Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Doorbreek het taboe: waarom je masturberen bespreekbaar moet maken

In samenwerking met:

We praten er liever niet over met elkaar, maar stiekem wordt het toch vaak gedaan: masturberen. En weet je wat? Zo gek is dat helemaal niet. Iedereen heeft behoefte aan genot. Ook als je partner van huis is, of wanneer er helemaal geen partner in het spel is. En misschien zelfs wel met partner erbij. 

Tekst gaat verder onder de advertentie

Waarom vinden we het zo eng om over masturberen te praten?

Hoewel veel mensen het doen, wordt er nauwelijks over gepraat. Op het gebied van seks is masturbatie zeker één van de meest onbesproken onderwerpen. Sommige mensen vinden het te privé en vinden dat het niemand wat aangaat. Je doet het immers ook alleen. Andere vinden het niet fijn om erover te praten en krijgen er een ongemakkelijk gevoel bij. Dit gaat helemaal op voor mensen met een relatie. Veel mensen vatten het op als een belediging als zij horen dat hun partner masturbeert. En dat is jammer, want er is niks mis met masturberen – ook niet als je een relatie hebt. Sterker nog, je seksleven kan er juist beter van worden, als je beide regelmatig masturbeert. 

Henry werd ‘betrapt’ door zijn vrouw 

“Toen mijn vrouw erachter kwam dat ik masturbeerde, vond ze dat niet fijn,” vertelt Henry (58). “Ik deed dit regelmatig als zij aan haar werk was. Toen zij onverwacht eerder thuiskwam, ‘betrapte’ ze me. Ze was verrast en diep beledigd: hoe kon ik dit nou doen? Ze dacht dat ik seks met haar niet genoeg vond. Dat is totaal niet waar, ik heb met haar een fijn seksleven – ik mag echt niet klagen! Masturberen lijkt misschien iets dat je voor jezelf doet, maar het tegendeel is echter waar. Dat ik regelmatig masturbeer, heeft juist een enorme positieve impact op mijn relatie met haar.”

Masturberen bevordert zelfvertrouwen

Henry is hierin niet de enige, bevestigen onderzoeken. Verschillende onderzoekers hebben aangetoond dat masturberen je geluksgevoel bevordert, je zelfvertrouwen een boost geeft en masturberen stress verlagend werkt – allemaal factoren die bijdragen aan een betere relatie. “Maanden later kwam mijn vrouw hierop terug. Ze had het zelf ook een keer gedaan. Dat was haar eigenlijk wel goed bevallen. Nu doen we het zelfs samen - en genieten we daarna nog meer van onze seks. We weten van elkaar nu beter wat we waarderen onder de lakens en passen dit ook toe!” 

Hoe maak je masturberen bespreekbaar?

Een goede relatie kent geen geheimen. Waarom zou je het masturberen wél geheimhouden? Als je partner weet wat jij lekker vindt, kan je partner dat ook toepassen. Dat is andersom ook het geval. Eigenlijk een win-win situatie, dus waar wacht je nog op? Helaas is dit wat makkelijker gezegd dan gedaan. Als je nooit over dit soort onderwerpen praat, is het lastig om hier ineens over te beginnen. Vaak heb je hiervoor een klein opstapje nodig.

Gelukkig kan je dit opstapje makkelijk zelf creëren! Zoek daarom eens een artikel over masturberen op. Een ideaal aanspreekpunt, toch? Begin over het artikel en werp voorzichtig een balletje op en vraag of je partner ook wel eens masturbeert. Je bent immers een artikel over masturberen aan het lezen, daarom is het niet gek dat je erover begint. Terwijl de eerste reactie vaak een beetje terughoudend is, zal je merken dat als het gesprek eenmaal op gang is, het helemaal niet zo spannend is als het lijkt. Masturberen is normaal, dus erover praten ook. 

Masturberen-bespreekbaar-maken

Ontdek de voordelen van masturberen

Samen masturberen wanneer je seks hebt, kan heel opwindend zijn. Het belangrijkste daarbij is natuurlijk dat beide partners dit prettig vinden en zich eraan kunnen overgeven: alleen dan kun je er samen van genieten. Samen masturberen kun je leren! Maar waar kan je beginnen? Masturberen kan op ontelbare manieren. Met je handen of met een kussen. Echter heeft masturberen je nog veel meer te bieden – je bent nog lang niet uitgeleerd!

Je kunt ook masturberen met seksspeeltjes

Onder andere EasyToys heeft hierin een gigantisch assortiment. Er zijn wel duizenden verschillende sekspeeltjes. Veel vrouwen denken gelijk aan een vibrator. De tarzan vibrator kennen we allemaal wel. Maar weinig vrouwen kunnen klaarkomen door penetratie, je kunt dan beter kiezen voor iets wat de clitoris stimuleert. Niets voor niets is de Satisfyer Pro het meest verkochte seksspeeltje ooit. Deze stimuleert de clitoris door middel van luchtdruk, waardoor je als vrouw gemakkelijk klaarkomt. Voor mannen is de masturbator een aanrader voor een onvergetelijk hoogtepunt.

Een beetje genot is voor iedereen een goed idee

Hoewel het voor je gevoel misschien iets te ver van je bed staat, moet je het eigenlijk gewoon proberen. Of je nu wel of geen relatie hebt en ongeacht de leeftijd! Als je eenmaal weet hoe het voelt, wil je niet meer zonder. Daarnaast geeft het gebruik van seksspeeltjes, je seksleven een enorme oppepper. Het doorbreekt de sleur en geeft je seksleven een tweede leven.

7x voordelen van masturberen 

Naast dat masturberen erg fijn is, heeft masturberen ook veel voordelen. Voor je relatie maar ook voor jezelf. Wist je dit al? 

  1. Je bereikt gemakkelijker een orgasme tijdens de seks. Hoe vaker je masturbeert, hoe groter de kans is dat je een orgasme bereikt. 
  2. Je slaapt er beter door. Tijdens het hebben van (solo)seks, komt er een stofje vrij waardoor je sneller in slaap valt. 
  3. Het verbetert je bloedsomloop. Een orgasme zorgt voor een snellere hartslag, waardoor je bloed sneller wordt rondgepompt. 
  4. Het vermindert stress. Het stofje endorfine wat vrijkomt bij het masturberen, geeft je een ontspannen en vrolijk gevoel. 
  5. Het verbetert je seksleven. Als je weet wat je zelf fijn vindt, kan je partner dit ook gaan toepassen. Wat je zelf lekker vindt, kan je het beste zelf ontdekken.
  6. Het verbetert je humeur. Tijdens het hebben van (solo)seks, komt het gelukshormoon dopamine vrij. Dit stofje geeft je een gelukkig gevoel. 
  7. Het geeft je immuunsysteem een oppepper. Bij het hebben van (solo)seks komt het stofje cortisol vrij. Dit stofje geeft je immuunsysteem een oppepper. 

Auteur: Ilse Bloemendal

In samenwerking met: