Ga naar de inhoud

Met deze dagjes weg zit je ook goed bij kou en regen

Update:
Dagje weg met regen

De typische Hollandse grijze lucht laat zich vaak zien. Gelukkig betekent dat niet dat we binnen op de bank hoeven te zitten. Integendeel! Slecht weer hoeft je dag niet te verpesten. Of het nu regent of stormt, dit zijn de leukste tips voor overdekte uitjes zodat je niet thuis hoeft te blijven.

Opwarmen in de sauna

Je verkoudheid verdwijnt als sneeuw voor de zon, je humeur gaat er ieder uur op vooruit: de sauna is de ideale plek om slecht weer te ontvluchten. In de sauna kun je lekker opwarmen in kruidenbaden, sauna’s, whirlpools én stoomruimtes. Een dagje wellness is ook een perfecte gelegenheid om uitgebreid bij te kletsen met je partner of een vriend(in). 

Ben je nog niet eerder naar een sauna geweest? Dit zijn de voor- en nadelen van de sauna.

Bezoek een overdekte dierentuin

Dierentuinen zijn soms grotendeels overdekt, wat ideaal is als het regent. De keuze is divers. Met haar Amazone Regenwoud en Vlindertuin is de Orchideeën Hoeve zelfs een waar tropisch paradijs. In SEA Life is de tropisch onderwaterwereld te bewonderen, maar maak je ook een reis via de Nederlandse wateren naar diepe oceanen. Boudewijn Seapark in Brugge heeft een overdekt dolfinarium, binnenspeeltuin en een overdekte schaatsbaan. 

Naar de bioscoop

De bioscoop is een perfect overdekt uitje bij slecht weer. In de bioscoop zit je heerlijk droog en kun je genieten van de nieuwste films. Wat is fijner dan wegzakken in een comfortabele stoel in de bioscoopzaal? Als je weet dat het buiten giet, geniet je nog meer van je film met een bak popcorn op schoot. Je kunt naar een reguliere bioscoop gaan, of je brengt een bezoekje aan het Omniversum, waar de films op een enorm koepelscherm geprojecteerd worden. De beleving van de film wordt nog eens extra versterkt door een bijzonder geluidssysteem met 36 speakers. Een hele ervaring!

Naar het theater

In de zaal van een concert, theater of cabaretvoorstelling vergeet je alles om je heen. Je wordt helemaal meegezogen in de muziek en het verhaal, zonder stil te staan bij de zoveelste regenbui. In Utrecht kun je bij het Beatrix Theater genieten van verschillende musicals. Of wat dacht je van een bezoekje aan het DeLaMar Theater in Amsterdam? Kun je daarna gelijk borrelen op het Leidseplein.

Of geniet van een prachtige balletvoorstelling, net als Prinses Beatrix.

Winkelen in een overdekt winkelcentrum

Nederland heeft veel overdekte winkelcentra, ideaal voor een regenachtige dag. Overdekt winkelen is fijn, gezellig én handig. Al je favoriete winkels onder 1 dak – want de winkelcentrums zijn enorm groot. Je vindt er een compleet assortiment aan horecagelegenheden en winkels. De beste overdekte winkelcentrums van Nederland zijn Hoog Catharijne in Utrecht, het Alexandrium in Rotterdam en de Arena in Den Bosch. Westfield Mall in Leidschendam is de grootste van Nederland.

Er zijn ook meerdere outlet-centra, zoals Batavia Stad en de outlet in Roermond. Hier koop je designerkleding met flinke korting. Niet overdekt, maar voldoende winkels om even te schuilen en genoeg plekjes om wat te drinken of eten.

Gezellig potje bowlen of kegelen

Een paar uurtjes bowlen is altijd gezellig. De vreugde die je voelt als je een strike gooit, het heerlijke diner arrangement, de competitie onderling. Bowlen is een perfect uitje als het slecht weer is.

Je kunt ook kiezen voor kegelen, dit is vaak iets lastiger, maar leuker voor de meer geoefende speler. Met kegelen maak je gebruik van een andere bal en zijn er iets wat andere spelregels. Bij kegelen is de bal anders en het aantal kegels dat in één keer wordt omgegooid is beslissend voor het aantal punten van die worp. Er mag dus geen 2 keer gegooid worden, in tegenstelling tot bowlen. 

Word een keukenprins(es) tijdens een kookworkshop

Naarmate je ouder wordt, is de kans groot dat de liefde voor het koken afneemt – of juist erg toeneemt. Hoe dan ook, er zal toch elke dag eten op tafel moeten komen. Tijdens een kookworkshop leer je alle fijne kneepjes van het vak en leer je koken weer (of extra) te waarderen. Tot slot mag je je kookkunsten natuurlijk zelf opeten. Extra je best doen dus! 

Middagje museum

Een museum is een ideaal overdekt uitje tijdens slecht weer. Je hebt de klassieke musea zoals Het Rijksmuseum en het Vincent Van Gogh museum, waar je zeker een keer geweest moet zijn.

Je kunt ook voor kleinere musea kiezen. Beleef een dagje vol nostalgie in het Beatles museum in Alkmaar, ga terug in de tijd in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, neem een kijkje in het in het Anne Frank Huis in Amsterdam of leer alles over de spoorwegen in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Met bijna 700 musea is er in Nederland altijd wel een leuk museum in de buurt, de opties zijn eindeloos. Welk museum wil jij graag nog bezoeken? 

Leer een instrument

Als je een instrument hebt liggen waar je nooit de tijd voor hebt genomen, is dit een goed moment om te oefenen. Nodig mensen uit om samen te oefenen met behulp van gratis online muzieklessen, bijv. op youtube, JustinGuitar, Play Piano by Ear, Coursera of Skoove.

Maak een fotoboek

Blader door je foto’s en maak een fotoboek van je favoriete herinneringen. Bijvoorbeeld van je favoriete vakantie of maak een leuke compilatie van je beste vrienden of familie. En laat het fotoboek daarna afdrukken.

Luister naar muziek of podcasts

Creëer een afspeellijst met je favoriete muziek of ontdek nieuwe podcasts om naar te luisteren. Je kunt bijvoorbeeld Spaans, Frans of Italiaans leren ter voorbereiding op je zomervakantie.

Ga naar een indoor kartbaan

Rijd rond als een echte coureur op een indoor kartbaan en daag je vrienden uit voor een race. Wie rijdt de snelste ronde? En daarna lekker typisch Nederlandse bitterballen eten na afloop.

Ga naar een indoor ijsbaan

Bind de schaatsen onder en geniet van het ijsplezier op een indoor ijsbaan. Er zijn er verschillende verspreid over Nederland. Denk aan het Sportiom in ´s-Hertogenbosch.

Biertje erbij?

Maak een rondleiding door een echte bierbrouwerij: Ontdek het brouwproces en geniet van een proeverij bij een van de vele Nederlandse bierbrouwerijen. In Amsterdam zit een brouwerij van een bekend biermerk.

Bezoek een indoor markt

Ga naar een overdekte markt, zoals de Markthal in Rotterdam, of de markt in Beverwijk, waar je kunt genieten van heerlijk eten en ambachtelijke producten.

Klimmen

Ga naar een indoor klimhal: Voor avontuurlijke mensen is een indoor klimhal een leuke manier om je klimvaardigheden te testen, ongeacht je niveau. Zo blijf je ook mooi in beweging.

Ga naar een binnenspeeltuin

Breng een bezoek aan een binnenspeeltuin met allerlei speeltoestellen, springkussens en klimparcours voor kinderen. Ook door alleen te kijken naar de gekke capriolen van kinderen heb je een leuk uitje.

Betaal niet te veel voor een dagje weg

Maak gebruik van veilingsites zoals vakantieveilingen, social deal of uitmetkorting.nl om de leukste aanbiedingen te vinden. Zo krijg je inspiratie en bespaar je geld.

Met deze activiteiten kun je jezelf bezighouden en een leuke en productieve dag hebben, zelfs als het buiten regent. Veel plezier!

Meer over: