Ga naar de inhoud

Prostaatmassage, het is gezond én lekker

Update:

Heb je ooit overwogen om prostaatmassage een kans te geven? Misschien ben je nieuwsgierig, of misschien twijfel je nog. Hoe dan ook, een orgasme door prostaatstimulatie kan verrassend plezierig zijn! In dit artikel nemen we je mee in de wereld van P-spot massage en leggen we uit hoe je jezelf of je partner verwent met deze heerlijke ervaring.

Terwijl de vrouwelijke G-spot vaak in de schijnwerpers staat, is het hoog tijd om de P-spot, ofwel de prostaat, te ontdekken!

Wat is de P-spot?

De ‘P-spot’ verwijst naar de prostaat, een walnootgrote klier tussen de anus en het scrotum, net onder de blaas. Dit gebied herbergt zenuwbanen die cruciaal zijn voor erecties, orgasmes en zaadlozingen. De prostaatklier produceert en transporteert prostaatvocht.

Geloof ons, als je de P-spot ontdekt, krijgt je relatie een enorme boost!

Wat is prostaatmassage?

Ook wel prostaat melken genoemd, is prostaatmassage dé techniek om de prostaat te stimuleren, met vingers of een speciale stimulator. Een orgasme door prostaatmassage wordt vaak intenser ervaren dan een normaal orgasme, soms zelfs resulterend in meervoudige hoogtepunten.

Waarom is prostaatmassage zo plezierig?

Het masseren van de prostaat kan een man in de zevende hemel brengen. De prostaat zit boordevol zenuwuiteinden en fungeert als een krachtige erogene zone.

Wat maakt prostaatmassage, of prostaatmelken, nu zo doeltreffend bij mannen?

Wel, eigenlijk is het vrij eenvoudig. Dit is voornamelijk te danken aan het aanzienlijke aantal zenuwuiteinden in de prostaat. De prostaat is een zeer gevoelig orgaan, om dat maar zacht uit te drukken.

Is prostaatmassage gezond?

Het is niet alleen heel lekker, maar ook erg gezond. Dit zijn de gezondheidsvoordelen van een prostaatmassage:

  1. Hardere erecties door betere doorbloeding.
  2. Verbeterde ejaculatie voor een krachtiger orgasme.
  3. Voorkomt prostaatproblemen en ontstekingen.
  4. Vermindert prostaatpijn en ongemak.
  5. Stressvermindering.

Hoe stimuleer je de prostaat?

  • Voor een intens orgasme tijdens de seks is het cruciaal de P-spot te vinden, ongeveer 5 cm diep. De prostaat bevindt zich tussen het scrotum (de balzak) en de anus. Daar is een voelbare, verharde plek ter grootte van een walnoot, die de prostaat vertegenwoordigt. Dit gebied is bijzonder gevoelig omdat hier verschillende zenuwuiteinden samenkomen. Deze spelen een rol bij seksuele sensaties en, natuurlijk, het ervaren van orgasmes.
  • Masseer voorzichtig met de vinger richting de navel. Voor een comfortabele ervaring is het het beste om de massage uit te voeren terwijl de persoon ligt, met voldoende anaal glijmiddel. Laat de persoon op zijn rug op bed liggen met licht opgetrokken knieën.
  • Voorzichtigheid is geboden wanneer je je vinger naar binnen brengt en deze in de richting van de navel beweegt. Het moment waarop je een kleine verdikking voelt, geeft aan dat de prostaat is bereikt. Begin met zachte massagebewegingen om de prostaat aan het gevoel te laten wennen.
  • Aangezien de zenuwuiteinden uiterst gevoelig zijn, is voorzichtigheid geboden, vooral als je net begint of als het de eerste keer is. Indien nodig, breng extra glijmiddel aan. Als de persoon geniet van de sensatie, kun je geleidelijk de druk verhogen.
  • Voor degenen die de voorkeur geven aan alternatieven voor vingers, zijn er prostaatspeeltjes beschikbaar, zoals een prostaat dildo of een prostaat vibrator.

Stimuleer je prostaat op een andere manier

Meer over: