Ga naar de inhoud

Netflix top 10 series: heb jij deze al gezien?

Update:
Netflix top 10 series op basis van kijkcijfers

Wat moet je gezien hebben op Netflix? Als je op zoek bent naar je volgende serie, of gewoon benieuwd bent naar wat de kijkcijfer tabellen domineert? Dan hebben wij voor jou de Netflix Top 10 meest gekeken series samengesteld.

Deze 10 series op netflix mag je niet missen

Van meeslepende drama’s tot bloedstollende thrillers en hartverwarmende komedies. Deze lijst biedt een mix van series die het netflix publiek in Nederland, in de greep houdt. Gebaseerd op kijkcijfers.

1. La Casa de Papel –

Een Spaanse overvalthriller. “Money Heist,” oorspronkelijk bekend als “La Casa de Papel,” is een Spaanse televisieserie gecreëerd door Álex Pina die wereldwijd de harten van kijkers heeft veroverd. De meeslepende overvalthriller begon als een relatief onbekende Spaanse serie. De serie groeide al snel tot een wereldwijd fenomeen Het is een achtbaan van spanning, emoties en complexe personages. 

Wat “Money Heist” onderscheidt, is niet alleen de complexiteit van de overval zelf, maar ook de diepe karakterontwikkeling. Elk lid van de bende heeft een eigen verhaal, motieven en conflicten, wat de serie een emotionele diepgang geeft die zeldzaam is in het overvalgenre. De serie combineert perfect spanning met intelligente dialogen en verrassende plotwendingen. Bovendien wordt het ondersteund door een opvallende soundtrack die de intensiteit van de momenten versterkt. “Money Heist” heeft niet alleen lof ontvangen voor zijn verhaal. Ook voor de sterke acteerprestaties, met name van Álvaro Morte als de Professor en Úrsula Corberó als Tokio.

Trailer Money Heist / Casa de papel

2. Stranger Things 

Een sciencefictionserie met een mix van mysterie en horror. “Stranger Things,” gecreëerd door de Duffer Brothers, heeft een unieke plaats veroverd in het hart van kijkers over de hele wereld. Deze Netflix-original serie, die begon als een hommage aan de jaren 80, is uitgegroeid tot een fenomeen dat bekend staat om zijn mix van nostalgie, bovennatuurlijke spanning en hartverwarmende vriendschap. De serie speelt zich af in het fictieve stadje Hawkins, waar een groep vrienden – Mike, Lucas, Dustin en Eleven – een buitengewoon mysterie ontdekken wanneer hun vriend Will plotseling verdwijnt. Terwijl ze op zoek gaan naar Will, stuiten ze op geheime overheidsexperimenten, parallelle dimensies en een meisje met bovennatuurlijke krachten. Wat “Stranger Things” zo geliefd maakt, is de perfecte balans tussen de spanning van bovennatuurlijke gebeurtenissen en de warme, komische interacties tussen de personages. De serie omarmt de esthetiek van de jaren 80, met verwijzingen naar popcultuur, synthesizermuziek en het gevoel van avontuur dat zo kenmerkend is voor die tijd.

Ben je een liefhebber van nostalgische series? Bekijk het complete programma-aanbod van ONS, met vele nostalgische tv.

Trailer Stranger Things

3. Dark

Een Duitse sciencefictionserie met tijdreizen als centraal thema. “Dark,” de Duitse sciencefictionthriller gecreëerd door Baran bo Odar en Jantje Friese, is een meesterwerk dat de kijkervaring naar een nieuw niveau tilt. Deze Netflix-original serie gaat verder dan de traditionele grenzen van het genre en levert een complex verhaal af dat zich uitstrekt over tijd en ruimte. Het verhaal begint in het kleine Duitse stadje Winden, waar 2 kinderen verdwijnen op een mysterieuze manier. Terwijl de lokale bevolking worstelt met het ontrafelen van het raadsel, ontdekt de serie al snel dat het weven van tijdreizen de kern vormt van dit beklemmende mysterie. De plot wordt verder verrijkt met 4 families, geheimen, en de spanning tussen verschillende tijdperken. Voor kijkers die houden van uitdagende verhalen en graag diep in de raadselachtige wereld van tijdreizen duiken, biedt “Dark” een ongeëvenaarde en onvergetelijke ervaring. Maak je klaar voor een reis door de kronkels van het tijdcontinuüm terwijl “Dark” je meeneemt op een fascinerende en soms verwarrende reis.

Trailer Dark

4. The Witcher 

Gebaseerd op de boekenreeks, een fantasie-avonturenserie. “The Witcher,” gebaseerd op de gelijknamige boeken van Andrzej Sapkowski, heeft zich snel gevestigd als een van de meest geliefde fantasyseries op Netflix. Gecreëerd door Lauren Schmidt Hissrich, neemt deze epische saga de kijkers mee naar een wereld vol magie, monsters en morele grijstinten. De serie volgt Geralt of Rivia, een monsterjager die bekend staat als een Witcher. Gespeeld door Henry Cavill, brengt Geralt een complexiteit naar voren die verder gaat dan zijn brute kracht. De serie verkent niet alleen zijn vaardigheden als monsterjager, maar ook zijn innerlijke strijd met de ethiek van zijn beroep en zijn zoektocht naar zijn eigen identiteit.

Parallel aan Geralt’s verhaal volgen we ook Yennefer van Vengerberg, een krachtige tovenares met een donker verleden, en Ciri, een jonge prinses met een onbekende lotsbestemming. De manier waarop de verhaallijnen van deze 3 hoofdpersonages zich ontvouwen, geeft de serie diepgang en complexiteit. Wat “The Witcher” opmerkelijk maakt, is de rijke wereldbouw. De fictieve continenten, koninkrijken en wezens worden prachtig tot leven gebracht, en de visuele effecten tillen de magie en monsters naar een indrukwekkend niveau. De serie vermengt op meesterlijke wijze actie, intrige en humor. Geralt’s oneliners en cynische kijk op de wereld voegen een vleugje droge humor toe aan het anderszins ernstige verhaal.

Hoofd trailer The Witcher

5. Narcos 

Een misdaaddrama gebaseerd op het leven van Pablo Escobar. “Narcos,” gecreëerd door Chris Brancato, Carlo Bernard, en Doug Miro, is een meeslepende Netflix-serie die het ware verhaal vertelt van de opkomst en ondergang van de beruchte Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar. Deze crime-drama serie combineert feitelijke gebeurtenissen met fictieve elementen en biedt een ongefilterd kijkje in de wereld van drugshandel, corruptie en de meedogenloze strijd tegen het kartel. 

Wat “Narcos” onderscheidt, is de rauwe en realistische weergave van het gewelddadige conflict tussen drugsbaronnen, de Colombiaanse regering en de Verenigde Staten. De serie schuwt niet weg van de grimmige realiteit van de drugsoorlog, waarbij politiek, geweld en de menselijke tol met elkaar verweven zijn. De cinematografie van “Narcos” verdient lof, met adembenemende shots van het Colombiaanse landschap en de bruisende straten van Medellín. De serie slaagt erin de sfeer van de jaren 80 en 90 vast te leggen, inclusief de muziek die deze periode kenmerkte.

Trailer Narcos

6. The Crown

Een historisch drama over het leven van koningin Elizabeth II. “The Crown,” een Netflix-original serie gecreëerd door Peter Morgan, is een weergaloos koninklijk epos dat de tumultueuze geschiedenis van het Britse koningshuis verkent. Sinds de lancering heeft deze dramaserie wereldwijd lof geoogst voor zijn indrukwekkende productiewaarde, overtuigende vertolkingen en het bekwaam in beeld brengen van de koninklijke geschiedenis.

Niet iedereen is even lovend over deze serie. In Engeland ontstond er zelfs een rel: de dood van Diana werd uitgemolken in the Crown vonden ze.

Trailer The Crown

7. Black Mirror 

Een anthologieserie die dystopische toekomstscenario’s verkent. “The Black Mirror” blinkt uit in het verkennen van de ethische kwesties die ontstaan ​​uit de vooruitgang van technologie. Van afleveringen die sociale media obsessie en virtuele realiteit aan de kaak stellen tot verhalen over kunstmatige intelligentie en surveillance, de serie dwingt de kijker na te denken over de prijs die we betalen voor onze afhankelijkheid van moderne gadgets. Na het kijken van deze serie, verandert je kijk op sociale media gegarandeerd!

Trailer Black Mirror

8. Ozark 

Een misdaaddrama over een financieel adviseur die betrokken raakt bij witwassen. “Ozark,” gecreëerd door Bill Dubuque en Mark Williams, is een Netflix-serie die zich onderscheidt door zijn beklemmende spanning, gelaagde personages en meedogenloos kat-en-muisspel. Deze misdaadthriller neemt de kijker mee naar het afgelegen Ozark-gebergte, waar een financieel adviseur, gespeeld door Jason Bateman, zich verstrikt ziet in een dodelijk web van witwassen, georganiseerde misdaad en persoonlijke drama’s. 

De serie begint wanneer Marty Byrde (Jason Bateman) gedwongen wordt om zijn gezin te verplaatsen naar de Ozarks nadat zijn witwasoperaties voor een Mexicaans drugskartel fout zijn gelopen. Wat volgt, is een ingewikkeld spel van overleving, waarin Marty en zijn vrouw Wendy (Laura Linney) proberen te navigeren tussen meedogenloze criminele organisaties, lokale intriges en de constante dreiging van ontdekking.

Wat “Ozark” opmerkelijk maakt, is de continue opbouw van spanning en de scherpe wendingen in het verhaal. Elke beslissing heeft gevolgen en de serie schuwt niet om de donkere kant van menselijke aard te verkennen, terwijl het de morele grenzen van de personages oprekt. “Ozark” is niet alleen een misdaadthriller; het is een psychologisch drama dat de complexiteit van familiebanden, morele keuzes en de prijs van machtsverwerving verkent. Het vermogen van de serie om spanning te handhaven en de personages te laten evolueren, maakt het tot een meesterwerk dat zijn plaats heeft verdiend in de Netflix serie top 10!

Trailer Ozark

9. Breaking Bad

Een klassieke serie over de transformatie van een scheikundeleraar in een drugsproducent. “Breaking Bad” vertelt het verhaal van Walter White, een scheikundeleraar die na een verwoestende kankerdiagnose besluit zijn chemische kennis te gebruiken om de beste crystal meth te produceren. Gespeeld door de briljante Bryan Cranston, ondergaat Walter een onnavolgbare transformatie van een wanhopige man in een meedogenloze drugsproducent. De serie onthult de complexiteit van zijn karakter terwijl hij dieper in de wereld van de georganiseerde misdaad duikt, vaak geassisteerd door zijn voormalige student en zakelijk partner, Jesse Pinkman, prachtig gespeeld door Aaron Paul.

Trailer Breaking Bed, laatste seizoen

10. Lupin

In de wereld van Netflix-originals schittert een serie die niet alleen het publiek in zijn greep heeft, maar ook de kunst van het misleiden naar een hoger niveau tilt. “Lupin”, een Franse thriller- en misdaadserie. Wat “Lupin” onderscheidt, is niet alleen de kat-en-muisspel tussen Assane en de wet, maar ook de doordachte manier waarop de serie sociale kwesties en raciale ongelijkheid aan de kaak stelt. Assane navigeert niet alleen door de wereld van kunstdiefstal, maar ook door de gelaagde realiteit van hedendaags Parijs.

Trailer Lupin

Extra kijk-tip 

Als je wilt genieten van tv-kijken in de hoogst mogelijke resolutie, kies dan voor een tv met 4K Ultra HD-ondersteuning. Dit zorgt voor scherpere beelden en meer details, vooral bij het bekijken van originele Netflix-series en -films die beschikbaar zijn in 4K.

Laat je verrassen, laat je meeslepen, en wie weet ontdek je binnenkort jouw nieuwe favoriete serie – want in de boeiende wereld van Netflix is er altijd meer te ontdekken dan je zou verwachten. Pak wat te snacken, nestel je op de bank, en laat het marathonkijken beginnen!

Meer over: