Ga naar de inhoud

Zenuwen clitoris versus penis, zó zit het!

Update:

De clitoris is 1 van de meest mysterieuze en krachtige erogene zones bij vrouwen. Hoewel veel mensen het misschien niet weten, is de clitoris veel gevoeliger dan de penis. De clitoris is een zeer gevoelig orgaan, maar hoe gevoelig precies? Je leest het in dit artikel.

Onderzoek

Sinds de 19e eeuw hebben seksuologen en andere professionals gedacht dat de clitoris 8.000 zenuwuiteinden heeft. Alleen werd er in het verleden weinig onderzoek naar de clitoris gedaan. Naar verluidt werd het onderwerp van clitorale anatomie als ’taboe’ beschouwd, wat heeft geleid tot een gebrek aan informatie over hoe de clitoris functioneert en wat haar functies precies zijn. Gelukkig hebben onderzoekers nu een nieuwe kijk op de clitoris ontwikkeld. Recente Amerikaanse onderzoeken tonen aan dat de gemiddelde clitoris 10.281 zenuwuiteinden heeft. Dit is meer dan 2 keer zoveel als een penis, die maar 4000 zenuwuiteinden heeft.

Nieuw inzicht 

Dit nieuwe inzicht op de anatomie van de clitoris is belangrijk omdat het ons meer kennis geeft over hoe en waarom vrouwen seksueel genot ervaren. Door het vergroten van onze kennis van de clitoris, kunnen we ook het seksuele leven van vrouwen beter begrijpen en verbeteren.

Het nieuwe onderzoek suggereert ook dat de clitoris niet alleen verantwoordelijk is voor het ervaren van seksueel genot, maar ook voor andere seksuele functies, waaronder het verhogen van de seksuele verlangens bij vrouwen. Dit betekent dat het vergroten van de kennis over de clitoris, niet alleen de seksuele ervaringen van vrouwen zal verbeteren, maar ook hun algehele seksuele gezondheid.

Ontdekking

Deze ontdekking is een grote stap voorwaarts in de vrouwelijke seksuele gezondheidszorg. Door het vergroten van onze kennis over de clitoris, kunnen vrouwen hun seksuele ervaringen beter begrijpen en verbeteren, wat leidt tot een betere kwaliteit van seksueel leven voor alle vrouwen.

Waarom is een clitoris gevoeliger dan een penis?

De clitoris is een uniek gebied in het vrouwelijk lichaam, gelegen tussen de plooien van de schaamlippen, en het is bijzonder gevoelig voor aanraking. De clitoris wordt vaak omschreven als het ‘centrum van plezier’ van de vrouw en het is dan ook geen verrassing dat de clitoris gevoeliger is dan de penis. Waaruit blijkt dit? Om te beginnen hebben we het over anatomie. De clitoris is een klein orgaan dat ligt in de schaamlippen. Het is een klein stukje erotisch gevoelig vlees dat bij gevoelige stimulatie kan leiden tot een orgasme. Dit komt omdat het een zeer gevoelig gedeelte van het lichaam is en het heeft meer zenuwuiteinden dan de penis. Bij de penis komen er veel minder zenuwuiteinden voor.

Daarnaast is de clitoris beter bestand tegen warmte dan de penis. De warmte die bijvoorbeeld gegenereerd wordt tijdens het vrijen, is voor de clitoris minder schadelijk dan voor de penis. Hierdoor blijft de clitoris gevoeliger. Ook de huid die de clitoris bedekt is veel dunner en gevoeliger dan die van de penis. Zonder deze dunne huid zou de clitoris nog gevoeliger zijn. Deze dunne huid maakt het voor de clitoris mogelijk om direct door seksuele stimulatie opgewonden te raken.

Het is een zeer klein orgaan waardoor het zeer gevoelig is voor stimulatie. Omdat de clitoris kleiner is dan de penis, heeft de clitoris meer zenuwuiteinden in een kleiner gebied, waardoor meer stimulatie kan worden gegeven. Dit maakt de clitoris dus gevoeliger dan de penis.

Verschil tussen een clitoris en penis

Het verschil tussen een clitoris en een penis is groot en ook subtiel. Hoewel beide organen in veel opzichten vergelijkbaar zijn, zijn er ook verschillen die de 2 verre van identiek maken. Wat is het verschil tussen een clitoris en een penis? In de 1e plaats is er het verschil in grootte. Althans het uitwendige deel van de clitoris is ongeveer even groot is als een erwt en slechts een klein deel van het gehele geslachtsorgaan. De penis, daarentegen, is veel groter en is het meest prominente onderdeel van het mannelijke geslachtsorgaan.

Het 2e verschil tussen de clitoris en de penis is de manier van seksuele stimulatie. De clitoris reageert vrijwel alleen op directe stimulatie. Dit betekent dat de clitoris een belangrijke rol speelt in het verkrijgen van seksuele bevrediging. De penis, daarentegen, is meer gericht op penetratie en behoeft minder plaatselijke stimulatie om tot een hoogtepunt te komen.

Ook interessant om te lezen:

Meer over: