Draai voor klassieke weergave

Mode voor vrouwen met een grote cupmaat

Als je een grote cupmaat hebt, kan het een uitdaging zijn om kleding te vinden die mooi zit en jouw boezem flatteert. Je wilt niet alle aandacht vestigen op je decolleté en je figuur er zo optimaal mogelijk uit laten komen. Met deze 7 kledingtips voor grote borsten weet je precies wat je wel en niet moet doen.

7 tips voor vrouwen met grote borsten 

Tip 1: zorg dat je de juiste bh draagt

Het is voor elke vrouw van groot belang dat ze de juiste bh draagt. Als je een wat grotere cupmaat hebt, is dit nog belangrijker. Een goede bh biedt namelijk voldoende steun, waardoor je figuur beter tot zijn recht komt: hierdoor zal je kleding mooier vallen. Als je je boezem echt te groot vindt, kan je een minimizer bh proberen. Een minimizer laat je borsten kleiner lijken. Een juiste bh vinden kan lastig zijn, ga daarom naar een lingeriewinkel voor een zo goed mogelijk advies. 

Tip 2: draag het liefst alleen een v-halslijn

Je kunt je boezem kleiner laten lijken door de juiste halslijn te kiezen. Kies het liefst een v-hals, deze breekt je decolleté waardoor je boezem optisch kleiner lijkt. Ook zorgt een v-hals ervoor dat je bovenlichaam verlengd wordt, waardoor de aandacht naar je taille gaat. Een te diepe v-halslijn trekt natuurlijk wel (te) veel aandacht. Zorg dat de v boven de gleuf van de borsten eindigt. 

Liever geen v-hals? Dan zijn asymmetrische halzen, vierkante halzen en een rechte halslijn aan te raden. Probeer een ronde halslijn te vermijden. 

Tip 3: leg de focus op je taille 

Veel vrouwen met een grote boezem zijn geneigd om te kiezen voor wijde kleding, omdat ze denken dat hun cupmaat dan minder opvalt. Het tegenovergestelde is waar, vormloze kleding laat je borsten juist groter lijken. Kies daarom voor getailleerde kleding, met de focus op de taille. Dit zijn vaak items die je kunt omslaan, zoals wikkeljurken en omslagvesten. Ook kan je met een riempje in de taille veel bereiken. Als je dit riempje net iets onder je taille plaatst, verleng je je bovenlichaam. Hierdoor lijken je borsten kleiner. 

Tip 4: ga voor simpel en basiskleding

Draag simpele kleding. Frutsels, knoopjes en overige details rondom je boezem, laat je decolleté groter lijken. Draag daarom subtiele shirtjes, bloesjes en basis tops. Dit gaat zowel op voor het model als de print. Heftige prints trekken namelijk de aandacht. Wil je toch een printje, kies dan voor een verticale streep. Verticale strepen maken je optisch langer en zorgen er niet alleen voor dat je slanker lijkt, maar ook dat je borsten kleiner lijken. 

Tip 5: kies de juiste kleuren 

Dat donkere kleuren afslanken, weet bijna iedereen. Als je kiest voor kleding met een kleurverloop, leg je de focus minder op je borst. Zorg dat je een donker bovenstuk draagt met een licht onderstuk. Kies bijvoorbeeld voor een witte broek, lichte jeans of rok. 

Tip 6: ga voor opvallende accessoires

Opvallende accessoires trekken de aandacht. Denk bijvoorbeeld aan een roze of rode ketting, grote armband of die fonkelende ring. Let wel op, kies niet voor een lange (grote) ketting. Deze ketting zal juist de aandacht naar je decolleté trekken. 

Tips 7: vestig de aandacht op je benen 

Deze tip is eigenlijk heel simpel: zorg dat de aandacht op je benen is gevestigd. Draag jurkjes die net boven de knie vallen. Je benen zullen hierdoor de volle aandacht krijgen, waardoor men zich minder focust op je boezem. 

5 kledingtips bij een grote cupmaat

1.    Geen hoge halslijn 
2.    Geen drukke prints (met name geen horizontale streep)
3.    Geen strapless bh
4.    Geen grote, brede riemen
5.    Knoop je blouse nooit helemaal dicht

Nu je weet waar je op moet letten, zal je zien dat kleding uitkiezen veel leuker is. Het gaat namelijk veel makkelijker. Als je het toch nog lastig vindt, ga dan naar een speciaalzaak voor vrouwen met een grote cup. Zij kunnen je als geen ander adviseren. Succes!

Lees ook

  • Ook als je een maatje meer hebt, is het niet altijd eenvoudig om op zoek te gaan naar een nieuwe outfit. We hebben een aantal tips opgesteld: mode voor een maatje meer.
     
  • Het kleden voor speciale gelegenheden, kan ook erg lastig zijn. Zo ook bij een bruiloft. Eén ding is zeker: dit is één van de mooiste gelegenheden om te vieren. Met deze tips kun je zelfverzekerd naar een bruiloft gaan. 

Auteur: Ilse Bloemendal