Ga naar de inhoud

Hoofdpijn verhelpen door een vrijpartij?

Update:
hoofdpijn-seks

Hoofdpijn is een van die vervelende kwalen die een enorm aantal mensen treft. Op dit moment ervaren maar liefst 1 miljard mensen wereldwijd deze pijn. Het is dan ook begrijpelijk dat er talloze remedies zijn ontwikkeld om van deze hinderlijke klacht af te komen.

Een van de meest opvallende en verrassende suggesties is het idee dat seks helpt tegen hoofdpijn. Maar hoe zit het nu echt? Is dit een bewezen feit of eerder een hardnekkige fabel? Hier vind je het antwoord.

Helpt een potje seks tegen hoofdpijn?

“Schat ik heb hoofdpijn”, de veelgehoorde smoes van mensen die geen zin in een potje seks hebben. Maar misschien moet je er juist wél aan beginnen als je hoofdpijn hebt. Is seks de onverwachte truc om die vervelende hoofdpijn te verminderen?

Het idee dat seks hoofdpijn verlicht, heeft de ronde gedaan in de volksmond. Sommige mensen zijn hier zelfs heilig van overtuigd en beweren dat na een vrijpartij de pijn in hun hoofd afneemt. Met andere woorden: dit suggereert dat seksuele activiteit invloed heeft op het verlichten van pijn. Is dat geen goed nieuws?

De wetenschap achter seks en pijnverlichting

In de wereld van pijnbestrijding wordt het potentieel van dit intieme medicijn vaak over het hoofd gezien. Hoewel het niet voor iedereen een wondermiddel is, kunnen de geneugten van de slaapkamer een welkome afleiding bieden en die hoofdpijn wegmasseren. Dus, wie had gedacht dat jouw avonturen tussen de lakens niet alleen voor plezier zorgen, maar ook als een geheime wapen tegen hoofdpijn kunnen dienen?

Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat direct aantoont dat seks hoofdpijn vermindert. Wel is bekend dat seks bepaalde chemische en hormonale reacties in het lichaam veroorzaakt, zoals de afgifte van endorfines – de natuurlijke pijnstillers van het lichaam. Deze chemische veranderingen kunnen mogelijk bijdragen aan het verminderen van pijn, waaronder hoofdpijn.

Realiteit versus verwachting

Hmm. Moet je nou wel of niet het bed induiken als je last hebt van pijn aan je hoofd? Hoewel veel mensen na een vrijpartij minder last hebben van hoofdpijn, is het belangrijk om te benadrukken dat dit niet voor iedereen geldt. Seks als remedie voor hoofdpijn is eerder gebaseerd op persoonlijke ervaringen dan op wetenschappelijk bewijs. Daarom moeten we helaas melden dat seks niet ingezet kan worden als remedie. Het is belangrijk om hoofdpijn serieus te nemen en indien nodig medisch advies in te winnen om de juiste behandeling te krijgen.

Bekijk ook onderstaande video en ontdek wat je nog meer kunt doen tegen hoofdpijn >>

Let op: Startpagina geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij gezondheidsklachten altijd een deskundige.

Meer over: