Ga naar de inhoud

5 redenen waarom een adventskalender zo leuk is (ook voor jezelf)

Update:

Misschien ken je het nog wel van vroeger, de adventskalender. Iedere dag een luikje in de kalender openen om vervolgens de lekkernij – die erachter zat – op te eten. Adventskalenders zijn ook nu (voor volwassenen) nog leuk om te kopen én te geven.

Wij vertellen je graag waarom de adventskalenders zo leuk zijn.

1. Je hebt iedere dag een geluksmomentje

Een adventskalender start op 1 december en telt dan af naar kerst. Iedere dag mag je een vakje openmaken en kijken wat erachter zit, waardoor je iedere dag een verrassing krijgt. En als we ergens blij van worden, is het wel het krijgen van cadeautjes! Wist je namelijk dat je het gelukshormoon dopamine aanmaakt wanneer je een cadeautje krijgt? Hierdoor voel je je blij en gelukkig. En wat is er beter dan het krijgen van één cadeautje? Juist, 24 cadeautjes!

2. Er is voor elk wat wils

Vroeger waren adventskalenders eigenlijk altijd gevuld met chocolade of andere lekkernijen. Tegenwoordig zijn er eindeloos veel soorten adventskalenders: je kunt het zo gek niet bedenken, en er is wel een adventskalender van. Zo zijn er adventskalenders gevuld met make-up of verzorgingsproducten, adventskalenders met sokken, met seksspeeltjes, met merchandise van films of spellen, en nog veel meer. Voor iedereen is er wel een passende adventskalender te vinden.

3. Je begint vroeg met de kerstpret

De adventskalender is echt iets van december. Dat betekent dat je meteen dat feestelijke kerstgevoel krijgt zodra je er een in huis haalt en aftelt tot de feestdagen. Omdat de adventskalender op 1 december start, ben je al vroeg in de kerstsfeer! Een groot voordeel, als je het ons vraagt. Want wat is er nu gezelliger dan kerst?

4. Leuk om als cadeau te geven

Een adventskalender is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook om cadeau te doen aan een ander. Je geeft immers 24 cadeautjes in één! En het voordeel is dat de waarde van de inhoud van een kalender vaak een stuk hoger ligt dan wat je ervoor moet betalen. Je bent ook nog voordeliger uit terwijl je tóch een groots cadeau geeft.

5. Je leert geduld hebben

Wees eens eerlijk… heb jij wel eens alle vakjes van een adventskalender al opengemaakt voor het 24 december is? Je bent niet de enige. Het is zo verleidelijk om te kijken wat er allemaal in zit! Daarom is het een leuke uitdaging voor jezelf om dat niet te doen, en echt per dag maar één vakje open te maken. Ook leuk om dat met je kinderen samen te doen, zodat ze leren geduldig te zijn. Dan voelt het straks extra bevredigend om dat laatste vakje open te mogen maken!

Lees ook:

Meer over: