Draai voor klassieke weergave

Kamasutra: wat is het en hoe doe je het?

Kamasutra: je hebt er waarschijnlijk wel eens van gehoord, maar wat is het precies? En hoe moet het? Het heeft maar één doel: beide partners intens genot geven. Dit kan je doen met één van de honderden (soms wel heel bijzondere) seksposities. In dit artikel lees je nog veel meer over Kamasutra. Succes met lezen (en uitproberen)! 

Hoewel veel mensen dit denken is de Kamasutra niet puur en alleen een manual over hoe je seks kunt hebben in verschillende standjes en posities. 

Wat is Kamasutra?

Het betekent genot (kama) en formule (sutra) in het Sanskriet. Deze genotformule is in de tweede eeuw in India vastgelegd in een boek. De Kamasutra werd vroeger voornamelijk gebruikt als handleiding voor (pas)getrouwde stellen om elkaar (op seksueel gebied) te ontdekken.

In het boek staan uiteenlopende seksstandjes beschreven. Sommige zijn vrij makkelijk uit te voeren, maar sommige standjes lijken (of zijn!) bijna onmogelijk. Deze honderden bijzondere standjes hebben maar één doel: beide partners intens genot geven. Hoe je dat doet?

Om te beginnen, start je met een verleidingsspel. In dit eeuwenoude ritueel verleiden de man en vrouw elkaar, zonder toe te geven aan seks. De filosofie van Kamasutra is dat door het toenemen van het genot, de band tussen de bedpartners hechter wordt. Na het verleiden en opwinden is het uiteindelijk tijd voor de vrijpartij.

Boeken over Kamasutra

Hoe doe ik aan Kamasutra ?

Volgens de Kamasutraleer zijn er verschillende seksstandjes om het ultieme genot te bereiken. De ene sekspositie is wat makkelijker dan de ander, maar dit is niet het enige waar het om draait. Kamasutra gaat er ook om hoeveel moeite je doet om elkaar te plezieren. Hoe en wanneer je precies seks hebt volgens de Kamasutraleer, is dan ook lastig te zeggen. Het is met name een bewustwording en het willen plezieren van je partner. Zo wordt je relatie versterkt.

Aan de slag met Kamasutra

Ben je overtuigd en wil je aan de slag met Kamasutra? Wat je ook doet, het is het allerbelangrijkste dat jij en je bedpartner plezier hebben en samen intiem genot ervaren. Zoals we al eerder schreven, zijn hiervoor honderden seksstandjes. Waar te beginnen? Je kunt natuurlijk het Kamasutra-boek aanschaffen of eerst aan de slag met populaire seksstandjes uit de Kamasutra. We zetten er 4 voor je op een rijtje. 

Hoeveel Kamasutra standjes zijn er eigenlijk?

 Kamasutra Kamasutra

4 populaire Kamasutra standjes

1. De oester

De oester is één van de bekendste seksstandjes uit de Kamasutra. De vrouw gaat op haar rug liggen en opent haar benen. De man komt bovenop de vrouw te liggen en kan zo binnendringen. Deze sekspositie heeft veel weg van het missionaris standje, maar er is toch wel een verschil. In plaats van dat de vrouw helemaal plat op haar rug gaat liggen, duwt zij haar bekken namelijk omhoog. Als dit te zwaar is, kan je ook een kussen onder de billen van de vrouw plaatsen.

2. De schaarpositie 

Dit seksstandje is alleen uit te voeren op een hoge bank, een tafel of een andere verhoging. De vrouw gaat met haar rug op de tafel liggen en legt haar billen op de tafelrand. Haar benen gaan hierbij gekruist de lucht in, waar de man haar bij de enkels pakt. De man legt de benen van de vrouw op zijn schouders en blijft rechtop staan. Omdat de benen van de vrouw gesloten zijn, is de vagina nauwer. Hierdoor wordt het genot voor zowel de man als vrouw intenser. 

3. Het liefdeshartje

De man gaat op zijn rug liggen en de vrouw gaat op hem zitten, met haar benen uitgestrekt naar voren. Dan trekt de vrouw hem omhoog, zodat de man in een zittende positie komt. Dat voelt al goed. De vrijpartij kan dan beginnen. Dit standje doet geen pijn aan je benen of rug: een verademing in vergelijking met de meeste standjes. In deze positie kun je oogcontact maken, daarom is liefdeshartje een aangenaam, intiem standje. 

4. De reverse cowgirl-positie 

De reguliere cowgirl-positie ken je waarschijnlijk al. De man ligt op bed. De vrouw knielt bovenop de man met haar gezicht naar hem toe en laat haar onderbenen plat op bed liggen. In deze positie kan de vrouw zowel op en neer als heen en weer bewegen. Het Kamasutra standje ‘de reverse cow girl’ is vrijwel identiek, alleen zit zij nu andersom met haar billen naar hem toe. Dit zorgt ook voor een totaal andere beleving dan de normale positie. De vrouw is hier in controle, zij berijdt de man in plaats van andersom. Omdat de vrouw het tempo bepaalt, is de kans op een orgasme voor haar groter. 

Seks is een goede manier om je lichaam vitaal en gezond te houden. Het werkt daarnaast rustgevend en is een goede manier om depressies en stress te onderdrukken. Als we ouder worden, hebben we niet meer zo veel seks al vroeger, maar vaak wel goed: geduldig en liefdevol. Het gaat meer om de kwaliteit dan de kwantiteit! 

Lees ook:

Auteur: Ilse Bloemendal