het deze zomer op en tegen het einde van het seizoen zit je boordevol creatieve energie!

Weegschaal

Als iets je al tijden hoog zit, dan is deze zomer hét moment om je hart te luchten en je boodschap naar buiten te brengen. Dit seizoen is voor jouw sterrenbeeld namelijk ideaal voor communicatie: de planeten zullen je bijstaan. Als je geen relatie hebt, is deze zomer ook het moment om open te staan voor een partner waar je jezelf normaal niet snel mee zou zien, of wellicht een lange afstandsrelatie. Zowel in je relaties als op het werk is het tijd om buiten je comfortzone te denken. Daar gaan namelijk mooie dingen gebeuren.

Schorpioen

Jouw zomer staat in het teken van nieuwe ervaringen opdoen. Of dat nu betekent dat je iets nieuws gaat leren of op reis gaat naar een compleet nieuw land, waar je normaal niet snel heen zou gaan. Omarm de ervaringen met beide armen. In juli komen er spannende dingen jouw kant op wat betreft je persoonlijke relaties. De energie voelt nieuw en speels, wat je relatie weer nét dat beetje extra geeft. Als je geen relatie hebt, ontwikkel je deze zomer een verliefdheid voor iemand die onbereikbaar voor je voelt.

Boogschutter

Alles draait om samenwerken deze zomer. Niet alleen op professioneel gebied, ook in je persoonlijke leven. Hoe guller jij je opstelt naar anderen, hoe meer goede dingen er jouw kant opkomen. Deze zomer kan je ook een golf aan romantiek en verleiding geven, als je jezelf ervoor openstelt. Maar aan het einde van dit seizoen kom je voor een aantal lastige keuzes te staan, waarbij je moet kiezen tussen je praktische kant en je diepste verlangens.

Steenbok

Deze zomer gaat je een nieuwe vlaag energie in al je persoonlijke relaties geven - van vriendschappen tot romantische relaties. Je hebt zin om leuke dingen te ondernemen en aandacht te geven. Vergeet echter je eigen dagelijkse rituelen niet - die balans is belangrijk voor je en mag je niet uit het oog verliezen. Je onafhankelijkheid wordt deze zomer meer dan eens op de proef gesteld. Verder kun je de komende maanden ook veel creatieve inspiratie verwachten. Tijd om die nieuwe hobby op te pakken waar je al jaren aan wil beginnen.

Waterman

Waterman, voor jou wordt het dé zomer van de liefde, meer dan bij elk ander sterrenbeeld. Jouw relaties staan dit seizoen op nummer 1 en er komen nieuwe liefdes en vriendschappen jouw kant op. Als je al een relatie hebt, komt er een nieuwe golf energie en liefde je relatie binnen. Wel komt de aandacht te liggen op de balans tussen ‘geven en nemen’. Als die balans scheef is moet je daar deze zomer iets aan doen. Zorg ervoor dat je je individualiteit voor al deze relaties niet opgeeft.

Vissen

Deze zomer ga jij je innerlijke kind omarmen. Maak tijd om de dingen te doen waar je écht blij van wordt, zelfs als ze ‘raar’ of ‘dom’ voelen. Dingen zijn nooit dom als je er blij van wordt! Laat je passie en creativiteit de vrije loop, zodat je jezelf volledig kan uitdrukken. Luister hierbij niet naar de mening van anderen. Als je dit doet brengt , transformeert deze zomer je en wordt je nog dichter bij jezelf gebracht. Dat brengt een helende energie die je weer de kracht en energie geeft om nieuwe projecten aan te gaan.

Lees ook:

Auteur: Quirine Brouwer