Ga naar de inhoud

Deel jij je Netflix account? Vanaf 2023 ga je daarvoor meer betalen

Update:

Wie een Netflix account met iemand anders buiten het gezin deelt, gaat hiervoor meer betalen. Deze nieuwe maatregel van Netflix ging al een tijdje rond, vanaf 2023 is het écht zo ver. Lees hier of jij meer moet betalen en hoeveel dit dan is.

Het delen van een Netflix account

Uit onderzoek blijkt dat ruim 34% van alle Nederlandse Netflix kijkers meekijken op het account van een ander.  De kans is daarom best groot dat jij ook met iemand anders je Netflix account deelt. Als één iemand een abonnement afsluit, kunnen daar 5 personen van meegenieten. Ideaal, helemaal als je de kosten deelt. Oorspronkelijk is deze abonnementsvorm bedacht voor gezinnen, maar in praktijk wordt het voornamelijk gebruikt door vrienden en familie. Soms werden zelfs de inloggevens massaal verspreid en wist een accounthouder niet wie er allemaal op zijn/haar account zat mee te kijken.  

Account sharing kan worden opgespoord

Tot en met december 2022 maakt het voor Netflix niet uit waar de verschillende kijkers wonen. Vanaf 2023 is dat een ander verhaal. Netflix heeft namelijk een software ontwikkeld waarmee account sharing wordt opgespoord. Kijkers die op hetzelfde adres wonen, mogen en kunnen één Netflix abonnement delen. Wie zijn of haar abonnement met iemand buiten zijn of haar huishouden wil delen, gaat meer betalen.

Hoeveel meer ga ik betalen voor mijn Netflix account?

Deel jij je Netflix account met mensen die niet op hetzelfde adres wonen? Dan moet jij vanaf 2023 een hoger bedrag betalen voor je maandabonnement. Hoeveel, is nog niet duidelijk. Andere landen, waar de nieuwe maatregel al in is gegaan, moesten 3 dollar per maand extra betalen. Even afwachten .. 

Hoe werkt dit met vakantie?

Als Netflix maar één locatie toestaat, hoe werkt dat dan als je op vakantie gaat? Hier heeft Netflix zeker aan gedacht. Ook op vakantie kan je jouw favoriete series blijven streamen, want de streamingdienst wil dat je overal en altijd van Netflix kan genieten. Dit wordt mogelijk gemaakt door middel van het verifiëren van je account met een verificatiecode.

Meer over: