Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Opgebiecht: ‘Niemand weet dat ik (erotische) voetenfoto’s verkoop als bijverdienste’

‘Dat ga ik ook proberen’, dacht Ellen (38) toen ze ontdekte dat je honderden euro’s per maand kunt verdienen aan het verkopen van (erotische) voetenfoto’s. Inmiddels doet ze het al een paar jaar, en weet niemand in haar omgeving van haar ‘dubbelleven’.

De bijverdienste van soms wel 1000 euro in de maand maakt het het echter meer dan waard.

De tekst gaat onder de advertentie verder.

‘Die video bleef hangen’

“Een vriendin stuurde me een keer als grapje een video door van een vrouw die vertelde dat zij online foto’s van haar voeten verkocht, en daar honderden euro’s per maand mee verdiende. ‘Dit kunnen we ook altijd nog gaan doen,’ stuurde die vriendin toen”. Ellen lachte met haar mee, maar ergens bleef de video hangen. Voetenfoto’s maken, het klonk zo makkelijk. “Het is anoniem, laagdrempelig, en snel verdiend. Ik had het niet heel breed, dus kon best een bijverdienste gebruiken. Maar ik was vooral ook heel nieuwsgierig: zou het me lukken? Zouden mensen willen betalen voor mijn foto’s?”

Ellen had op dat moment een vaste vriend maar woonde niet samen. Tegenover haar vriend voelde ze zich wel een klein beetje schuldig. “Niet omdat ik die foto’s wilde verkopen, het zijn maar voeten. Maar dat ik het ‘stiekem’ deed, zat me toch niet helemaal lekker. Maar ja: ik vond het ook te beschamend om wel op te biechten. Ik wilde het eerst voor mezelf ontdekken.”

Niet meteen succes

Ellen speurde het internet af naar ervaringen van vrouwen die ook voetenfoto’s verkochten. “Zo kreeg ik een goed idee van hoe het werkt en wat eraan te verdienen valt. Ook waren er veel tips over het soort foto’s dat goed werkt en wat niet.” Wanneer Ellen alleen thuis was, had ze alle tijd om dingen te proberen met haar camera. “De eerste foto’s die ik op de website deelde waren echt nog heel simpel en saai, weet ik nog. Later ging ik veel meer experimenteren.” Ze uploadde ze op een website speciaal voor erotische voetenfoto’s. “Die werd ook aangeraden in die video die ik eerder zag. Dat voelde veilig, ook dat de betaling gewoon via hen geregeld werd.”

Het liep niet meteen storm. “Ik was ergens een beetje teleurgesteld, maar nu denk ik: natuurlijk niet. Die website stond vol foto’s, en vaak ook van veel betere kwaliteit en met interessantere ‘props’ (rekwisieten) en achtergronden.” Maar Ellen gaf niet meteen op en begon haar profiel ook anoniem op social media te promoten. “Toen begonnen de eerste kopers binnen te druppelen.”

Specifieke verzoekjes

“Op een gegeven moment begon ik berichten te krijgen met verzoekjes, waar de koper dan extra voor wilde betalen. Van redelijk normaal, zoals het dragen van bepaalde schoenen, tot heel raar en specifiek. Bijvoorbeeld dat ik door cacaopoeder moest lopen. Ik deed het allemaal, en toen begon het steeds sneller te groeien. Ik begon met het vragen van 5 dollar voor een foto, maar al snel werd dit 30 dollar. Voor speciale verzoekjes werd er soms wel 100 dollar geboden.”

Ellen merkte al snel dat de verleiding groot werd om steeds een stapje verder te gaan voor meer geld. Vooral toen mensen om foto’s met haar gezicht erbij gingen vragen. “Maar daar blijf ik altijd de grens trekken. Ik ben als de dood dat iemand die ik ken hierachter komt.”

Tot wel 1000 euro per maand

En dat dubbelleven geheimhouden, wordt steeds lastiger. “Ik probeer 2 keer per dag een nieuwe foto of video te uploaden. Het maken van genoeg voorraad neemt soms wel een hele dag in het weekend beslag. En dat naast mijn gewone baan. Het is verslavend. Niet alleen het geld, ook het succes, het groeien, de aandacht, de complimenten. Al is het natuurlijk oppervlakkig, die mannen hebben geen idee tegen wie ze het hebben. Toch streelt het je ego.”

Dat Ellen inmiddels geen relatie meer heeft, maakt het wel makkelijker. “Het liegen tegen familie en vriendinnen blijf ik moeilijk vinden. Ik kan nu vaker winkelen of op vakantie, ik heb nu vaak een extraatje tussen de 400 en 1000 euro per maand. Mijn vriendinnen vragen wel eens waar ik het allemaal van doe. Dan lach ik het weg of zeg ik dat ik wat dingen op Marktplaats heb verkocht. Ik lieg nu al zo lang, dat ik het niet meer durf toe te geven.”

‘Geen geheimen meer’

Voorlopig denkt Ellen er nog niet aan om te stoppen. “Maar ik zou het bij een nieuwe relatie denk ik wel vertellen, hoe spannend ik dat ook vind. Ik wil daarin geen geheimen meer. Als diegene er dan niet oké mee is, dan zou ik wel stoppen. Maar voor nu zou ik niet weten waarom. Het geld is welkom en het werk is, hoe gek dat ook klinkt, lekker creatief. Ik raad het iedereen aan.”

Heb jij ook een geheim waar je niemand over durft te vertellen, en wil je dat opbiechten? Mail dan naar onze redactie en wij delen je verhaal (anoniem).

Lees ook

Sarah's geheime reisverhalen

Iedere week vertelt Sarah over haar spannende (erotische) reisgeheimen! Ze neemt je mee door heel Europa en verder. Lees Sarah's reisgeheimen deel 1.