Ga naar de inhoud

Impotentie: Tips en hulpmiddelen om te genieten van seks zonder penetratie

Update:
Impotent

Hoewel impotentie een uitdaging kan zijn voor stellen die van seks genieten, betekent dit niet het einde van hun seksleven. Het betekent niet dat wanneer je als man impotent bent je nooit meer seks hebt met je partner.

Er zijn genoeg andere manieren om intiem te zijn en te genieten van seksuele activiteit zonder penetratie. Heb je ook te maken met een partner die impotent is? Of heb je zelf erectieproblemen? Hieronder geven we je enkele tips en ideeën.

Impotent? Praat erover met je partner

Het is natuurlijk altijd belangrijk om open en eerlijk te communiceren met je partner over wat je voelt en wat je verlangens zijn, ook als je geen erectie meer krijgt. Vind je het misschien eng om over je impotentie te praten? Probeer het toch. Het helpt om de ​​band te behouden, te versterken en elkaar beter te begrijpen.

Verken andere vormen van seksuele activiteit

Er zijn gelukkig genoeg manieren om te blijven genieten van seksuele activiteit zonder penetratie. Zoenen, knuffelen, strelen kan natuurlijk altijd, maar je experimenteer ook eens met orale seks, speeltjes of een erotische massage. Probeer verschillende technieken uit en ontdek wat voor jullie beiden werkt.

Verken nieuwe locaties

Seks hoeft niet alleen in bed te gebeuren. Probeer nieuwe locaties, zoals de keukentafel of de bank. We kunnen hier ook plekken buiten de deur voor je opperen, helaas gaat dat niet. Want indien je wordt betrapt door iemand van de handhaving dan kun je een boete krijgen voor schending van de openbare orde. Tja, wie heeft het niet een keer in de natuur gedaan. In een sloepje op het water of gewoon op een plek in de duinen. Wees een keer stout. Maar je hebt deze tip niet van ons gekregen. Een andere omgeving zorgt gegarandeerd voor spannende ervaring.

Experimenteer met fantasieën

Praat met je partner over je fantasieën en ontdek wat jullie beiden opwindt. Dit kan helpen om nieuwe manieren te ontdekken om intiem te zijn zonder penetratie. Je kunt ook eens onverwacht een spannend verhaal vertellen, in je partners oor fluisteren wat je allemaal met hem of haar zou willen doen.

Impotentie hoeft dus niet het einde te betekenen van je seksleven met je partner of anderen. Het belangrijkste is om open te staan ​​voor nieuwe ervaringen en te ontdekken wat voor jullie beiden werkt. 

Oja vergeet niet een keer ‘texting’. Dit is ook een manier om je partner op te winden en. Stuur elkaar prikkelende foto’s. Doe alleen nooit iets waar je zelf geen goed gevoel bij hebt of wanneer je de ander niet voldoende vertrouwd. 

Hulpmiddelen voor stimulering door penetratie

Als je partner toch behoefte heeft aan penetratie zijn er verschillende speeltjes en hulpmiddelen op de markt die helpen bij seksuele activiteit met penetratie. Denk aan een vibrator of gebruik een keer een dildo. En dan zijn er nog de hulpmiddelen zoals handboeien of voetboeien die voor een spannende ervaring zorgen.

Weet je de oorzaak niet van je erectieproblemen of impotentie, breng dan een bezoek aan een specialist.

Misschien vindt je het ook interessant om te lezen over hoe het zenuwstelsel werkt in de geslachtdelen van een man en vrouw.

Meer over: