Draai voor klassieke weergave

Met deze dagjes weg zit je goed bij kou en regen


De typische Hollandse grijze lucht laat zich vaak zien. Gelukkig betekent dat niet dat we binnen op de bank hoeven te zitten. Integendeel! Er zijn talloze uitjes te ontdekken waarbij je je niets hoeft aan te trekken van het weer.
 

Leuke musea voor kinderen

Laat de voorpret alvast beginnen en maak plannen voor een gezellig dagje naar het museum met de (klein)kinderen. Steeds meer musea zijn gericht op kinderen en hebben een interactief programma. Heb je bijvoorbeeld Naturalis in Leiden al ontdekt? Of weleens een ‘reis door de mens’ gemaakt in Corpus? Hier vind je een overzicht van de leukste musea.

Actief in de natuur

Echte buitenmensen houden van een stevige wandeling in een van de natuurgebieden die Nederland rijk is. Juist in deze tijd van het jaar zijn de kleuren van de bladeren prachtig en kan de lucht adembenemend zijn. Het enige wat je nog hoeft te doen, is kiezen uit één van de vele mooie wandelroutes. En het weer? Met een paar goede wandelschoenen en een regenjack maakt een buitje meer of minder niets uit.

Beleef meer tijdens een stedentrip

Niets zo leuk als samen een nieuwe stad ontdekken. Misschien ga je in een stad die je niet kent het liefst winkelen. Maar als het regent of koud is, kan dat snel vervelen. Gelukkig valt er in de steden vaak meer te beleven dan je denkt. Tentoonstellingen, dansoptredens of een theaterstuk, elke stad heeft een uitagenda waar je de leukste activiteiten vindt. En boek je er een overnachting bij dan is de kans groot dat er ook nog een droog uurtje tussen zit om lekker te shoppen.

Bijkletsen en opladen in de sauna

Is het weer guur en onvoorspelbaar? Perfect! Want het is pas echt genieten van een dagje in de sauna als het buiten koud is en regent. Kruidenbaden, sauna's, en whirlpools zijn niet alleen een weldaad voor het lichaam, maar ook een perfecte gelegenheid om uitgebreid bij te kletsen met je partner of een vriend(in). En door van te voren de aanbiedingen en arrangementen van sauna- en wellnessresorts te bekijken blijft het nog betaalbaar ook.

Dagje weg? Bekijk dan hiernaast de leukste uitjes.