Draai voor klassieke weergave

10 cadeautips voor hem

Het is ieder jaar weer lastig om een leuk cadeau voor je partner, (beste) vriend, vader of zoon te vinden. Met kleine cadeautjes zoals een gezichtsmaskertje, nagellakje of bodylotion hoef je bij een man meestal niet aan te komen, dus zul je iets anders moeten bedenken. En vaak weten ze zelf ook niets te vragen. Wij zetten een aantal cadeau ideeën voor hem op een rij.

En onthoud: een persoonlijk cadeautje, met aandacht en moeite gekocht óf gemaakt, blijft natuurlijk altijd het leukst.

1.    Een krant van zijn geboortedag

Dit is een leuk, persoonlijk cadeau voor mannen die graag een krantje lezen en geïnteresseerd zijn in wat er in de wereld gebeurt. Op Historia.net kun je verschillende kranten van een bepaalde geboortedag bestellen.

2.    Een bierpakket cadeau

Als de man in kwestie wel van een biertje houdt, dan is het leuk om een bierpakket met verschillende soorten bier te geven. Deze zijn vaak te vinden bij een drankzaak, maar ook bij veel supermarkten of online te bestellen. Je kunt natuurlijk ook zelf een pakket samenstellen met unieke biertjes en bijbehorende producten, dat maakt het net even iets persoonlijkers. 

3.    Een boek over zijn interesses

Een boek cadeau geven is natuurlijk niet heel origineel, maar wel leuk als er goed  over nagedacht is. Heb je een man die veel van vissen houdt, dan kun je bijvoorbeeld een boek over vissen geven. 

4.    Geef een belevenis cadeau

Is er iets dat hij altijd al heeft willen doen? Skydiven, een ritje in een Ferrari rijden, zelf een boot besturen, eten in dat ene restaurant, een bepaalde BN’er ontmoeten. Nieuwe herinneringen zijn vaak het mooiste cadeau én je hebt er zelf ook iets aan als je deelneemt aan de belevenis. 

5.    Een tijdschriftabonnement of bladcadeau

Dit is een cadeau waar hij niet één keer, maar maandenlang plezier van heeft. Kies een tijdschrift op basis van zijn interesses en sluit een cadeauabonnement af. Heb je geen idee welk tijdschrift je moet kiezen? Dan kun je ook voor een bladcadeau gaan: dan kan hij zelf kiezen. 

6.    Een rondleiding in het stadion van zijn favoriete club

Is de man in kwestie een groot voetbalfan, en fan van een bepaalde club? Dan is hij vast blij als hij eens een kijkje achter de schermen in het stadion mag nemen. Dit is vaak via de website van de club te regelen. Zo niet, dan kun je er altijd een belletje aan wagen. Vul de rondleiding aan met vragen die je van te voren zelf hebt opgesteld en stel deze tijdens een gezamenlijke lunch of borrel. Dit maakt het net even persoonlijker, door de extra moeite die je erin steekt. 

7.    Een hobby-cadeau

Het is natuurlijk altijd fijn als iemand een hobby heeft waar je cadeaus voor kunt kopen. Een kok is vast blij met een prachtige nieuwe messen set, een tuinier wil graag het nieuwste tuingereedschap, en een fanatiek sporter is vaak wel blij met een mooie drinkfles, nieuwe sportschoenen of set gewichten. 

8.    Een workshop cadeau

Het is goed om altijd te blijven leren. Daarom kun je ook een workshop cadeau geven. Misschien kan hij zo eindelijk leren hoe die spiegelreflexcamera werkt. Of wellicht is een kookworkshop wel wat voor hem. 

9.    Koop speelgoed

Dit is misschien een vreemde in het lijstje, maar de waarheid is dat mannen zelfs op oudere leeftijd nog steeds blij zijn met speelgoed. En dan bedoelen we misschien niet die actiefiguren of dat autowegen-kleed (alhoewel…) maar iets als een puzzel of een lego bouwpakket. Het is leuk, vermakelijk én hij is er lekker lang ‘zoet’ mee.

10.    Een persoonlijk cadeau

Het meest persoonlijke cadeau dat er maar is, is een fotoboek. Je kunt kiezen voor een fotoboek dat je zelf in elkaar knutselt met knippen en plakken, of een boek dat je online samenstelt. Want eerlijk is eerlijk: tegenwoordig blijven alle foto’s op onze telefoon of computer staan, en dat is best zonde.

Ben je op zoek naar cadeau's voor een vrouw? Bekijk dan hier de cadeautips voor haar.

Auteur: Quirine Brouwer