Draai voor klassieke weergave

De meest originele cadeaus voor hem

Het is ieder jaar weer lastig om een leuk cadeau voor je partner, (schoon) vader, vriend of zoon te vinden. Een lastige opgave, want vaak weten ze zelf ook niets te vragen. Wij zetten een aantal cadeau ideeën voor hem op een rij, zodat je dit jaar met de feestdagen wat anders kunt geven dan een paar sokken of gereedschap. 

En onthoud: een persoonlijk cadeau, met aandacht en moeite gekocht óf gemaakt, blijft natuurlijk altijd het leukst.

1. Een boek over zijn interesses

Een boek cadeau geven is natuurlijk niet heel origineel, maar wel leuk als er goed over nagedacht is. Heb je een man die veel van vissen houdt, dan kun je bijvoorbeeld een boek over vissen geven. Of wat dacht je van een boek van zijn favoriete band? Vaak zijn dit prachtige, dikke boeken. Let wel op, de kans is aanwezig dat hij inmiddels een e-reader heeft aangeschaft. Dan is het handiger om een e-book te geven. Een digitale voucher is natuurlijk wat minder leuk, maar dat los je op door een bloemetje, een doosje bonbons of een fles wijn erbij te geven.

2. Een rondleiding in het stadion van zijn favoriete club

Is de man in kwestie een groot voetbalfan, en fan van een bepaalde club? Dan is hij vast blij als hij eens een kijkje achter de schermen in het stadion mag nemen. Dit is vaak via de website van de club te regelen. Zo niet, dan kun je er altijd een belletje aan wagen. Vul de rondleiding aan met vragen die je vooraf zelf hebt opgesteld en stel deze tijdens een gezamenlijke lunch of borrel. Dit maakt het net even persoonlijker, door de extra moeite die je erin steekt.

3. Een (speelgoed) cadeau wat te maken heeft met zijn hobby

Het is natuurlijk altijd fijn als iemand een hobby heeft waar je cadeaus voor kunt kopen. Houdt hij van koken? Dan is hij vast blij met een prachtige nieuwe messen set! Houdt hij van tuinieren? Maak hem dan blij met het nieuwste tuingereedschap. Is je vader een sportief type? Maak dan deze fanatiek sporter blij met een mooie drinkfles, nieuwe sportschoenen of set gewichten.

Misschien wat gek om te vermelden, maar de waarheid is dat mannen zelfs op oudere leeftijd nog steeds blij zijn met speelgoed. En dan bedoelen we misschien niet dat autowegen-kleed (alhoewel …) maar iets als een puzzel of een trein bouwpakket. Speelgoed is leuk, vermakelijk én hij is er lekker lang ‘zoet’ mee. 

4. Geef een onvergetelijke ervaring cadeau

Is er iets dat hij altijd al heeft willen doen? Skydiven, een ritje in een Ferrari rijden, zelf een boot besturen, eten in dat ene restaurant, een bepaalde BN’er ontmoeten. Nieuwe herinneringen zijn vaak het mooiste cadeau én je hebt er zelf ook iets aan als je deelneemt aan de belevenis. Het zal hem altijd bijblijven. 

5. Slimme gadgets

Wil je een écht man verrassen? Maak hem dan blij met een van deze 7 gadgets. Deze hebbedingetjes vindt elke man leuk en maakt het leven van de man een stuk makkelijker. Wat dacht je van een virtual reality-bril, een handige e-reader of een speaker die meer kan dan alleen maar liedjes afspelen?

6. Een krant van zijn geboortedag

Leest de man in kwestie graag een krant en is hij geïnteresseerd wat er in de wereld gebeurt? Geef dan een leuk en persoonlijk cadeau: de krant van zijn geboortedag! Op Historica.net kun je verschillende kranten van een bepaalde geboortedag bestellen, hoe leuk is dat?

7. Een bierpakket 

Als de man in kwestie wel van een biertje houdt, dan is het leuk om een bierpakket met verschillende soorten bier te geven. Deze zijn vaak te vinden bij een drankzaak, maar ook bij veel supermarkten of online te bestellen. Je kunt natuurlijk ook zelf een pakket samenstellen met unieke biertjes en bijbehorende producten, dat maakt het net even iets persoonlijker én origineler! Een bierpakket is namelijk iets wat een man vaak krijgt. Welke man houdt er nou niet van bier?

8. Een tijdschriftabonnement of bladcadeau

Dit is een cadeau waar hij niet één keer, maar maandenlang plezier van heeft. Kies een tijdschrift op basis van zijn interesses en sluit een cadeau abonnement af. Heb je geen idee welk tijdschrift je moet kiezen? Dan kun je ook voor een bladcadeau gaan: dan kan hij zelf kiezen.

9. Een workshop 

Wat geef je cadeau aan een ondernemende man? Geef hem een workshop cadeau! Handjes uit de mouwen, doen en leren maar … Want nieuwe dingen leren is altijd leuk én je bent nooit te oud om te leren. Uit het leren van nieuwe dingen haal je energie en inspiratie. Wat dacht je van een workshop om te leren hoe een spiegelreflexcamera werkt. Of een kookworkshop waarin je een bepaalde keuken kunt leren? De mogelijkheden zijn eindeloos.

10. Een fotoboek vol herinneringen

Een persoonlijk fotoboek als cadeau zal een ontzettende verrassing zijn voor hem. Maak bijvoorbeeld een album met allemaal mooie herinneringen en momenten van jullie samen. Het zal enorm worden gewaardeerd en je kunt samen op een mooie manier terugkijken op de afgelopen jaren. Je kunt kiezen voor een fotoboek dat je zelf in elkaar knutselt met het knippen en plakken van afgedrukte foto’s, of een boek dat je online in elkaar kunt zetten. Hoe dan ook, het is een onvergetelijk cadeau.

Lees ook:

Auteur: Ilse Bloemendal