Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Laat iemand weten dat je aan hem/haar denkt met een brievenbuscadeautje

Als je familielid jarig is, wil je natuurlijk het liefst langskomen met taart. Als er een baby geboren is, wil je het liefst zo snel mogelijk het kindje bewonderen. Of als je een vriend(in) persoonlijk wil bedanken, doe je dit graag met een mooi boeket. Soms ben je niet in staat of in de gelegenheid om langs te gaan. Een cadeautje via de post is een hele leuke manier om je boodschap onder de aandacht te brengen. Met deze leuke brievenbuscadeaus heb je gegarandeerd succes.

Waarom een brievenbuscadeautje zo leuk is

Een brievenbuscadeautje is 'een cadeautje dat door de brievenbus past'. Door het kleine formaat wordt het product in een klein plat doosje of mooie envelop - die door de brievenbus past - verstuurd. Hierdoor gaat het pakketje niet met de pakketpost mee en hoeft niemand thuis te zijn om het pakketje aan te nemen. De verzendkosten blijven ook laag. 

Vanwege het coronavirus is dit soort post populairder dan ooit. Het is een ideale tijdsbesteding om leuke pakketjes samen te stellen en in de brievenbus te stoppen bij mensen die wel wat aandacht kunnen gebruiken.

Dit zijn de 10 leukste pakketjes die je zelf kunt samenstellen:

1. Brownies voor de echte zoetekauw

Wist je dat het eten van chocolade het geheugen en de concentratie verbetert? In chocola zitten namelijk flavonoïden die de bloedstroom naar de hersenen verbeteren. Daarnaast zijn chocoladebrownies ontzettend lekker. Wil je een echte zoetekauw blij maken? Verstuur dan brownies per post! Brownies kunnen prima tegen een stootje en overleven zelfs de hoge temperaturen. Je kunt deze brownies online bestellen of ze gewoon zelf bakken. Als dat geen leuke verrassing is!

2. Droogbloemen voor een blijvende herinnering

Bloemen zijn altijd een goed idee. Alleen passen ze niet door de brievenbus en hebben niet het eeuwige leven. Een prima oplossing zijn droogbloemen: ze passen in de nieuwste woontrends én zijn geschikt als brievenbuspost. Een bijkomend voordeel is dat een echt duurzaam droogbloemen boeket nooit zal verwelken. Wie doe jij dit unieke pakje cadeau?

3. Een geschenkdoos voor kersverse mama’s

Is er een baby geboren en ben je op zoek naar een kraamcadeau wat net een beetje anders is? Denk aan soepele leren babyslofjes of (zelfgebreide) babysokjes voor de baby en lavendelzeep om tot rust te komen voor de kersverse moeder. Tot slot stop je er nog een vrolijk kaartje bij, waarop je jouw persoonlijke gelukwensen noteert. 

4. Bonbons voor de chocoladeliefhebber

Een doosje bonbons helemaal door jou zelf samengesteld, hoe leuk is dat? Je kunt bijvoorbeeld een doosje cadeau geven met de favoriete smaken van jouw kinderen, vrienden of collega’s. In het normale brievenbuspakket passen wel vijftien luxe bonbons. Wat dacht je van een doosje met Baileys bonbons of karamel zeezout bonbons? Voeg een leuk kaartje met tekst (over de persoonlijke keuze van je smaken) toe en de postbode doet de rest!

Een ruim assortiment met chocoladecadeaus

5. Sieraden voor waardevolle momenten

Wie wil het niet: mooie sieraden. En als ze dan ook nog eens persoonlijk zijn, worden ze met veel trots en plezier gedragen. Is je nichtje geslaagd of wordt je kleinkind 21 jaar? Belangrijke gebeurtenissen verdienen een waardevol en duurzaam cadeau. Zoek een leuk armbandje of kettinkje uit en verpak het goed. Doe er een lief kaartje bij – en klaar is kees. 

6. Bloemzaden om iemand een hart onder de riem te steken

Wil je iemand een hart onder de riem steken? Stel dan een brievenbuspakketje samen met verschillende bloemzade. Stop ze in een zakje en bind daar een kaartje of label met de tekst ‘een hart onder de riem’ aan. 

Verschillende soorten bloemzaden

7. Een cadeaupakketje voor je collega’s

Mis je je (oude) collega’s? In deze tijd werken veel mensen vanuit huis en collega's zie je ineens niet meer. Maak een combinatie van producten die doen denken aan de werkdag. Een snoepje tussendoor, iets lekkers bij de koffie en een zakje soep. Ook de vrijdagmiddagborrel: compleet met speelkaarten, drankje en nootje – vergeten je niet.

8. Wijn voor de wijnfanaat

Het gezellige borrelen wordt gemist: biertje hier, wijntje daar… Er is altijd wel één iemand in het bijzonder met wie je leuk en gezellig kon borrelen. Geef diegene een fles wijn cadeau. Plak er een persoonlijk etiket op: erg leuk! Ga jij voor rode wijn, witte wijn of rosé?

9. Een feestje door de brievenbus met een vlaggenlijn

Is er iemand jarig en is diegene ervan overtuigd dat je altijd zelf de slingers op moet hangen? Geef dan iemand een vlaggenlijn cadeau. Je kunt ze zelf breien of haken of online een gepersonaliseerde vlaggenlijn bestellen. Laat het cadeautje een dagje eerder bezorgen, zodat de jarige job de slingers op de dag zelf kan ophangen. 

10. Een (foto)boek vol herinneringen

Iemand een tijd lang moeten missen is echt verschrikkelijk. Toch moet je positief blijven en denken aan de leuke dingen die jullie samen gedaan hebben. Met een boek vol herinneringen laat je de ander ook terugdenken aan deze fantastische tijd. Je kunt je herinneringen opschrijven of een fotoboek maken. Het is jouw persoonlijke cadeau, je maakt het precies zoals jezelf wilt. 

Lees ook

Auteur: Ilse Bloemendal