Ga naar de inhoud

Optimaal genieten van Netflix: 6 tips en trucs

Update:
Alles uit Netflix halen

Het tijdperk van films huren bij de plaatselijke videotheek is sinds de komst van Netflix in 2013 volledig achterhaald. Met de online streamingdienst heb je toegang tot een schat aan films en series binnen handbereik. Wist je dat je veel meer uit je Netflix-account kan halen dan je waarschijnlijk dacht?

In dit artikel delen we 6 doordachte tips om je kijkervaring te optimaliseren.

1. Beoordelingen als leidraad

Bij films en series die nog op jouw kijklijst staan, zie je vaak een duimpje omhoog of omlaag, vergezeld van een sterrenschatting. Het is cruciaal te begrijpen dat dit niet simpelweg de algemene beoordeling van anderen is. Deze score weerspiegelt eerder hoe goed de film of serie aansluit bij jouw persoonlijke interesses en kijkgedrag. Het is als het ware de voorspellende kracht van Netflix, die anticipeert op jouw smaak.

2. Taalverandering voor een uitgebreider aanbod

Ben je bedreven in het Engels? Overweeg dan om de taal van je Netflix-profiel naar het Engels te veranderen. Hiermee ontgrendel je ongeveer 78 extra series en 6 films. Gelukkig blijven je Nederlandse Netflix favorieten onaangetast, waardoor je toegang hebt tot een nog gevarieerder aanbod.

3. Downloaden voor onderweg

Voor lange vluchten of treinreizen is het handig om enkele afleveringen van je favoriete serie te downloaden. Hierdoor kun je zonder internetverbinding genieten van je favoriete content, terwijl dat niet dit ten koste gaat van je mobiele data. Zorg er wel voor dat je de afleveringen of films downloadt wanneer je apparaat verbonden is met wifi.

4. Netflix op je televisie zonder Smart TV

Smart TV’s komen vaak standaard met een geïntegreerde Netflix-app, waardoor je moeiteloos films en series op je televisie kunt kijken. Als je geen Smart TV hebt, zijn er alternatieven zoals een Google Chromecast of Apple TV. Deze handige apparaten maken het mogelijk om content vanaf je telefoon naar je televisie te streamen, zodat je ook op het grote scherm kunt genieten.

5. Beheer je kijkactiviteit

Netflix doet suggesties op basis van je kijkgedrag en interesses. Als anderen jouw Netflix-account hebben gebruikt, kunnen deze suggesties soms niet overeenkomen met jouw voorkeuren. Gelukkig kun je ongewenste films uit je kijkgeschiedenis verwijderen via Account/Kijkactiviteit, zodat Netflix geen aanbevelingen meer baseert op die specifieke film. Bespreek dit ook met de andere gezinsleden.

Let wel op dat je het account niet met andere leden (buiten het gezin) deelt, want vanaf 2023 kost je account van Netflix delen extra.

Tips kijkgedrag: je voorkeur beheren

Bekijk de video hieronder. De tekst gaat verder onder de video >>

6. Upflix: je persoonlijke gids voor nieuwigheden

Het kan lastig zijn om op Netflix zelf bij te houden welke nieuwe films en series zijn toegevoegd. De app ‘Upflix’ biedt de perfecte oplossing door een overzicht te geven van recente toevoegingen aan het aanbod. Zo blijf je altijd up-to-date en ontdek je snel de nieuwste releases op het platform.

Werkt Netflix niet meer? 5 tips!

Bekijk de video hieronder voor hulp >>

Met deze doordachte tips haal je ongetwijfeld het maximale uit je Netflix-abonnement en geniet je nog meer van de wereld aan diverse films en series die deze populaire streamingdienst te bieden heeft.

Meer over: