Ga naar de inhoud

Hoe kom je een eenzame Valentijnsdag door?

Update:
valentijnsdag

Valentijnsdag komt er weer aan. Wat als je nog nooit een roos of partner hebt gehad? Terwijl sommige mensen de dag van de liefde vieren met romantische diners en (dure) bossen rozen, kan het voor anderen een herinnering zijn aan eenzaamheid. Als je jezelf ooit hebt afgevraagd hoe je een eenzame Valentijnsdag kunt overleven, ben je niet de enige. Lees verder!

Een lezer stuurt ons in: “Vorig jaar voelde ik me zo verschrikkelijk depressief op die dag. Dat wil ik niet weer hebben. Hoe overleef ik een eenzame Valentijnsdag?”

10 tips om Valentijnsdag als single te overleven

1. Verwen jezelf met liefde

Geen date? Geen probleem! Geef jezelf de koninklijke behandeling die je verdient. Of het nu gaat om een zelfgemaakte favoriete maaltijd, een ontspannend bad met kaarsen of gewoon luieren met je favoriete snacks en films. Maak het een dag die helemaal om jou draait.

Bakken op Valentijnsdag voor jezelf, buren, vrienden of collega’s

2. Organiseer een leuke avond met vrienden

Valentijnsdag hoeft niet alleen over romantiek te gaan. Het kan net zo goed over vriendschap gaan. Trommel je vrienden op voor een gezellige avond vol lachen, samen koken en eten, spelletjes en misschien een paar gênante liefdesverhalen delen. Wie zegt dat je een romantische partner nodig hebt om plezier te hebben?

3. Vrijwilligerswerk doen

Als je eenzaamheid wilt verslaan, sla dan de handen ineen en ga vrijwilligerswerk doen. Er is geen betere manier om je hart te vullen dan door anderen te helpen. En wie weet, misschien vind je wel liefde in onverwachte vriendschappen. Over een win-win situatie gesproken.

4. Maak een zelfliefde lijst

Neem een moment om een lijst te maken van al je verbazingwekkende eigenschappen en prestaties. Als je ooit twijfelt aan je waarde, herinner jezelf er dan aan dat je waarschijnlijk de enige persoon bent die ooit een hele pizza in één keer heeft opgegeten en er nog steeds uitziet als een rockster.

5. Creëer een ontspanningsritueel

Je hoeft geen zenmeester of yogi te zijn om te ontspannen op Valentijnsdag. Ga in je pyjama zitten met een zak chips, een zak M&M’s en noem het ‘ontspanning in stijl’. Wie heeft yoga nodig als je kunt genieten van de kunst van het relaxen, zonder je in onmogelijke posities te wringen?

6. Liefdevolle boodschappen voor vrienden

Stuur liefdevolle boodschappen naar je vrienden, of het nu via een kaart, een bericht of een klein cadeautje is. Laat hen weten hoeveel ze voor je betekenen. Het delen van liefde met anderen verbetert de sfeer van Valentijnsdag aanzienlijk.

7. Geniet van de kleine dingen

Valentijnsdag draait niet alleen om grandioze gebaren. Waardeer de kleine dingen in het leven die je vreugde brengen. Dit kunnen eenvoudige genoegens zijn, zoals het luisteren naar je favoriete muziek, een heerlijke kop thee of een zonsondergang. Dit is eigenlijk een tip die je elke dag moet toepassen. Dan maak je het leven zoveel mooier!

8. Ontmasker de commerciële cupido

Een ontdekking die je wellicht direct een idee geeft, is het besef dat Valentijnsdag eigenlijk een uit Amerika geïmporteerde, puur commerciële aangelegenheid is. Waarom jezelf eenzaam voelen vanwege iets dat in feite draait om marketingstrategieën en winstbejag? Laat die last van je schouders vallen en ga iets doen met vrienden, zoek afleiding, en herinner jezelf eraan dat je niet eenzaam hoeft te zijn vanwege een commerciële hype. Geef die glimlach een kans om te stralen – je verdient het!

9. Ga naar een vrijgezellen party

Waarom niet deelnemen aan de bruisende vrijgezellenfeesten die door het hele land worden georganiseerd? De sfeer is gevuld met positieve energie en vrijgezellen die de kracht van zelfliefde vieren. Gooi je handen in de lucht, dans op de deuntjes van vrijheid, en omarm de vrijgezel in jou. Wie weet, misschien ontmoet je wel gelijkgestemde zielen die ook liever de dansvloer verkiezen boven een romantisch diner.

10. Vraag of je vrienden een date voor je regelen

Als de gedachte aan een date op Valentijnsdag je nerveus maakt, waarom vraag je dan niet aan je vrienden of ze een date voor je kunnen regelen? Ze kennen je goed en vinden waarschijnlijk de perfecte match voor je.

Laat Cupido dit keer de hulp van je vrienden inschakelen en wie weet wat voor leuke verrassing er op je pad komt. Soms zijn vrienden de beste matchmakers! Succes gegarandeerd.

Valentijnsdag hoeft geen blauwe maandag te zijn als je single bent. Gooi die confetti in de lucht, omhels de liefde in al zijn vormen en lach in het gezicht van de Valentijnsdagblues!

Meer over: