Draai voor klassieke weergave

Deze google technologie helpt je verbinden, vermaken en beschermen

In samenwerking met:

Als je wat ouder wordt, kan het soms best lastig zijn om al die nieuwe technologie bij te benen. Dat is jammer, want er zijn juist heel veel slimme producten die het leven een stuk makkelijker kunnen maken. Producten die je helpen met verbinden, vermaken of beschermen.

Blijf altijd verbonden met je familie en vrienden en ervaar wat technologie kan betekenen voor jouw dagelijks leven. Aan welk product heb jij iets? 

Ervaring met Google

Google is in samenwerking met ANBO en SeniorWeb een initiatief gestart om ouderen de voordelen van moderne technologie te laten ervaren. Het techbedrijf laat zien hoe hun producten inzetten om het leven leuker en makkelijker te maken. 

Op het platform kun je kiezen uit 5 ervaringen:

  1. Verbonden blijven
  2. Dagelijkse taken makkelijker maken
  3. Je (urenlang) vermaken
  4. Lekker actief blijven
  5. Online veilig blijven

Hoe werkt het Google Ervaring-platform dan?

Google Assistent is een slim hulpje in huis waar je allerlei dingen aan kunt vragen: het apparaat reageert op je stem. Als je in de buurt bent van je slimme speaker (zoals de Nest Mini, Nest Hub of Nest Audio) begin je simpelweg met: “Hey Google”, waarna je je vraag stelt. Bijvoorbeeld: “Hey Google, wanneer stopt het met regenen?”. De assistent geeft hierna antwoord.

Het platform biedt o.a. beveiling tegen frauduleuze e-mails met Gmail en blijf je je privacy en veiligheid de baas met Mijn Activiteit of een Google Chromebook voor extra veiligheid

Google-gmailGoogle-veiligheidGoogle-chromebooks
Je kunt diverse slimme google producten voor eindeloos veel dingen gebruiken. Hieronder lees je over een aantal voorbeelden:

1. Wil jij verbonden blijven?

Eenzaamheid is een groot probleem onder ouderen. Meer dan de helft van alle ouderen boven de 75 zegt zich wel eens eenzaam te voelen. Hoe fijn is het dat er steeds meer manieren komen om tóch verbonden te blijven? Zélfs als je niet goed meer ter been bent en daardoor slecht op pad kunt gaan. Met de Google Assistent sta je altijd in contact met de buitenwereld. Van het beluisteren van het laatste nieuws tot het videobellen van je familieleden en vrienden.

2. Hou jij van veel gemak?

Na je pensioen heb je lekker veel tijd om leuke dingen te doen, mits je niet opgeslokt raakt door dagelijkse klusjes en beslommeringen. Technologie is er in de eerste plaats vooral om het leven makkelijker te maken. Zo kun je je agenda en takenlijst bijhouden, waarin je ook ruimte kunt maken voor de leuke dingen. En ook voor dat laatste biedt technologie inspiratie. Heb je zin om nieuwe plekken in de buurt te ontdekken? Of om eens een nieuwe wandel- of fietsroute uit te proberen? Heb je weinig inspiratie voor lekkere recepten? De slimme producten van Google hebben altijd een antwoord. 

Google-experiencetech

3. Wil jij je vermaken?

Via het internet heb je toegang tot eindeloos veel entertainment. Van de laatste films en series tot aan spannende audioboeken, en van muziek tot aan grappige video’s. Je hoeft het maar aan je Google Assistent te vragen, en je krijgt het te zien. Het is daarbij extra makkelijk dat je video’s op je televisie kunt afspelen met behulp van de Google Chromecast, een klein apparaatje dat je aan je televisie verbindt. 

4. Wil je actief blijven?

De Google Assistent kan je ook helpen om in beweging te blijven. Zo stel je herinneringen in, zodat de assistent je iedere dag een zetje geeft om even een wandeling te maken. Ook heb je via YouTube toegang tot eindeloos veel sportvideo’s, die je gewoon vanuit je woonkamer op de televisie kunt bekijken. Of je nu liever yoga, cardio of spierkrachttraining doet. Zó blijf je lekker fit.

Google-experiencetech

5. Maak jij je druk om veiligheid?

Online gaan kan soms best spannend zijn. Er is veel cybercriminaliteit zoals virussen, oplichters en hackers. Gelukkig hebben de producten van Google ingebouwde bescherming zoals virusscanners. Ook je privacy wordt beschermd: er worden geen opnames gemaakt van je stem en je kunt al je zoekgeschiedenis in de Google Assistent verwijderen. Zo kun je veilig gebruik maken van alle handige functies zonder in te leveren op privacy.

Google Chromebooks

Het leven is soms al ingewikkeld genoeg: maak het makkelijker met een Chromebook. Google Chromebooks hebben een alles-knop waarmee je snel vindt wat je zoekt: van bestanden, apps tot online antwoorden. Druk erop en je krijgt wat je nodig hebt, gewoon op één plek.
Een Chromebook heeft een ingebouwde beveiliging en Chrome OS: dat is een snel, eenvoudig en goed beveiligd besturingssysteem. Je kunt erop vertrouwen dat je Chromebook uitstekend beveiligd is.

Interesse in Google Assistent

Wil je meer weten over alle producten van Google? Lees nog meer over de slimme Google producten die je helpen met vermaken, verbinden en beschermen.

Beeldmateriaal: Reshift Digital, Wouter Keuris

In samenwerking met: