Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Tips : zo haal je het meeste uit je netflix-account

Films huren bij de plaatselijke videotheek is sinds de komst van Netflix in 2013 bijna geheel verleden tijd. Met deze handige online streamingdienst heb je eindeloos veel films en series binnen handbereik. Maar haal jij wel het meeste uit je abonnement? We geven tips.

1. Kijk naar de score van films en series

Bij films en series die je nog niet bekeken hebt, staat vaak een duimpje omhoog of omlaag, en een score met sterren. Dit is niet de score die anderen aan deze film hebben gegeven. Deze score bepaald hoe goed de film of serie bij jouw interesses en kijkgedrag aansluit. Kortom: Netflix voorspelt hiermee hoe leuk jij de titel gaat vinden.

2. Zet de taal van je profiel op Engels

Als je een aardig woordje Engels spreekt, dan is dit een goede manier om een veel groter film- en serieaanbod op Netflix te krijgen. Als je de taal van je profiel op Engels zet, dan zijn er zo’n 78 series en 6 films extra beschikbaar. Je Nederlandse favorieten blijven gelukkig ook gewoon staan.

3. Download films en series

Als je een lange vlucht of treinreis voor de boeg hebt, dan kun je een aantal afleveringen van je favoriete serie downloaden. Zo kun je de afleveringen onderweg zonder internet bekijken, zonder dat dit internetdata kost. Download de afleveringen of films wel even, wanneer je telefoon of tablet verbonden is met WiFi, anders kost het je alsnog veel.

4. Bekijk Netflix op je televisie (zonder Smart TV)

Smart TV's hebben vaak vanaf de fabriek een Netflix-app geïnstalleerd, waardoor je heel makkelijk films en series op je televisie kunt bekijken. Als je niet zo’n slimme TV hebt, kun je met behulp van een Google Chromecast of Apple TV nog steeds Netflix op je TV gebruiken. Dit is een kastje die je in je televisie steekt, en waarmee je vanaf je telefoon Netflix films en series naar je televisie kunt sturen.

5. Kijkactiviteit verwijderen

Netflix geeft jou tips en suggesties op basis van je interesses en kijkgedrag. Als iemand anders jouw Netflix-account heeft gebruikt, dan heeft diegene misschien films gekeken, die jij zelf nooit zou kijken. Helaas krijg je op basis van die film wel nieuwe genres als aanrader. Wil je dit niet? Dan kun je de film uit je geschiedenis verwijderen via Account/Kijkactiviteit. Zo kan Netflix die film niet meer gebruiken om jou nieuwe suggesties te geven.

6. De app Upflix houdt nieuwe verschijningen bij

Op Netflix zelf is het soms lastig terug te vinden welke films en series er nieuw bij zijn gekomen. De app ‘Upflix’ houdt dit allemaal netjes bij, en zie je welke films en series aan Netflix zijn toegevoegd. 

Ga je wel eens uiteten in een restaurant? Wij hebben nog meer handige tips voor jou, bijvoorbeeld over trucjes met de menukaart 

Auteur: Quirine Brouwer