Ga naar de inhoud

Meetlat langs de jongeheer – grootste penis in deze landen

Update:
Meetlint langs jongeheer, grootste penis

Het lengte van het mannelijke geslachtsdeel, de penis ofwel de jongeheer is sinds mensenheugenis onderwerp van gesprek, discussie, misverstanden, fabels en geruchten. Maar hoe staan de mannen er nu eigenlijk voor in de verschillende werelddelen. We gingen voor je op zoek.

Om maar direct met de deur in huis te vallen en een hardnekkig gerucht uit de wereld te helpen: het verband met de grote van de mannelijke schoenmaat of lengte van de wijsvinger of neus is nooit wetenschappelijk bewezen. En nooit is officieel vastgesteld in welk land mannen met de grootste geslachtsdelen hebben. Wel zijn gemiddelden berekend.

Wat is de gemiddelde lengte van een penis?

De tekst gaat onder de video verder >>

Landen met de gemiddeld grootste jongeheer

  1. Congo – 17,93 cm
  2. Ecuador – 17,77 cm
  3. Colombia – 17,03 cm
  4. Ghana – 17,31 cm
  5. Venezuela – 17,03 cm

Landen met de gemiddeld kleinste jongeheer:

  1. Zuid-Korea – 9,66 cm
  2. Cambodja – 10,04 cm
  3. Thailand – 10,16 cm
  4. India – 10,24 cm
  5. Birma – 10,7 cm

Enkele Europese landen:

Nederland (15,87 cm), Duitsland (14,48 cm) en Spanje (13,85 cm)

Hongarije (16,51 cm), Groot-Brittannië (13,97 cm).

Het draait om intieme gevoelens

Met verschillende onderzoeken is geprobeerd het vraagstuk wie de langste heeft te beantwoorden. Deze worden vaak bekritiseerd vanwege de niet afdoende onderzoeksmethode, culturele vooringenomenheid en gebrek aan representativiteit.

En dames let op: de grootte van de jongeheer heeft niets te maken met seksuele prestaties of genot. Seksuele bevrediging hangt af goede onderlinge communicatie, de intieme gevoelens voor elkaar en wederzijdse waardering en respect voor de partners.

Onderzoek over de penis

Bekijk de uitzending van RTL Late Night hieronder terug >>

Pennis in relatie tot lichaamslengte

De grootte van de penis varieert afhankelijk van genetica, etniciteit, en individuele anatomie.

Slechts enkele studies hebben een verband kunnen vaststellen tussen lichaamslengte en penislengte. Als er al een verband is, dan is deze marginaal. Sommige wijzen er zelfs expliciet op dat geen correlatie hebben gevonden. Bovenstaande tabel hierboven bevestigt dit tot op zekere hoogte. De kortste lengtes worden gevonden in landen met een kleine lichaamsomvang. 

Geen van de studies toont een verband aan met de leeftijd van de proefpersonen.

Bloedpenis en vleespenis

Wiskundig gezien is een stijve lengte van 13,6 cm ongeveer 1,5 keer zo lang als de slappe lengte van 9,3 cm. In de regel kan je uit de slappe penis slechts grofweg de erectie grootte afleiden.

Hiervoor worden vaak de termen bloedpenis (de zogenaamde “groeier”) en vleespenis gebruikt:

  • De bloedpenis is in slappe toestand kleiner. Tijdens een erectie stroomt er relatief veel bloed naar het erectieweefsel, waardoor de penis groeit.
  • De vleespenis is in normale toestand al vrij groot en verandert vooral qua hardheid, maar niet qua lengte. Dit verschil is te wijten aan klimaatomstandigheden.

Veel mannen met een bloedpenis leven in overwegend in koude streken.

Bronnen: Wat Mannen Denken, Men at Work
Foto: Brejeq (Canva)

Meer over: